Extra tartalom · Gabo Kiadó · idézetek · Kedvencek · Top10 · YA

Top 10 kedvenc idézetünk A papírmágusból

A papírmágus trilógia kétségtelenül hatalmas kedvencünk lett a megjelenés óta. Hoztunk már nektek interjút és karakterinterjút, értékelést, borítómániát és mindent, amit úgy általában szoktunk. Ma pedig egy idézetes, kedvcsináló poszttal készültünk számotokra.

“– Mindenkinek a lelkében lapul valamennyi sötétség. De mindenki maga dönt arról, hogy hizlalni kezdi-e, vagy sem.”

“Te jó ég, ennek az embernek aztán jó sok könyve van!”

papírmágus“Végül is, időbe telik, mire egy összetört szív meggyógyul. Még egy ilyen apróra összetört szív is beforr idővel.”

“Az ember nem tépi ki egy férfi szívét, ha érez iránta valamit.”

“Az anyukámnak van egy mondása a halak futóversenyéről. A lepényhal érkezik be először, a reményhal meg utoljára…”

“– Hogy érzi magát? – kérdezte Ceony. Fülében még mindig zakatolt a vér. Reszketett a keze, ahogy meghámozta és felkarikázta az uborkát. Lassított, nehogy megvágja magát.
– Mint akinek végigtrappolt valaki a mellkasában, és benézett mindenhová, ahová nem kellett volna.”

“Thane később levizsgáztatta az előkészítő hajtások nélküli békahajtogatás témaköréből. Megbukott, de csak mert a papírmágus kikötötte, hogy a békájának le kell győznie az ő békáját egy gyorsasági versenyben, és Ceony békája majdnem két méterrel lemaradt.”

“– Hajlamos a szeplősödésre?
– Micsoda témaváltás! – nevetett fel a férfi.
– Úgy értem, ha hajlamos a szeplősödésre, teljesen megértem, hogy nincs kedve kimenni a szabadba – mondta Ceony, és a saját, csupa szeplő kezére pillantott. Az ő bőrét márciustól októberig a legkisebb napsütés hatására is tömegesen lepték el a pettyek.
– Nem lesznek tőle szeplőim – mondta a másik. Valószínűleg észrevette, hogy a lány összeráncolt homlokkal a kezét méregeti, mert hozzátette: – És nincs abban semmi rossz, ha valaki szeplős, Ceony. Isten ments, hogy pont úgy nézz ki, mint mindenki más.”

“Azt hallotta, hogy az első évben sok mágus fizikai munkát végeztet a tanoncával, hogy alázatra kényszerítse, vagy talán megtörje. Remélte, hogy az ő esetében nem így lesz. Habár ezeknek a könyveknek a vastagságát elnézve Thane előbb mintha mentálisan készülne megtörni.”

“Ne becsüld le a szórakoztatás értékét, Ceony! A minőségi szórakozás soha nincs ingyen, de mindenki szeretne részesülni belőle.”


zsebi_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s