Új megjelenések · Könyves hírek · Kedvencek · romantikus · személyek · szerelem

Könyvhétre érkezik – 21. Század Kiadó

A Könyvfesztivál után mindenképpen az Ünnepi Könyvhét az egyik legnagyobb könyves esemény, idén 2018. június 7-11-ig kerül megrendezésre. Már mutatjuk is, hogy a 21. Század Kiadó milyen újdonságokkal készül, érdemes felírnotok néhány kötetet már most a listátokra!


Bill Clinton – James Patterson: Az elnök eltűnt
Eredeti cím:
The President is Missing
Fordította: Novák Gábor
Típus: keménykötés védőborítóval
Ár: 3990 Ft
Oldalszám: 432
Sorozat:
Megjelenés:
2018. június 4.
Fülszöveg:
Mi történne, ha egy napon arra ébredne a világ, hogy eltűnt az amerikai elnök?
Egyszerűen nyoma veszett a Fehér Házban, a világ legjobban őrzött épületében.
És mi történne, ha ezt a képtelen történetet a világ legsikeresebb élő krimiszerzője írná meg és társszerzőként a volt amerikai elnököt, Bill Clintont jegyezhetnénk?
Nos, alighanem az történne, ami a valóságban is történik: a rajongók izgatottan számolják a napokat a könyv júniusi megjelenéséig. 2018 egyik legjobban várt újdonsága az amerikai könyvpremierrel egyidőben érkezik meg a magyar boltokba is!

Ritkán vár megjelenést annyira az amerikai könyvpiac, mint a bestseller író, James Patterson és a volt elnök, Bill Clinton közös krimijét: The President is Missing.
Kiadója szerint „sajátos elegye lesz intrikának, feszültségnek, globális drámának, olyan színfalak mögötti titkokkal elegyítve, melyekről csak egy amerikai elnök tudhatott – eddig.”
Maga Clinton elragadtatással beszélt a közös munkáról: „Leírni, milyen az élet a Fehér Házban, hogyan mennek a dolgok valójában – igazán remek szórakozás. Jimmel pedig csodás együtt dolgozni, mindig is ő volt a kedvencem.”

2018 egyik legjelentősebb könyves szenzációja. A nagyszerű thriller egy olyan eseményről szól, ami bármikor megtörténhet, és amelyet nem hagyhatunk figyelmen kívül.
A szerzők egy olyan fenyegetést vázolnak fel, amely nem csupán a Fehér Házat érinti, hanem egész Amerikát. A nemzetet elborítja a félelem és a kétségbeesés. Kiberterrorizmusól suttognak, kémkedésről, árulóról a kabinetben. Maga az elnök is gyanúsított, nem sokkal később pedig egyszerűen eltűnik…
A regény döbbenetes módon világít rá az Egyesült Államok belső működésére és sebezhető pontjaira. Ez az utóbbi évek legautentikusabb, leghátborzongatóbb története, tele olyan információkkal, melyekről csak egy egykori főparancsnok tudhat. Ugyanakkor naprakész, hiteles olvasmány is, melyről még évekig fognak beszélni.

Az álomcsapat összeállt… Clinton belső titkai és Patterson ragyogó történetmesélése teszik ezt a regényt az évtized politikai thrillerévé.
– Lee Child

A szerzőkről:

BILL CLINTONT 1992-ben az Egyesült Államok elnökévé választották, 2001-ig töltötte be a hivatalt. Miután távozott a Fehér Házból, létrehozta a Clinton Alapítványt, amely világszerte végez egészségfejlesztő programokat, segíti a nők előrelépési lehetőségeit, küzd a gyermekkori elhízás és megelőzhető betegségek ellen, gazdasági és növekedési lehetőségeket teremt, és felhívja a figyelmet a klímaváltozásra. Több fontos mű szerzője, köztük az Életem című könyvé, amely sokáig vezette a nemzetközi olvasottsági listákat. Ez az első regénye.

JAMES PATTERSON az Amerikai Nemzeti Könyvalaptól megkapta az „Irodalmi-díjat”. A The New York Times bestseller listáját a legtöbb könyvvel vezető íróként Guinness-rekordot tart, műveit világszerte közel 400 millió példányban adták el.

>>>Beleolvasok!<<<

>>>Tovább a Kiadó honlapjára<<<


Jordan B. Peterson: 12 szabály az élethez
Eredeti cím:
12 Rules for Life
Fordította: Horváth M. Zsanett
Típus: keménykötés védőborítóval
Ár: 4490 Ft
Oldalszám: 480
Sorozat:
Megjelenés:
2018. június 7.
Fülszöveg:
Dr. Peterson a torontói egyetem megbecsült tanára, klinikai pszichológus és hivatásos provokátor. Könyvével az egész világot zavarba hozta.
A 12 szabály az élethez hónapok óta listavezető az Amazonon, tarol a világ sikerlistáin, többek közt a USA Today, a Wall Street Journal, a The Washington Post és a The New York Times toplistájának első helyezettje. Közel 40 ország megvásárolta a kiadás jogait.

