booktag · Extra tartalom · projekt

Sivatagi éjszakák Book Tag

Sivatagi éjszakák tematikus hetünkben az Ezeregy éjszakák és az arab mondavilágból ihletődött regények világába kalandozunk, mint például A homok leánya és a Harag & Hajnal, így a már jól megszokott saját készítésű book tagünket is ez ihlette.

Csapjunk is bele, Szezám tárulj!

aladdin

Csillagfényes sivatagi éjszaka: egy könyv, amit egész éjjel fennmaradtál olvasni, mert nem bírtad letenni

onemorepage

Zsebi: Legutóbb ez az ACOFAS volt, de csak mert rövid volt és tanulnom kellett volna, de egyébként semmi extra. Ha jó könyveket szeretnék ide sorolni, akkor az idei olvasmányaim közül összesen egy trilógiát és egy könyvet tudnék említeni: a Red Rising trilógia és Alwyn Hamiltontól a Hero at the fall. Mindegyik könyv pörgős és izgalmas, az állam meg szabályosan a földön van, mert a kegyetlen írók váratlanabbnál váratlanabb dolgokat lépnek meg két oldalanként.

RavenS: Marissa Meyertől a Scarletet. Eleve estefele kezdtem neki lazításképpen, és mire feleszméltem már hajnali négy volt és a vége feliratot bámultam. A Cindert is szerettem, de a Scarlet teljesen beszippantott! Itt kezdődött igazán a rajongásom a Lunar Chronicles iránt, és mai napig ez a kedvenc részem.

Arwen: Bármelyik Rick Riordan könyv, de ha egyet kéne választanom, akkor legyen a The House of Hades. Annyira izgalmas és letehetlen volt!

Homokvihar: egy könyves karakter, akivel szívesen kucorognál egy sátorban, ameddig a sivatagi szél tombol odakinn

Cersei: Jaime, lenne kedved? Jó, hülye kérdés, úgysincs választásod!

giphy

Noémi: Liv Silberrel bármikor szívesen kuncognék, hiszen nagyszerű humorával és észjárásával a legszórakoztatóbb főhős, akivel valaha találkoztam. Na és a húga, Mia! Bárcsak meghívnának egyszer egy sátorozásra!

Zsebi: Mondjuk Jinnel, mert ha már sivatagos hét, meg kérdés, akkor adja magát. Na, meg aki olvasta a harmadik részt, az tudja mire gondolok elsősorban 😉

Dzsinn: ha egy kívánságoddal megváltoztathatnál valamit egy kedvenc olvasmányodban, mi lenne az?

Noémi: A hetekben a kedvenc sorozatommá lépett elő az Üvegtrón, amiben jó fantasy-hoz méltóan többen is meghalnak, így hát nem meglepő, hogy az áldozatok listáján sajnos olyanok is szerepelnek, akikért fáj a szívem. Az egyik legkedvesebb szereplőm az Éjkoronában halt meg, spoilerezni nem szeretnék, ugyanakkor ezt változtatnám meg a történetben. Meg sok-sok mellékszereplő nem feláldozható. És mert olykor egy mellékszereplő még szerethetőbb, mint maga a főhős.

Arwen: Kedvenc olvasmány valószínűleg azért lett egy könyv, mert nem találtam benne semmilyen kivetnivalót, vagy pedig annyira elvarázsolt, hogy nem foglalkoztam az esetleges hibáival.

RavenS: LUPIN ÉS TONKS HALÁLA ROHADTUL SZÜKSÉGTELEN VOLT, ROWLING!!! Fuhh. Szóval ja. Ezt. xD

Oázis: egy könyv vagy egy karakter, aki reményt adott

Timi: Senki nem adott reményt, pedig most arra lenne a legnagyobb szükségem. #vizsgaidőszak

Arwen: Eleanor Oliphant köszöni, jól van. Mind a könyv, mind maga a címadó karakter reményt adhat olyan embereknek, akik depresszióval, vagy másmilyen mentális betegségekkel küzdenek. Megmutatja, hogy van kiút, de az csakis rajtad áll, nem máson.

giphy1

RavenS: Dan Wells Részlegesek trilógiája finoman szólva sem mutat pozitív jövőképet, de ennek ellenére mégis ez volt az, ami reménnyel töltött el, amikor elolvastam. Egészen pontosan a második rész Utószava, amikor romokban minden, és eljött a mélypont, a könyv pedig egy olyan véggel zárul, amitől nagyjából idegrángást kaptam… nos, akkor Mr. Wells betol egy ilyet:
“Az ember a leghihetetlenebb teremtménye az univerzumnak.
Vállald fel az összetettségedet, terjeszd ki a kreativitásodat, váltsd valóra a lehetőségeidet.
Te teszed naggyá a világot.”
Most mondd, hogy nem melegedett meg egy kicsit az a fekete cinikus lelked!

Skorpió: egy alattomos karakter, akivel vigyázni kell

Cersei: Sage A hamis hercegből. Csak annyit mondok, hogy READ THE BOOK!!!

readthebook

Timi: Minden könyvben van legalább egy ilyen személy. De most Szellem téged választalak, te épp eléggé alattomos vagy. Egy kicsit a drága Neptun barátunkkal is foglalkozhatnál. 😀

RavenS: Sakál a Red Risingból egy sunyi kis rohadék, de annyira érdekes közben!


Nos, ennyi lett volna a Sivatagi éjszakák book tagünk, reméljük tetszett! Töltsd ki Te is, ha kedved van hozzá, csak ne felejts el megjelölni minket forrásként, vagy válaszolj itt, a kommentekben!

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s