Érdekességek · Extra tartalom · filmajánló · projekt · személyek

Műsoron a Kiválasztottak

Nemcsak a könyvekben, hanem a filmvásznon is gyakran találkozunk a Kiválasztott jelenséggel. Nagyon gyakran a szemünk előtt vannak a jelek, míg máskor inkább a tettek tesznek valakit különlegessé. Íme, néhány példa (spoilereket tartalmazhat):

  1. (Bütyök) Artúr | A kőbe szúrt kard

Bár ebben a filmben Artúr nem tűnik ki a tömegből, mégis nagy potenciál rejlik benne. Egy nap remek király lesz belőle és olyan ötleteket is szívesen fogad, amilyeneket mások elvetettek. Korához képest előrébb jár, mindössze egyetlen ember értékeli őt igazán, aki saját maga is a jövőbe lát.

  1. Frodo Baggins | A gyűrűk ura filmek

A gyűrűhordozónak csupán egy feladata volt az egész trilógia során, de egyben a legnehezebb is. Bár nem Frodo tekinthető a sorozat legkiemelkedőbb karakterének, egy nagyon kedves és egyszerű fiúról van szó. Egyik legnagyobb erőssége a bátorsága. Frodo egyike azon kiválasztottaknak, aki önkéntesen lett az. Senki nem utasította arra, hogy vállalkozzon a veszélyes utazásra, ő csupán felszólalt amikor senki más nem tette.

  1. Emmet Brickowski | A Lego-kaland

Emmet Brickowski szó szerint úgy éli az életét, ahogyan azt a nagykönyvben előírták. Emmet, Bilbóhoz hasonlóan egy átlagos ember, akit nem érdekelnek a kalandok, egészen addig, amíg mindennek a közepében nem találja magát. Akkor felfedezi, hogy a világ valójában sokkal nagyobb és bonyolultabb, mint azt el tudná képzelni.

A film nagy csavara [SPOILER!], hogy valójában nem Emmet A különleges, sőt, inkább üzeni azt az animációs mű, hogy bárkiből lehet Kiválasztott.

  1. Buffy Summers | Buffy a vámpírok réme

Joss Whedon (az egyik készítő) meg sem próbálta elrejteni a tényt, hogy Buffy egy kiválasztott volt.  A lány a kezdetekben nem volt tudatában sorsának, csak egy áltagos, csinos pompomlánynak hitte magát, aki aztán démonokat ölő lányokról kezdett álmodni. A későbbiekben azonban egy őrző is meglátogatta Buffy-t, aki elárulta neki, hogy az álmok nem jelentenek mást, minthogy: ő A kiválasztott. Buffy a következő a vámpírölő lányok sorában, akiknek feladatuk a világ megmenése a gonosztól.

1.Neo | Mátrix –trilógia

Talán Neo az egyik legnyilvánvalóbb kiválasztott, hiszen többször is az ”Egy” –ként hivatkoznak rá és még a neve is elég egyértelmű anagrammája az egynek (Neo=One, angolul egyet jelent). Egy hétköznapi emberként született, aki nem tudta, hogy a próféciák szerint ő a kiválasztott, aki elhozhatja a világnak a békét.

Még több filmért: https://screenrant.com/best-chosen-ones-movie-tv-ever/
http://whatculture.com/film/10-best-chosen-ones-in-movie-history?page=9

lorelei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s