A professzor szerint az ember és a társadalom legfontosabb tennivalója, hogy elkerülje a káoszt és ugyanakkor a diktatúrát, hogy rend legyen az életben és a fejekben. Ehhez az ősi hagyomány igazságait ötvözi az élvonalbeli tudományos kutatások legújabb felfedezéseivel.
Megtudhatjuk, miért érdemes békén hagynunk a gördeszkázó fiúkat, milyen borzalmas sors vár azokra, akik mindenkiben a hibát keresik, és miért kellene minden macskát megsimogatnunk az utcán.

Mit taníthat nekünk az egyszerű homár idegrendszere a sikeres életről? Miért emelték az ősi egyiptomiak a gondos figyelmet isteni magasságokba? Miféle szörnyű útra térnek azok, akik megkeserednek, arrogánsak és bosszúra szomjaznak? Dr. Peterson kitér a fegyelem, a szabadság, a kaland és a felelősség értékeire, hogy aztán tizenkét praktikus és átütő szabályban foglalja össze világunk életbölcsességeit. A 12 szabály az élethez szétzúzza a tudomány, a hit és az emberi természet modern közhelyeit, miközben átformálja sok olvasó lelkét és elméjét.

Dr. Peterson viccesen és nagyon komolyan, meglepően és tanulságosan, egyenesen, olykor kifejezetten bántóan fogalmaz. Az olvasó valószínűleg nem fog vele mindenben egyetérteni – a gyerekneveléssel kapcsolatos elveivel például kifejezetten nehéz azonosulni –, de könyvével olyan vitathatatlan értékeket képvisel, mint a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás joga.

>>>Tovább a Kiadó honlapjára<<<


William Forstchen: A harag napja
Eredeti cím:
Day of wrath
Fordította: Nagy Ambrus
Típus: kartonált belső fülekkel
Ár: 2990 Ft
Oldalszám: 288
Sorozat:
Megjelenés:
Megjelent!
Fülszöveg:
Egy átlagos őszi reggelen Bob Petersen megérkezik kiskamasz lányával a portlandi gimnáziumba, ahol tanárként dolgozik. Nem hagyják nyugodni a gyanús eseményekről szóló reggeli híradások, és amikor az iskoláját több másikkal együtt támadás éri, a balsejtelemből valóság lesz: fegyveresek rontanak az épületbe, hogy lemészároljanak mindenkit – gyereket, tanárt egyaránt.

The New York Times  bestsellerszerzője, William R. Forstchen iszlamisták kegyetlen, kiterjedt és összehangolt akcióját vizionálja regényében. A terrorista csoportok iskolákat és autópályákat támadnak meg, gyakorlatilag megbénítva ezzel az Egyesült Államok életét.

Az Egy másodperccel később, az Egy évvel később és Az utolsó nap nemzetközi bestseller szerzője valójában Amerika felkészületlenségéről és gyengeségéről ír ebben a komoly vitákat kiváltó regényében, erőteljesen kiállva amellett, hogyha az állam nem védi meg a polgárait, akkor nekik kell megvédeniük magukat.

>>>Beleolvasok!<<<

>>>A szerző további kötetei<<<


Tasmina Perry: Ház medencével
Eredeti cím:
The Pool House
Fordította: Simonyi Ágnes
Típus: puhakötés
Ár: 3990 Ft
Oldalszám: 464
Sorozat:
Megjelenés:
Megjelent!
Fülszöveg:
EGY HALÁLOS NYÁR
Jem Chapman számára ez élete lehetősége. Ki tudna nemet mondani egy meghívásra, hogy szálljon be egy nyaraló bérlésébe Hamptonsban?
De amikor megtudja, mi történt az előző nyáron, Jemet akaratlanul is kirázza a hideg.
Egy fiatal nőt holtan találtak a ház kerti úszómedencéjében, belefulladt. A nyaralótársak azt mondják, Alice zavart volt. Sokat ivott. Nem tudott úszni…
EGY TITOK, AMELYÉRT ÖLNI IS ÉRDEMES
Ahogy Jem egyre jobban megismeri elbűvölő új nyaralótársait, rájön, hogy mindegyiküknek van valami rejtegetnivalója. Mi történt valójában tavaly nyáron? És ki az, aki hajlandó volna bármeddig elmenni, hogy elhallgattasson valakit?

