idézetek · Kedvencek · Top10

Top 10 Kedvenc idézeteink: Szeretlek, anya!

Anyák napja alkalmából ma egész nap ezzel a témával foglalkozunk, és különösképpen a nemrégiben megjelent Szeretlek, anya! című antológiával, ami a Manó könyvek gondozásában látott napvilágot a Könyvfesztiválra. A Quentin Gréban gyönyörű festményeivel illusztrált könyv 31 történetet tartalmaz az anyaságról és arról a különleges kapocsról, ami anya és gyermek között kialakul. Egy kis kedvcsináló gyanánt összegyűjtöttük kedvenc idézeteinket a kötetből.

dav

Amíg nem volt, el se tudtam képzelni, milyen lenne az élet vele. Amióta van, nem értem, hogy létezhettem nélküle.

Egyszer majd te is így fogsz nézni egy kicsi lényt, akit épp akkor tesznek a karodba. És akkor már te is érteni fogod, hogy miért nézlek.

dav

Van valami, amit nehéz megfogalmazni, mert már túl sokan kimondták. (…) Szeretet. Anyai szeretet. Anya, aki ezt az érzést minden más érzésnél fontosabbnak tartja.

Nem kell mindent úgy csinálni, ahogyan a filmekben látja az ember.

Tudom, nevetséges, de szeretem a listákat. (…) De iszonyat nehéz összerakni őket, mert ha teszem azt, kedvenc könyvekről beszélünk, ki az az elfajzott, aki meg tudna állni tíznél, és milyen áron?

A feleség kifelé csendes oldalkocsi, otthon anyatigris, kotlóstyúk, önfeláldozó katona.

Anya csak egy van, néha egy is sok, mert folyton mondja és mondja, ne másszak fel oda, leesek, és beütöm magam, és ő aztán nem tudja kiütni a beütést, vihet a doktorhoz, aki nem ijesztő, de azért állatkamintás ragasztóval beragaszt, kiszívja a véremet egy vérszívóval, és belevilágít a torkomba, hogy onnan is kiugorjon a sötétség. […] Anya csak egy van, és nem szabadna ezt csinálni a Zica néniéknek, hogy csupa ríkatós verset mondatnak velünk a napján.

Csukd be az ajtót, vissza se nézz: várni a könnyebb, menni nehéz.

dav

Miközben beszélsz, pont olyan vagy, mint a testvéred. Amikor koncentrálsz, a nagymamádra emlékeztetsz. Néha kikacsint belőled az apukám. Egy-egy fintorban saját magamra találok, és közben azt érzem és úgy, ahogy te. Magadban hordozod a vonásainkat, és mégis, vagy pont ezért, különleges vagy. Senki máshoz nem hasonlítható.

[….] olyan erő ez, mely nem szűnik meg, csak osztódik!


bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s