Extra tartalom · projekt · prológus

Strand, papucs, szerelem helyszínek

strandpapucs 4

Király Anikó Strand, papucs, szerelem című könyvének cselekménye Balatonfüreden játszódik, és bár az írónő felhívja az olvasók figyelmét, hogy bizonyos helyszínek teljesen kitaláltak ( Vadkacsa Kemping, Matróz kávézó) azért mégis akad néhány olyan, ami a valóságban is létezik, ezekből hoztunk el nektek párat.

Kerektemplom

Kerektemplom

A 71-es főútról a Jókai Mór utcára kanyarodva a part felé haladva tárul szemünk elé a Kerektemplom, amely a XIX. században épült klasszicista stílusban. Ugyan a könyvből nem derül ki, hogy főszereplőnk belülről látta-e már az épületet, de ha valaki esetleg arrafelé jár, és van ideje, kedve üljön be egy misére, hogy belülről is megcsodálhassa az épületet.

Tagore sétány

Tagore sétány

A legtöbbször talán a Tagore sétány kerül említésre a könyvben, hiszen ezen keresztül jutnak el szereplőink A-ból B-be. A sétányon számtalan étterem, fagyizó található, valamint a végén az Eszterházy Strandra bukkanunk, aminek ugyan nem volt szerepe a történetben, hiszen inkább a Kisfaludy Strandot választották hőseink.

Borcsa Étterem

Borcsa Étterem 2

Nem meglepő módon egy étterem is felkerült a listánkra, hiszen egyrészt Balatonfüred nem szenved bennük hiányt, másrészt meg mindenki szeret enni, így hát természetesen Bogiék is megfordulnak náluk. Belülről még nem láttam, de kívülről abszolút elnyerte a tetszésemet, és a hallottak alapján az ételek is finomak.

Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont

Bodorka Aquarium

A Bodorka Akvárium egy igazán vicces jelenetnek ad otthon, vagyis jobban mondva csak a környéke, de ettől függetlenül arra gondoltam, hogy érdemes lehet megemlíteni. A látogatók megismerkedhetnek a Balatonban élő halakkal, valamint a horvátországi Opatija testvérvárosnak köszönhetően az Adria élővilágával is.

Annabella Hotel

Annabella Hotel

A hotel is megközelíthető a Tagore sétányról, és a magasba nyúló épület már messziről csalogatja az embereket. Saját medence és étterem is tartozik a szállodához, ám nincs messze sem a Borcsa, illetve más étterem, sem az Eszterházy Strand.

Reméljük sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet Balatonfüred iránt, de ha mégsem megnyugtatunk, a hely nem csak ennyiből áll. Ha kíváncsi vagy Bogi milyen helyeken járt, és miket láthatott akkor látogass el bátran Füredre, ha teheted. 🙂

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s