“Magával ragadó, gyors tempójú regény néhány sötét csavarral, amelyekre nem számítottam – tökéletes nyár végi olvasmány.” – Daily Mail

“Sodró lendületű, épp a megfelelő mértékben szexi, és tele van hihető (ám teljesen váratlan) fordulatokkal.” – Cosmopolitan

“Sistergően izgalmas, szórakoztató történet – és csupa csillogás.” – Sunday Mirror

>>>Beleolvasok!<<<

>>>A szerző további kötetei<<<


Tóth Gábor Ákos: Végtelen nyár
Eredeti cím:
Végtelen nyár
Fordította:
Típus: puhakötés
Ár: 3490 Ft
Oldalszám: 320
Sorozat: Édesvízi mediterrán 4.
Megjelenés:
2018. június
Fülszöveg:
Az Édesvízi mediterrán sorozat újabb kötetében ahelyett, hogy kisimulnának a dolgok, megint bezavar a külvilág a kis Balaton-felvidéki falu életébe. A betelepülő kanadai magyar házaspár egy napon arra ébred, hogy a szomszédos szőlőbirtokon megkezdődött a tőkék módszeres kiirtása. Ezt végignézni sem kellemes, ráadásul egy távoli viselkedéskultúra képviselőiként nem is hagyhatják szó nélkül. De vajon az Öreghegyi Kúria és Borbirtok tulajdonosai számíthatnak-e a helyiek segítségére, illetve Balatonszépe lakói elfogadják-e azt a nyaralósok kezdeményezte összefogást, amivel megpróbálják felvenni a harcot a falu mediterrán báját veszélyeztető befektetői csoporttal?

Tóth Gábor Ákos regényfolyamának újabb epizódjában a magával ragadó, balatoni hangulaton kívül olyan aktuális gondok is terítékre kerülnek, mint a természetvédelem, a múlt örökségének értő felhasználása, felelősség a minket befogadó közösségért.

Míg a korábbi kötetek a hamisítatlan „bor, mámor, Balaton” strandolvasmányt jelentették, a regényfolyam negyedik darabja immár az irodalmiság maradandó élményét kínálja.

>>A szerző további kötetei<<<


Paul Auster: Brooklyni balgaságok
Eredeti cím:
Brookyn Follies
Fordította: Pék Zoltán
Típus: keménykötés védőborítóval
Ár: 3990 Ft
Oldalszám: 304
Sorozat: Életmű sorozat
Megjelenés:
2018. június
Fülszöveg:
Az elvált, nyugdíjas Nathan Glass már nem vágyik másra, csak magányra és névtelenségre, ezért visszavonul gyerekkora helyszínére, Brooklynba.
Csakhogy találkozik rég nem látott unokaöccsével, Tommal, aki valaha akadémiai ambíciókat dédelgetett, ám most taxisofőr, majd annak barátjával, a kétes múltú antikvárius Harryvel, és hamarosan azt veszi észre, hogy egy összeesküvés részese, amelynek tárgya egy hamisított kézirat, célja pedig a bosszú.
Paul Auster ebben a regényében a tőle megszokottnál melegebb, derűsebb hangon mesél kallódó emberekről, akiknek élete nem úgy alakult, ahogy remélték, akik már lemondtak a jövőről, de a jövő még korántsem mondott le róluk.
Auster, hosszú évek óta a Nobel-díj várományosa, számtalan irodalmi díj birtokosa, könyveit harminc nyelvre fordították le.
Művei most a 21. Század Kiadó új életműsorozatában jelennek meg.

“Elbűvölő történet a család elviselhetetlen szépségéről és a szerelem megváltó erejéről.”
USA TODAY

“Nagyszívű, életigenlő, gyengéd és mulatságos történet.”
The Washington Post

“Auster üzenetet küld nekünk: van remény. A szerelem megment bennünket. Meg fogjuk menteni egymást.”
The Boston Globe

>>>Tovább a Kiadó honlapjára<<<


Paul Auster: New York Trilógia
Eredeti cím:
The New York Trilogy
Fordította: Vághy László
Típus: keménykötés védőborítóval
Ár: 3990 Ft
Oldalszám: 400
Sorozat: Életmű sorozat
Megjelenés:
2018. június
Fülszöveg:
A New York trilógia az ezredforduló egyik legelismertebb amerikai írójának világszerte legsikeresebb regénye. Ha akarom, három önálló, mégis összefüggő klasszikus detektívtörténet, ha akarom, a modern egzisztencialista regény csúcsteljesítménye, Kafka és Borges követője.
Mert miközben a detektív a nyomokat követi, valójában azt deríti fel, mit jelent emberi lénynek lenni.

Auster hosszú évek óta a Nobel-díj várományosa, számtalan irodalmi díj birtokosa, könyveit harminc nyelvre fordították le.
Művei most a 21. Század Kiadó új életműsorozatában jelennek meg.

„A New York trilógia az amerikai irodalom új kezdete.”
The Observer

„Az egyetlen író, aki Samuel Becketthez mérhető.”
Guardian

„Elképesztően olvasmányos és titokzatos. Auster új dimenziókat ad a modern irodalomnak és – ami még fontosabb – új perspektívákat a bolygónknak.”
The Boston Globe

>Tovább a Kiadó honlapjára<<<


Ti melyik kötetet várjátok leginkább? Írjátok meg nekünk Facebook oldalunkon, további információkért pedig látogassatok el a 21. Század kiadó honlapjára!


cersei_bio

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s