booktag · Extra tartalom

Udvari intrikák Book Tag

Nem tudjuk megunni a book tageket, így az Udvari intrikák névre keresztelt projektünk keretén belül is hozunk egy saját készítésűt, melyben a királyi udvar egyes tagjaihoz rendeltünk kitételeket. Ha megtetszett, nyugodtan töltsétek ki Ti is, csak jelöljetek meg minket forrásként, és linkeljétek nekünk kommentbe, mert érdekelnek a válaszaitok!

Tanácsos – egy könyv, aminek tetszik az üzenete

Cersei: Nem tanácsos ujjat húzni Kálmán Lilivel, igenis van jövője a Biournáknak! Fekete Judit könyve, az Őrület határán nemcsak hiánypótló kötet, de megmutatja, miből lesz a cserebogár, és hogy honnan szép felállni. Tanácsos elolvasni!

So-So: Robert Merle – Védett férfiak. Nagyon aktuális, gyakorlatilag a Szolgálólány meséjének ellentéte, ahol nem a nők, hanem a férfiak a “tenyészállatok”. A két regény együtt szerintem tökéletesen prezentálja a két végletet, amerre nem lenne szabad elmozdulnia az emberiségnek.

Mancs: Nagyon szerettem Jill Santopolo A fény amit elvesztettünk című regényét ilyen szempontból, igazán elgondolkodtatja az olvasót az életről és a döntésekről. Viszont Oscar Wilde A boldog herceg című novelláskötetét is megemlíteném, hiszen tömény társadalomkritika, kötelező olvasmány mindenkinek!

Lovag – egy karakter, aki igazán védelmező alkat

Zsebi: Alec és Kell. Köztudott, hogy nem vagyok oda Cassie Clare Árnyvadászaiért, de Alecet imádom, és ebben a tekintetben nagyon hasonlítanak Kellel. Ide pedig tökéletesen illik, bármi áron megvédené a szeretteit.

Noémi: Nem kifejezetten egy pozitív karakter jutott a védelmező szóról eszembe, sokkal inkább egy megrögzött védelmező, aki képes lenné szerettét elzárni a világtól, csak azért, hogy nehogy bántódása essen. Ezt hívnám beteges szeretetnek. Éppen így szerettem Tamlin Feyre-t.

Timi: A Végtelen horizontból Nick, a körülményekhez képest próbálta Beckyt a legjobb tudása szerint megvédeni.

Koronaherceg – egy könyv, aminek szép a borítója, de a belső kissé sekélyes

Lorelei: Cassandra Clare: Lady Midnight. Sokáig imádtam Cassie könyveit, a világot, amit teremtett de a Lady Midnightban már olyan szinten a sekélyes tinidráma a központi téma, hogy teljesen elvette az árnyvadász-világ varázsát.

ohthedrama

So-So: Maggie Stiefvater Shiver sorozatának gondolatától tényleg kiráz a hideg és nem jó értelemben. Annyira vontatott, kiüresedett sztori volt, mint egy begyógyszerezett bipoláris ember gondolatai. Ez számomra azért meglepő, mert a Skorpió Vágta szintén ettől az írónőtől örök kedvenc és gyönyörű.

Noémi: A nyertes bűne egyszerűen szemet gyönyörködtető, ahogy az egész könyvsorozat is, ugyanakkor tartalomra még mindig nem sikerült lenyűgöznie. A történet végtelenül egyszerű, jobbjára kiszámítható, és semmilyen megrázó vagy éppen maradandó élményt nem volt képes még hagyni a lelkemen.

Királyi udvar – egy kitalált világ, amiről imádsz olvasni, de a világ minden kincséért sem élnél benne

Mancs: Hű, de nehéz ez. Amiről imádtam olvasni, de nem élnék benne, az talán a Tél jegyesei világa. Nagyon tetszett a felépítése, új és egyedi, mégis zord és rideg maradt számomra. Egyszer szívesen meglátogatnám, de nem tudnék ott élni.

Lorelei: Pierce Brown: Red Rising. Fantasztikus összetettséggel alkotta meg az író a háttérvilágot, amit minden egyes részben egyre jobban kibont. Érthető módon nem élnék ott.

Zsebi: Verity City. Schwab kisasszony híres a zseniális világfelépítéseiről, így akár Fekete vagy Fehér Londont is írhattam volna. Az biztos, hogy egyik helyen sem élnék szívesen.

Uralkodó – egy büszke karakter, aki vezetésre termett

So-So: Lia hercegnő az Árulás csókjából maximálisan megérdemli a trónt, ami elől elmenekült. A megfutamodása viszont rosszat nem tett neki az is biztos, egyrészről teljesen érthető volt és minimális hiszti faktort tartalmazott csak ez a cselekedet, másrészt így megtanulta más szemszögből is látni az országok kapcsolatát és a vezetői pozícióval járó felelősséget.

Noémi: A Hatalom- trilógia Jaronja nem csak büszke természetével, de éles eszével, jókedélyével, erős igazságérzetével már az első részben sem rejti el, hogy ő uralkodásra termett. Való igaz, a második részben a karaktere nálam veszített a szimpátiájából, éppen ezért nem kerítettem még sort a harmadik részre, de ami késik, nem múlik.

Cersei: Ajánlom magamat! (Arthur király? Heh? Azért az a Camelotos dolog se volt smafu!)

powerispower

Udvaronc – egy karakter, aki teljesen felesleges a történet szempontjából, és csak a levegőt rontja

Zsebi: Cleo a Falling Kingdomsból. Valaki már agyoncsaphatná egy féltéglával.

Cersei: Cleo a Falling Kingdomsból. Mit keresett ott, ember?

youcantsitwithus

Timi: A baj, hogy általában, akik szerintem csak rontják a levegőt, és eltűnhetnének, azok fontosak a történet szempontjából.

Trónbitorló – egy olvasmány, ami jött, látott, és mindent vitt (azaz azonnali kedvencet avattál)

Lorelei: Leigh Bardugo: Six of Crows. Szintén fantasztikus háttérvilág, remek karakterek, furfangos bagázs. Más már nem is kell, csak egy sikeresen megvédett szakdoga.

So-So: Van pár, mit ne mondjak, de legyen egy friss magyar megjelenés, ami nekem anno angolul akadt a kezembe, méghozzá Victoria Schwabtól a Vicious, azaz a Viszály. Betegesen rajongok a kissé sötét és legkevésbé sem tökéletes karakterekért, és ez a könyv CSAK ilyenekről szól. Hercegkisasszonyok kerüljék!

Mancs: Stephanie Garbertől a Caraval. Már amikor belekezdtem, tudtam, hogy nagy kedvencem lesz, és valóban így is lett. Szerelmes vagyok Julianbe, imádom Scarlettet és Tellát, Legend mester pedig ugyanúgy játszadozik az olvasóval, mint a szereplőkkel. Nagyon-nagyon izgalmas, a fordításért pedig még mindig szobrot állítanék Falcsik Marinak!

fangirling


Nos, ennyi lett volna az Udvari Intrikák book tagünk, de érdekelnek a ti válaszaitok is! Milyen könyvek/szereplők ugranak be? Írjátok meg facebookon, vagy itt, a kommentekben!

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s