Érdekességek · Extra tartalom · YA

Rajongói interjú Marie Lu-val

marie luMarie Lu neve sok YA rajongónak ismerős lehet, ugyanis idén már A legenda után második magyarra lefordított trilógiájának első része, Az ifjú kiválasztottak is megjelent. 2017 őszén Amerikában egy újabb sorozat első részét is bemutatta, a Warcross-t, amely egy high-tech sci-fi thriller. A téma közel áll az Marie Lu-hoz, ugyanis a videójáték-iparban dolgozott, mielőtt bestseller íróvá vált. Ennek kapcsán készült vele Goodreads-en egy, az olvasók kéréseiből összeállított rövid interjú, melyből pár kérdést és választ most lefordítottunk Nektek.


 

 

Számodra mi az írói lét legjutalmazóbb része?

Hallani az olvasók felől és kapcsolatba kerülni velük, miután egy könyvem feltárul a nagyvilág előtt. Mikor egyedül vagyok az (sötét, depresszív, frusztráló, raaaaaargh) írói barlangomban, könnyen elfelejtem, hogy valami olyasmit alkotok, amelyet később közönséggel is meg fogok osztani. Szóval, amikor ráeszmélek, hogy valaki elolvasta és talán még élvezte is… Nincs is annál jobb érzés.

Hány nem publikált vagy félbehagyott könyv porosodik otthon a fiókban?

5 befejezett, de nem kiadott kéziratom van. Ami a félbehagyott történeteket illeti… Meg sem tudom számolni őket. Tucatok, talán!

the young elitesMi a kedvenc erőd Az ifjú kiválasztottak világából?

Nagyon élveztem Raffaele erejéről írni – a képességről, hogy érzékeli mások erősségeit, gyengeségeit és érzelmeit. Én viszont legszívesebben Lucent szelet irányító képességét birtokolnám, csak mert ez azt jelentené, képes lennék repülni!

Megszállottja vagyok az általad épített világoknak és azt kívánom, bárcsak minden általad leírt helyet meglátogathatnék (néhányat hosszabb ideig, mint másokat). Ha transzportálhatnád magad egy napra bármelyik könyvbe, melyik lenne az?

Köszönöm a kedves szavakat! OK, szeretnék egy napot eltölteni a Roxfortban – de hát nem így vagyunk ezzel mindannyian? Hajrá Mardekár! Brian Jacques: Redwall sorozatát is szívesen felfedezném. Ezek voltak az első fantasy regények, amelyeket olvastam, és hatalmas rajongójuk voltam.

Ha a teljes cikket szeretnétek eredetiben olvasni, azt itt megtehetitek.


 

petra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s