Extra tartalom · Körkérdés

Kedvenc YA alkotóink

yaprojikep

Kedvencek, kedvencek… Mindenkinek van legalább egy, vagy több olyan szeretett írója ennél a besorolásnál, akinek a könyveit már oda-vissza kívülről is remekül fújja. Ebben a bejegyzésben tehát a Prológus kedvenceit szedtük össze young adult témában. Mondjátok ti is megtaláltátok itt a szívetekhez közel álló alkotókat? 🙂

CerseiJennifer A. Nielsen a Hamis-trilógia miatt. Ha ő nincs, akkor valószínűleg az egész YA irodalom a klisék tengerén hánykódna egy újabb adag halomnak köszönhetően. Tisztelet a kivételnek.

TimiJelenleg Jenny Han. Nagyon tetszik az írói stílusa és a történetvezetése. Ugyan csak A fiúknak, akiket valaha szerettem c. könyvét olvastam, de nagyon tetszett, ezért tuti, hogy a jövőben más könyve is a kezem közé kerül. 😀

NoémiAz én kedvenc YA íróm jelenleg nem éppen YA könyvsorozaton dolgozik, sokkal inkább a felnőtt célcsoportot tűzte ki céjául, ő Sarah J. Maas. Viszont Jennifer L. Armentrout és Rachel Vincent munkássága is éppen olyan zseniális, így nem is igazán tudnék, csak egyet kiemelni.

PetraTúl sok van ahhoz, hogy választani tudjak közülük, így inkább kettőre szűkítem a listát: Sarah J. Maas és Colleen Hoover. Mindketten gyönyörűen fogalmaznak, ha több ezer oldalas könyveket adnának ki, az sem lenne elég számomra. Nagyszerű a feszültségkeltő taktikájuk és a szereplők, melyeket megalkotnak mindig a szívemig hatolnak. A csavaros cselekményeikről nem is beszélve!

LucaNagyon sok kedvencem íróm van, de ha mindenképpen választanom kéne akkor nálam a top5-ben Jenny Han és Kelly Oram egész biztosan szerepelne. Minden könyvük tele van éppen annyi romantikával, amennyi elég a lelkednek, tehát egyáltalán nincs túl tolva benne a nyál. Jenny Han-t is pont azért szerettem meg, mert az első könyvében, amit olvastam tőle (A fiúknak, akiket valaha szerettem) már a címből kiderült, hogy ez bizony valami nagyon romantikus mű lesz, de aztán láss csodát! egyáltalán nem lett hányingerem olvasás közben a szerelmesektől és már epekedve várom, hogy a film mikor fog kijönni! Azért is szeretem őket, mert látni, hogy a romantika mellett magára a történetre is sok hangsúlyt fektetnek és nem csak a két főszereplő szenvedéseiről kell folyamatosan olvasnunk, hanem például a mellékszereplőkről is legalább ugyanannyit megtudhatunk, mint a főszereplőkről.

luca_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s