ajánló · Extra tartalom

Limonádék egy limonádé mellé

Itt toporog a nyár az ajtónknál, pedig még nem is olyan rég söpörtük a havat. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam az adott évszak, meg úgy általában az időjárás elég nagy hatással van arra, hogy milyen könyvekhez támad kedvem. Hangulatolvasó vagyok, azt hiszem. Már ha van ilyen szó. Mindegy, mostantól van! Szóval, a szép idő tiszteletére, érkezem néhány könnyed olvasmánnyal, amik tökéletesek a strandra, vagy épp a kertbe egy hűsítő limonádé mellé. Különösen, ha a vizsgaidősuck az összes maradék agysejtedet felzabálta.

Marah Woolf: Ne szeress (Isteni szikra 1.)

Egy romantikus, nyári táboros történet megspékelve görög istenekkel, egy alkuval, némi tiltott szerelemmel, és persze jó sok bonyodalommal. 

neszeress

Kiadó: Menő könyvek
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 410

Jess igazából nem vágyott másra a nyári szünet alatt, mint hogy pár nyugodt hetet tölthessen egy táborban, a Sziklás-hegységben. Az, hogy szerelmes lesz, egyáltalán nem szerepelt a tervei között. Aztán megismerkedik Caydennel, a smaragdszemű fiúval, aki elrabolja a szívét. De Cayden szeme előtt más cél lebeg: egy isten fiaként egyezséget kötött Zeusszal, és már évszázadok óta várja, hogy a megállapodásuk végre beteljesüljön. Ha talál egy lányt, aki képes ellenállni neki, Zeusz teljesíti leghőbb vágyát, és halandóvá válhat. Vajon Cayden hajlandó-e mindent megtenni a győzelemért, még akkor is, ha ennek Jess szíve az ára?

Fekete Judit: Az őrület határán

Ez a könyv olyan, mint egy friss tavaszi fuvallat, ami belibben a szobába, ha kinyitod az ablakot több óra magolás után, és rájössz, hogy az oxigénhiánytól olvasod újra ugyanazt a sort huszadszorra. Feltéve, hogy az ablakod Hollandiában van, mert kábé úgy röhögtem végig ezt a könyvet, mint aki valami nagyon finom brownie-t evett.

azorulethataran

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 192

Lili egy menő multinál dolgozik, és talpraesett marketingesként megszokta, hogy minden problémát gyorsan megold. Csakhogy egy nap behívják a tárgyalóba, és bizony, AZT a hírt közlik vele.
Munkanélküli lett.
Nincs mese, ideje új állás után nézni.
Fergeteges rodeó indul a magyar valóságban.
Elgondolkozik, legyen-e belőle aloe vera mlm ügynök, vagy elfuserált cukrász. Sofőr. Virágáruslány. Hallgasson-e a volt kollégára, aki felhívja a Nagy Ötlettel?
Várjon az igazira vagy vállaljon átmeneti munkát? Adja fel az álmait? És az elveit?
Miközben naplót ír, vagy épp lelkesen blogol, mellékesen várja a nagy Őt is, de főleg kicsiket talál. Ám az Élet gyakran meglepőbb, mint gondolnánk…
A hol szomorkás, hol kacagtató történet üdítő színfoltja nemcsak a hazai könyvpiacnak, hanem lelket feltöltő olvasmány mindazoknak, akik épp hasonló cipőben járnak.

Janet Evanovich & Lee Goldberg: A nagy zsákmány (Fox és O’Hare 1.)

Ez a könyv vegytiszta szórakozás papírra nyomtatva! Vicces, könnyed, meg se próbálja magát komolyan venni, és ebben rejlik a varázsa. Egy FBI-os ügynöknő és egy elbűvölő nemzetközi tolvaj Tom és Jerry kapcsolata elevenedik meg a lapokon, és persze a rosszfiúk sincsenek messze.

