ajánló · Extra tartalom · filmajánló · projekt · prológus

TOP 4 Anyák napi filmajánló

Lemaradtál a virágárusokról és már egy csokit sem tudsz venni, mert minden bezárt? Nem kell elkeseredni, még mindig meglepheted anyukádat egy közös filmezős estével, esetleg egy általad készített vacsorával kombinálva. Épp ezért, hogy ebben segíteni tudjunk, készültünk  egy rövidke filmajánlóval.

1. MERIDA A BÁTOR

Brave (2012)

Merida hercegnő nem egy szokványos lány. Édesanyja mindenképp egy megfelelő párt akar neki találni, őt pedig megtanítani az udvari viselkedés és uralkodás csínjára bínjára. A tüzes vörös hajú leányzó sokkal szívesebben lovagol, íjászkodik és csöppen állandóan kalandokba, így hát nincs ínyére, amikor a klánok vezetőinek fiai között vetélkedőt rendeznek a keze elnyerésére. Édesanyjával összevesznek és a lány egy dühös pillanatban, egy meggondolatlan kívánságot tesz. A kívánságok viszont nem mindig úgy sülnek el, ahogy szeretnénk. A királynő medvévé változik. Meridának nincs más választása, mint rövid időn belül kitalálni, hogyan tudná visszaváltoztatni édesanyját, aki különben elveszti emberi énjét és medve marad örökre.

2. MAMMA MIA

MammaMiaTeaserPoster.JPG

Sophie álma, hogy az édesapja vezesse az oltárhoz. A jövendőbeli menyasszony tehát bevallja koszorúslányainak, hogy titokban meghívott három férfit az esküvőjére. A három férfi közül pedig valamelyik, édesanyja naplója szerint, az édesapja.  Már csak azt kell kideríteni ki az igazi! Donna, Sophie anyja, persze nincs elragadtatva az ötlettől, amikor kiderül, és mindenáron el akarja küldeni a férfiakat az esküvő színhelyéül szolgáló szigetről. Az ABBA dalaival átszőtt zenés, romantikus komédia egész biztosan jókedvet és mosolyt varázsol minden filmnéző arcára.

 

3.  A MUZSIKA HANGAJA

The Sound of Music (1965) Egy igazi klasszikus is helyet kapott a listánkban. Az 1930-as években játszódó történet főszereplője Maria, aki maga is árvaként nevelkedett egy kolostorban. Kikerülve a nagybetűs életbe, egy feleségét elvesztett, nyugállományba helyezett kapitány szolgálatába áll, mint nevelőnő. A szigorúan nevelt gyerkőcökkel Maria ismereti meg az éneklés és zene szeretetét, és hamarosan nem csak a fiatalok oldódnak fel, de a kapitány és a nevelőnő között is szorosabb kapcsolat veszi kezdetét.

 

4. LADY BIRD

Lady Bird poster.jpeg A Lady Bird egy meglehetősen friss, Oscar-díjra jelölt film. Christine végzős gimnazista, aki jelentkezett az egyetemre. Családja pénzügyi gondokkal küzd, és a lánynak édesanyjával  sincs túl rózsás kapcsolata.  A film gyakorlatilag Lady Bird felnőtté válásának története, miközben barátok jönnek és mennek, szerelmek és szakítások színesítik a mindennapokat, és a család küszködése is megnehezíti a lány mindennapjait. Központi szerepet kap a lázadás, Lady Bird édesanyjával való kapcsolatának hullámzó váltakozása, és az élet maga.

 

Nos, ennyi lett volna mára, remélem sikerült olyan filmet találnod a listán amit szívesen néznétek meg, de ha nem, akkor se aggódj, egyszerűen nézzétek meg anyukád kedvenc filmjét, vagy csak néhány Szívek szállodája részt, és garantáltan szép lesz az este.

Boldog Anyák napját!

szonja_bio

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s