ajánló · Érdekességek · Extra tartalom · Könyves hírek · könyvhét · lények · projekt · prológus · romantikus · sci-fi · szerelem

Egy YA könyv, avagy ezt hauloztam be a Könyvhéten!

Nem, nem a hallucinációról van szó, hanem a haul kerül előtérbe. Idén is bevette néhány tagunk a Vörösmarty teret, s tettük ezt annak ellenére is, hogy a már-már elkerülhetetlen csapadék eső formájában hullott alá. Ismét. Azonban a sztárvendéggé kinevezett eső sem állíthatott meg abban minket, hogy megvegyük azokat a köteteket, amelyeket már akkor szemmel vertünk, mikor a borítónak még csak hírét láttuk, a fülszöveget meg nem is ismertük. Előre leszögeznénk, hogy mindenki azzal a mottóval ment oda, hogy:

Márpedig én nem veszek semmit.

Mutatjuk, mennyire sikerült ellenállnunk a kísértésnek. Szerintem már sejthetitek a választ!

Poppy: J. R. Johansson – Álmatlanság. Régóta kinéztem már, a Főnixes TBR posztomban is írtam róla, és tök véletlenül került a kezeim közé ugyanis úgy volt, hogy a Kegyetlen szellemek jön a mamához, de csak később érkezett a kiadó standjára, épp nem volt ott, valami apró gixer miatt. Uszámával beszélgettünk erről a könyvről, ő is ajánlotta, az ízlésemnek is tökéletesen megfelel: kis paranormális cucc, parázás bármikor jöhet, úgyhogy egy véletlen szerencse folytán nálam landolt ez a könyvecske.

Zsebi: Kezdjük azzal, hogy az egész RavenS hibája!!! Ha nem bukkan rá olyan könyvekre a Libro-trade-nél, amikre ezer éve vágyom, akkor egy darab könyvet nem vettem volna a Könyvhéten! (Mind tudjuk, hogy ez nem igaz, de hadd nyugtassam magam ezzel). Ami YA-ba besorolható az Adi Alsaid – Never, Always, Sometimes contemp romcsija. Szintén contemp Alice Osemantól a Radio Silence, ez is hazautazott velem. Az utolsó pedig V. E. Schwabtól az Egy kegyetlen dal, ami lajháros dobozban volt :3 Természetesen nem csak ennyi könyvet vettem, és nem szakad rám a könyvespolc sem…

RavenS: Miután végig a Főnix-Fumax standnál korzóztunk a Pro tagokkal a Könyvhét alatt, elkerülhetetlennek tűnt nem beszerezni néhány könyvet a már említett kiadóktól, persze sok más mellett – mert már megint beütött a krach és elszaladt velünk Zsebivel a kiscsikó -, úgyhogy ezeket emelném ki. A Főnixtől Gabriella Eld Talpig feketében című könyvecskéje került a polcomra, amivel már szemezek egy ideje, de addig-addig beszélgettünk ott az írónővel, hogy egyszerűen nem bírtam ki. A Fumax jóvoltából pedig a már angolul olvasott és imádott Egy kegyetlen dal magyar kiadása talált helyett nálam jó néhány a könyvhöz kapcsolódó csodával, miután elsők voltunk a sorban a speckó BASC doboz átvételnél. Bár számunkra nem jelentett meglepetést a doboz tartalma, legalább annyira izgultunk, mint könyvmoly társaink, akik szintén rohantak átvenni a dobozukat.

Cersei: El sem hiszem, hogy tizenvalahány könyvvel mentem haza. Ami ebből YA volt, az a Nász és téboly, amit dedikáltatni is akartam, de ki nem találnátok, nem jött össze. Viszont ez nem nekem, hanem anyának ment, legalább emiatt ne legyen bűntudatom. A Maxim Kiadótól a Tengerbe veszett könnyek jött velem, illetve a Könyvmolyképzőtől zsákbamacskáztam egy A nyertes átkát. A történelmi környezet miatt kicsit másra számítottam, de majd el fogom olvasni, mindenképpen

Noémi sajnos idén nem jutott ki a könyvhétre, de ha valakinek, akkor neki konkrét tervei voltak.

Noémi: Sajnos az idei évben nem sikerült feljutnom a könyvhétre, pedig lett volna mit vásárolni az már egyszer biztos, a karácsonyt követően ez a második kedvenc könyvkiadási időszakom, hiszen ilyenkor jelennek meg talán a legjobb könyvek, Vic James – Aranykalitka című könyvét például mindenképp beszereztem volna.

 

 

Ti miket szereztetek be? Sikerült ellátogatni a Vörösmartyra? Van könyv, amelyet nagyon szerettetek volna, de nem sikerült szert tenni rá?


cersei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s