Borítómánia

Varázslatos borítók

Természetesen Bal hüvelykem bizsereg hetünkből sem maradhatott ki az elengedhetetlen borítómánia cikk, elvégre az egyik legélvezetesebb része a könyvmolyságnak az, amikor különböző kiadások és megjelenések más és más köntöseit fedezhetjük fel, nem igaz? Jelenlegi témánk, a projektből kiindulva a boszorkányok, varázslás témaköre köré csoportosul, és azt kell mondjam, néhány igazi csemege vár ránk ezen a listán! 😀


Harry-Potterharry potterHarry-Potter-Korean-ebook-editions-from-Trajectoryharry potter3

Mi mással is kezdenénk, mint mindenki kedvencével, Mr. Potterrel? Per pillanat csak egy párat szedtem össze a világ számos csodálatos kiadásából, ugyanis annyi féle-fajta Harry Potter regény jelent meg, hogy egy külön ennek szentelt bejegyzés és kevés lenne a bemutatásukra. Személyes kedvencem a második pakk, de a koreai változat letisztultsága is magával ragadott. A házak szerinti kiadásokat pedig hatalmas ötletnek tartom, nagyszerű személyre szabott ajándék válhatna belőlük.

fairy oak 1

A következő tétel a listán Elisabetta Gnone: Fairy Oak című sorozata. Az ifjú boszorkányikrekről szóló történet az egyik legaranyosabb sztori, amit valaha olvastam, emellett meg merném kockáztatni azt a kijelentést is, hogy a legminőségibb kiadású ifjúsági könyvek közé tartozik. Nem csak a könyvek külseje rendelkezik ilyen szép, aprólékosan kidolgozott illusztrációval, hanem a köteten belül is találunk fényes, vastag oldalakat színes rajzokkal.

 jók és rosszak

Folytatásként egy meglepően jó sorozat, amely bár témájában inkább az ifjúsági irodalom felé hajlik, az érettebb korosztály is legalább annyira fogja élvezni. Újra rajzolt figurákkal találjuk szembe magunkat, de ami igazán megfogott a kivitelezésben az a két szembenálló oldal ellentétességének nagyszerű kiemelése volt, amely a történetben is hatalmas szerepet játszik majd.

varázslók sorozatmagicians-trilogy

Végül pedig egy olyan trilógiát mutatnék be, amelynek véleményem szerint sokkal jobbra sikerült a magyar borítója, mint az eredeti. Az Agave rendkívül jó munkát végzett, már első pillantásra megfogtak a kötetek a sejtelmes kinézetükkel, a második rész fedelén pedig kifejezetten szépnek találom a szem gyönyörű kék színét és a szempillák ötletes megoldását, bár kicsit Tahereh Mafi: Ne érints trilógiájára emlékeztet a dolog.


Napestig beszélhetnénk még arról, mennyire imádjuk ezeket a mágiával átitatott történeteket és borítóikat, azonban minket a Ti véleményetek is érdekel: ismertek olyan regényt, ami beleillik a témába, de nem került fel a listánkra? 🙂

 

petra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s