ajánló · Extra tartalom · projekt · prológus · szerelem · YA

Könyvet a strandra, avagy nyári könyvajánló

Hamarosan itt a nyár, a fiatalok számára a hosszú vakáció időszaka. A könyvmolyoknak viszont igazi tortúra, hiszen olyan sokáig tart kiválasztani, mit olvassunk! Ezzel a kis listával szeretnénk nektek segíteni, hátha találtok kedvetekre valót az általunk nyári olvasmánynak titulált könyvek közül.

Leiner Laura: Bábel

covers_398137

Ha nyár, akkor bulik, ha buli, akkor fesztivál, az pedig nem jelenthet mást, mint Leiner Laura egyik fantasztikus könyvét, a Bábelt. Lehet, hogy első pillantásra kissé vaskosnak tűnik a kötet, de aggodalomra semmi ok, amint elkezded az olvasást, a lapok csak úgy szállnak ki a kezeid közül. A stílus humoros, a hangulat magával ragadó és minden fiatal álomnyarát varázsolja az olvasó elé, a történet pedig lendületes és szórakoztató. Ráadásul önálló kötetről van szó, így a folytatás miatt sem kell aggódni.

 

Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

covers_371768

Egy édes történet, amivel mindenki tud azonosulni. Könnyű, romantikus olvasmány, ami egy strandtörölközőn feküdve nagyszerű társaságot biztosít. Ha viszont külföldre tervezed az utad, mindenképpen vidd magaddal a folytatást is, mert nem is tudnánk elképzelni idegölőbbet, mint hogy egy ilyen kaliberű függővég után ne rohanhassunk egyből a könyvesboltba a következő részért.

Reneé Ahdieh: Harag & hajnal

harageshajnal

Azoknak, akik szeretik a misztikát és a fantasy-t, ezt a perzselő hangulatú, fantasztikus regényt ajánljuk. A napon feküdve nem is kell különösebben megerőltetnünk a képzelőerőnket, hogy mi is a történet helyszínéül szolgáló sivatagban érezzük magunkat, innentől kezdve pedig az izgalmas történet biztosítja számunkra a felejthetetlen szórakozást. Garantáltan nem fogod tudni letenni, szóval érdemes előbb felkenni a naptejet, és csak utána hozzákezdeni. 😉

Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?

covers_443835

Drámakirálynők figyelem, számotokra is találtunk valamit! Titkok, hazugságok és dráma dráma hátán, és mindez természetesen a szerelem elérése érdekében. A romantikusok kedvelőinek kötelező darab, pár óra erejéig biztos, hogy a napágyhoz szegez. Tökéletes limonádékönyv egy pohár hűs limonádé mellé. 😀

 

 

 

 

Róbert Katalin: Szelídíts meg!

szelidítsmeg

Róbert Katalin nem csak szórakoztat, de tanít is a könyvei által. Az egyik legaranyosabb romantikus történet, amit valaha olvastam és nem csak azért, mert A kis herceg történetét meséli újra. A regény megtartotta A kis herceg alapüzeneteit, de egy új, modernebb köntösbe helyezte, egy kicsit más megvilágításban mesélte el a történetet és alkotta meg a karaktereit az írónő. Egy pihizős estére tökéletes választás. Tökéletesen el tudom képzelni, hogy a teraszon ülve az éjjeli félhomályban olvasgatja valaki.

 

J. Goldenlane: Isteni balhé

istenibalheregi

Hogy ne csak romantikus YA legyenek itt felsorolva, berakok egy ütős fantasyt. J. Goldenlane számomra az az írónő, akinek bérmennyi könyvét el tudnál olvasni egymás után, annyira jó humora és írásmódja van. Egyszerűen letehetetlenek a könyvei, az Isteni balhé meg pláne, amiben nem a sárkány az igazi katasztrófa, hanem a főszereplő leányka.

 

 

Boldizsár Ildikó: Mesék a felnőtté válásról

mesek-a-felnotte-valasrol

Nem önálló regényről van szó. A szóban forgó kötet egy népmesei gyűjtemény, melybe a világ minden tájáról kerültek be olyan mesék, amik a nővé és a férfivé válás nehézségeit taglalják. Nagyon érdekes kötet, elég sok mesével, így el tudom azt képzelni, hogy valaki minden nap elolvasson egyet motivációként vagy kikapcsolódásként. A történetek rövidek, de annál többet tanítanak nem csak a felnőtté válásról, hanem az adott kultúrákról is.

 

 

Rick Riordan: A villámtolvaj

villamtolvaj-uj

Nem tudom, hogy van-e olyan könyvrajongó, aki nem olvasta még ezt a könyvet, vagy legalább nem hallott róla, de egy biztos, ezt a regényt olvasni kell korosztálytól függetlenül. És a nyár erre tökéletes alkalom. Nem egy mély és kibogozhatatlan eszmerendszerrel rendelkező regény, de annál profibb a világfelépítése, a karakterábrázolása és a történetvezetése. Egy humoros, könnyed és izgalmas olvasmány, amiben szinte mindenki megtalálhatja azt az elemet, ami neki kedves.

 

 


petra_bio

fanni_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s