Extra tartalom · Körkérdés · Kedvencek · projekt · prológus

Kedvenc kortárs szerzőink

Bár remek dolog klasszikusokat olvasni, ha az ember igazi kikapcsolódásra vágyik, akkor valószínűleg nem egy száz évvel korábban íródott műhöz fog fordulni. Prológusos bloggereink is előszeretettel olvasnak kortársaktól, ki a magyarokat, ki pedig a külföldieket preferálja, de egy biztos: mindenkinek megvan a maga kiválasztottja.

Petra: Hazai viszonylatban On Sai, A. M. Aranth és Vivien Holloway osztozik a dobogó első fokán. Mindannyiuknak különleges, humoros stílusa, izgalmas történeteik és hihetetlen fantáziájuk van, amivel első olvasásra sikerült levenniük a lábamról. Külföldi írók közül viszont egyértelműen Sarah J. Maas viszi a pálmát, mert bár minimum féltégla méretű mindegyik könyve, sosem tudok eleget magamba szívni az általa papírra vetett szavakból. Gyönyörűen fogalmaz, és agyafúrt csavarjaival bizonytalanul hosszú időtartamokra is képes a könyveihez szegezni.

Cersei: Ken Follett, mert A katedrális című regénye miatt kezdtem el olvasni. Martin bácsit nem sorolhatom ide, hol a francban van a 6. rész?

Timi: On Sai. Az eddig elolvasott könyvei mind nagy hatással voltak rám, és azonnal kedvencekké váltak. Tetszik, ahogy megalkotja az adott könyv világát, szereplőit, cselekményeit, és imádom a humorát is, ami megjelenik a könyvekben.

Uszáma: Ilyen kérdést… Egyértelműen Moskát Anita. Már egy kötetével, a Horgonyhellyel sikerült ezt a titulust megszereznie magának, utána a Bábel fiaival csak erősítette mindezt. Alig várom, hogy legújabb írásait olvashassam. MINDENKI OLVASSON MOSKÁT KÖNYVEKET!!! 😀

Lorelei: Nem tudok csak egyetlen személyt választani. Imádom Marissa Meyert a világért és a karakterekért, amelyeket megteremt. Imádom Colleen Hoovert az érzelmi sokszínűség miatt, amit kivált belőlem. Imádom Samantha Shannont a sokrétű ötletkidolgozásáért. On Sai-t, a filozofikus mélységeiért, Diana Gabaldont a részletes háttérkidolgozásáért, Moskát Anitát az érzékeny témáiért és Sarah J. Maast a szadizmusáért.

So-So: (Fél órát ácsorog a könyvespolca előtt, és leveszi a kötetek felét, majd diadalittasan felmutatja, hogy: ŐK MIND A KEDVENCEIM!) Képtelenség egy kedvencet kiemelnem, viszont azt meg tudom mondani, hogy miért vannak kedvencem, és mi kell ahhoz, hogy valaki a kedvencem legyen. Valami különleges, valami nem megszokott! Nem várom el egy regénytől, hogy mindenben más legyen, mint az eddigi irodalmi művek. Elég, ha egy dologban kiemelkedő, legyen ez karakterek, világépítés, történetszál, érzelmek, bármi, de az tényleg legyen jó. A Ctrl+C – Ctrl+V New Adult könyvek például ezért nem tudnak elbűvölni, mert tisztelet a kivételnek, de képtelenek kilépni a lelki sérült karakterek és a csúnya lány + menő fenegyerek sémából. Csak hogy pár kedvenc szerzőt említsek: Samantha Shannon, Katherine Arden, Moskát Anita, A. M. Aranth, Suzanne Collins, Alwyn Hamilton, Jojo Moyes, Frank Schatzing, On Sai, Christelle Dabos, Victoria Schwab stb.

Lexa: Igazából nincs kedvenc íróm, de Colleen Hoover nálam azok közé tartozik, akiket imádok olvasni, főleg azért, mert olyan reálisan, mégis valamilyen szinten egy álomvilágba kalauzolja el az olvasót minden könyvében. És habár igaz, hogy általában romantikus műfajban alkot, de azon belül mindig minden történetében tud valami újat felmutatni. Ritka az ilyen, de Colleennél eddig ezt tapasztalhattam.

Arwen: Nálam nemrég ütött ki mindenkit a mezőnyből egy bizonyos író, aki nem más, mint Rick Riordan. Egyszerűen nem nyugszom addig, amíg minden egyes könyvét el nem olvastam, annyira magával ragad minden, amit ír. Nem elég, hogy hihetetlen módon viccesek a könyvei, de még tanítanak is, görög, római, egyiptomi és északi mitológiát. A karakterei pedig annyira élethűek, abszolút nem tökéletesek, de fejlődőképesek. Szóval, aki nem olvasta még a Percy Jackson és az olimposziakat, tessék kivenni a könyvtárból!

Nektek kik a kedvenceitek?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s