Érdekességek · Extra tartalom · Könyvmoly problémák · YA

Könyvmoly problémák író szemmel – Király Anikó

Könyvmoly problémák rovatunkkal már találkozhattatok párszor a blogon, azonban nem is olyan régen felkértünk több írót is, hogy meséljék el nekünk, számukra mik az élet nagy problémái olvasóként. Ebben a bejegyzésben Király Anikó, a Strand, papucs, szerelem írónője bontakozik ki.

Döntésképtelenség

Amikor nem tudok dönteni két könyv között, és a polc előtt szteppelek fél órán keresztül, mire egy harmadik könyvet veszek le a polcról. Ilyenkor átfut az agyamon, hogy vajon mennyi óra telik el az életemből csupán azzal, hogy képtelen vagyok választani a rengeteg jó könyv közül. Biztosan sok. Annyi tutira, hogy még vagy száz könyvet kiolvasnék alatta.

Visszatérő rémálmok

Az olvasás mellett gyűjteni is szeretem a könyveket. Valószínűleg a családom minden tagjának minden egyes idegszálát külön-külön is megtaposom, amikor könyvet kérek szülinapomra meg karácsonyra idestova tíz éve. Elég szép gyűjteményem van már, és sok időt töltök a rendezgetésükkel. Éppen ezért a következő rémálmaim vannak a könyvespolcommal kapcsolatban:  penészinvázió, molyok (nem az olvasók, hanem a mindenbe lyukat rágók), könyvfaló démonok (nem a szexi fajtából, hanem a lila nyálú, csápos, hegyes fogakkal cincáló förmedvényekből, amik csak a képzeletemben léteznek, de azért jobb, ha az ember vigyáz a könyveire). Egyelőre még mind elkerülte a polcaimat, úgyhogy jól végzem a dolgom.

A kezdet mindig nehéz

Manapság a sorozatoké a világ. Folytatások, trilógiák, univerzumok, néha pedig igazi szappanoperák. A könyveket sem kerüli el ez a hullám, így mindig nagyon nehéz helyzetben vagyok, ha újakat keresek. Ilyenkor annyi mindent át kell gondolni: érdekes annyira, hogy több részen át kövessem? Mi van, ha megunom? Mi van, ha jó, de nem érem meg a folytatást?

Annyi a könyvsorozatok körüli dilemma, hogy általában csak akkor vágok bele egybe, ha már az összes része elérhető.

+1 írói szemmel

Mostanában lelkifurdalásom van, ha írok és nem olvasok, de akkor is, ha olvasok és nem írok. Ez mondjuk akkor történik, ha éppen nem azt csinálom, amit kéne. Szóval nagyjából mindig.


Köszönjük Anikónak a közreműködést! 🙂

zsebi_bio

Könyvmoly problémák író szemmel – Király Anikó” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s