anagyzsakmany

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 308

Kate ​O’Hare, az FBI különleges ügynöke közismert elkötelezettséggel és fegyelemmel végzi a munkáját: a világ leghírhedtebb bűnözőit hajszolja, és juttatja rács mögé. A főnöke szerint állhatatos és becsvágyó; a barátai szerint szívós, makacs és talán egy kissé megszállott. És bár Kate az elmúlt öt évben komoly hírnevet vívott ki magának, őt csupán egyetlen név érdekli: Nicolas Fox, a nemzetközileg körözött svindler, akire a nő több okból is le akar csapni. A vakmerő, jóképű és veszélyesen elbűvölő Nicolas Fox született szélhámos. Hírhedt a bonyolult svindlijeiről, amelyekkel híresebbnél híresebb gazdagokat kopaszt meg. Eleinte a pénz motiválta. Ma már az izgalom. Tudja, hogy az FBI a sarkában van – különösen Kate O’Hare, aki minden lépését figyeli. Nick számára nincs is ennél izgalmasabb, élvezi, hogy egy gyönyörű nő hajszolja… még ha a hölgy dutyiba akarja is juttatni. Ám épp, amikor úgy tűnik, Nicolas Fox ezúttal tényleg nem ússza meg szárazon, a férfi sikerre viszi eddigi legnagyobb svindlijét: állást ügyeskedik ki magának az FBI-nál, Kate O’Hare különleges ügynök társaként. A Fox és O’Hare sorozat első kötete.

Charlie N. Holmberg: A papírmágus (A papírmágus trilógia 1)

Egy kis varázslat sose árt! Egy igazán gyorsan olvasható, mágikus történet szerethető szereplőkkel és egy igazán egyedi hangulattal.

papírmágus

Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 232

Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.
A papírmágus különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni.

Becky Albertalli: Simon és a Homo Sapiens-lobbi

Egyszerre vicces és nagyon is komoly. Ez a mosolyogtató történet az első szerelemről, önmagunk megtalálásáról és elfogadásáról szól. Tökéletes azoknak, akik valami cuki kis történetre vágynak, mindig aktuális mondanivalóval.

simon

Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 324

Sokak ​szerint a tragédia ott kezdődik, amikor nem jelentkezel ki rendesen a leveleződből, és a féltve őrzött titkaid rossz kezekbe kerülnek. A tizenhat éves Simon Spierrel pontosan ez történt. Martin Addison pedig nem rest megzsarolni a fiút, hogy legyen a randiszervező csicskája, ellenkező esetben közszemlére bocsájtja a mailt a sulis Tumblren, ami köztudottan a Creekwood gimi pletykaközpontja. És akkor apu, anyu, a barátok, a tanárok és legfőképpen Blue is megtudja, hogy Simon MELEG.

Hogy kicsoda bluegreen118? Ezt még maga Simon sem tudja, bár több hete leveleznek haverokról, zenéről, oreozabálásról, vágyakról és félelmekről, no meg arról, hogy milyen ciki is ez a coming out-ügy. Blue valódi kiléte azonban teljes rejtély…

Simonnak fel kell vállalnia az érzéseit, még akkor is, ha az egész suli ezzel szekálja majd, vagy ha otthon kitagadják, hiszen Blue létezik, egy srác, aki csak rá vár, akiért érdemes…

Király Anikó: Strand, papucs, szerelem

Ez az utolsó ajánlásunk kicsit kilóg a sorból, ugyanis a könyv még nem jelent meg, hanem majd a Könyvhétre érkezik. De a lista összeállítása közben rájöttem, hogy témájában annyira illik ide, hogy nem hagyhattam ki. Úgyhogy ez félig ajánló, félig beharangozó, de ha jót akartok nevetni, csekkoljátok majd le!

strandpapucsszerelem

Kiadó: Menő könyvek
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 272

Bogi igazi csapásként éli meg, amikor az egész nyarat édesapja lepukkant, balatonfüredi kempingjében kell eltöltenie. Ezért az eddigi nyarakból leszűrt tanulságok alapján összeír egy listát azokról a dolgokról, amiket mindenképpen el akar kerülni. Míg eleinte a legnagyobb problémája, hogy duci testét nem akarja bikiniben közszemlére tenni, később kiderül, hogy vannak az előnytelen fürdőruhánál és a lángostilalomnál komolyabb problémák is. És kezdetét veszi a nagy „Mentsük meg a kempinget!”-hadművelet…
Bogi izgalmas és röhejes kalandokba keveredik, és talán, de tényleg csak talán, békét köt ősellenségével, a bikinivel is.


Nos, ennyi lett volna a mi kis limonádé ajánlónk, reméljük, tetszett és sikerült meghoznunk a kedveteket valamelyik kötethez! Ti mely könyveket írnátok hozzá a listánkhoz? Írjátok meg nekünk facebookon, vagy itt, a kommentekben!

bizbasz_bio

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s