Könyvmoly problémák

Könyvmoly problémák – nyári kiadás

Állandó rovataink egyike közé tartozik a Könyvmoly problémák, amikor is a könyvmoly lét állandó gondjait és bajait boncolgatjuk. Aktuális kiadásunk a nyári tematika köré csoportosul, mert bizony a könyvmolyok még az év egyik legszebb évszakában is képesek folyton-folyvást panaszkodni. 😀


Hány könyvet pakoljak nyaralásra?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Talán ennyi könyv elég lesz 2 hétre… Szerintetek?

A kérdés, ami minden szülőt/barátot/barátnőt, egyszóval utazótársat az őrületbe kerget, amikor elérkezik a nagy pillanat, hogy bizony, holnap indulunk, ideje leporolni a bőröndöket. Egyszerűen nem értik meg, ez milyen kardinális szerepet tölt be az életünkben. Mert mi van, ha túl kevés olvasnivalót viszek magammal, vagy a tervezettnél hamarabb befejezem az adott könyvet? Esetleg, ha nem tetszik amibe éppen belekezdtem, vagy máshoz van kedvem? Vagy a legrosszabb rémálom, függővéggel fejeződik be a történet? Ezer és egy lehetőség és váratlan helyzet érhet bennünket egy békésnek tűnő vízparton, amire bizony alaposan fel kell készülnünk.

Kötelezőt vagy saját könyvet olvassak?

Bár hivatalosan kapunk két hónap „szabadságot” az iskolától nyárra, mégis akad minden évben egy listányi regény, novella, dráma és sok más, melyeket elviekben be kéne fejeznünk augusztus végéig. Mindenkinek más a véleménye a dologról, a könyvmolyok számára mégis hatalmas csábítást jelent nem félretenni a kötelezőket, és inkább egy újonnan beszerzett, régóta várt megjelenésbe belekezdeni.

Hófehérke, törpék nélkül

Lehet nektek is ismerős a kérdés, amikor szeptember első napján visszaültök az iskolapadba és megkérdezik: Olyan fehér vagy, mit csináltál egész nyáron, a szobádban ültél? Talált süllyedt. És tudod mit? Abszolút megérte, ugyanis rengeteg csodálatos történetet tudtam elolvasni időközben. Na jó, nyilván mi könyvmolyok sem változunk hirtelen barlanglakókká a június beköszöntével, de tény, hogy nem tagadunk meg magunktól egy-két nyugalmas olvasással töltött napot a kedvenc fotelünkben.

ahh my white skin

Nem tudsz elmenni a könyvhétre

Ez csak saját vélemény, de amit legjobban vártam minden évben a nyár kezdetén, az a a könyvhét volt. És meglepetés, még egyszer sem sikerült eljutnom. Pedig minden évben felkészülök, hogy kikkel mikor, hogy, milyen programokra stb, de az utolsó pillanatban az összes terv dugába dől. Pedig rengeteg érdekes program van, amiért érdemes ellátogatni akár mindegyik nap az eseményre, ha mást ne mondjak, legalább a dedikálások miatt.

Természeti “katasztrófák”

Tegyük fel, hogy voltál olyan merész és a kényelmes, légkondicionált szobád helyett inkább a szabadban olvasást választottad. Volna, De Természet Anya nem könnyíti meg a dolgod, abban biztos lehetsz. Ha az ajtón kilépve nem adod fel egyből az arcodba csapó lehengerlő hőhullámtól, akkor bogárinváziót, szelet, a fehér oldalakról visszatükröződő vakító napfényt küld rád. De azok a harcosok, akik mindennek ellenére sem hátrálnak meg, legalább néhány gyönyörű képpel gazdagodhat a bookstagram fiókja. 🙂

i hate nature


 

petra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s