ajánló · Értékelés · fantasy · könyvmolyképző

Égvilág – Gyilkosok szektája

A gyilkosok szektája az Égvilág trilógia első része. Már nagyon régóta fent van a kedvenceim listáján és végre eljutottam oda, hogy fel is kerülhessen a polcomra. A Szél neve és az Éjangyal trilógia közé. Kifejezetten szeretem a hosszan kacskaringó történeteket, melyben a szereplőket is jobban megismerhetjük és miután becsuktam a könyvet nem lesz hiányérzetem.

Tehát a kötetek az őket megillető helyre kerültek.

Egy politikával és intrikákkal átszőtt világ, ahol varázslók, főpapok, bérgyilkosok, gnómok, sárkányok és méregkeverők nagyszámban szerepelnek. Amit nagyon szeretek, hogy a könyv elejében egy térkép van, aminek bogarászásával hosszú perceket lehet tölteni. Több országot is megismerhetünk. Mint az sok más regényben is előfordul, egy régi világ új kezdeténél állunk. Középen a kihalt síkság, ahol már csak a régi romok vannak. Körülötte egy új terpeszkedő királyság, illetve még pár magát meg nem adó földrész. Egyik legérdekesebb például Éjföld, amit régen egy mágus megátkozott így örökké sötétség uralkodik ott. Valamiért a ha sötétség akkor megtalálható a gonosz is. Igen, itt burjánzik a gyilkosok szektája. És akkor el is érkeztünk történetünkhöz.

map

Innentől kissé spoileres rész következik.

A gyilkosok szektájával kezdődik minden, ők egy régi istenséget imádnak Thenaart és az ő eljövetelét várják. A gyilkosok nem akárhogy kerülnek be a szektába, szerintük vannak kiválasztottak, akiket Thenaar megérintett így már fiatalon (gyermekként) a gyilkolás útjára léptek. Legyen az véletlen vagy szándékos. Dubhe a főhősnőnk, is így kerül bele a képbe.

Az egész sztori ott csavarodik egyet, hogy őt nem szerezte meg a szekta, így egy örök szálka a szemükben, és alig várják, hogy rátehessék a kezüket.  És itt kapcsolódunk be az ÁTKOS hetünkbe, mivel, Duphet tőrbe csalják és megátkozzák. Ezáltal szépen lassan elveszíti a kontrollt a saját akarata felett és egy vérengző szörnyeteggé válik.

letöltés

Így megindul Éjföldére, mert csak náluk van rá ellenszer, közben ismerkedik meg Lonerinnel, avarázslófiúval, aki különböző politikai okok miatt szivárgott be a testületbe. Meg kell hogy mondjam, az ő kapcsolatuk nem igazán kápráztatott el. Lonerin egy beképzelt kisfiú. Kifejezetten idegesített főleg az elsőkét kötetben, szerencsére a harmadikban már nem szerepelt annyit.

Másik varázslónk Theana, hát a két csaj az elején nem igazán jön ki és elsőre igazán semmit mondo a kis szöszi varázsló csaj, de aztán bekeményít és igazán le a kalapom előtte. Ő egy olyan pozitív befutólett a végén, akire nem számítottam.

Dubhe összetett személyiség, talán rajta megfigyelhető a legjobban a karakterfejlődés. Sokat javul a harmadik kötet végére. Nagyon szeretem, egy temperamentumos csaj, aki sokszor nyomja badass módba, ami elég király mészárlásokhoz vezet. Közben a másik részről egy elveszett kislány, aki csak szeretetre és megértésre vágyik, amit soha nem kapott a világtól.

dubhe

Két szereplőt említenék még meg, akiket kifejezetten szerettem olvasni. Egyik Ido a gnóm, kezdjük azzal hogy baromi öreg de még mindig simán repked meg harcol. Ezenkívül remek beszólásokkal színesíti a terepet. Főleg ironikus fanyar énje fogott meg.

Másik Rekla a mérgek gárdistája. Na ő a másik badass a csapatban. De ő a sötét oldalon játszik, kifejezetten gonosz, kegyetlen kis dög. De az ő karaktere mégis nagyon magával ragadott. Példának okáért ő átkozta meg Dubhet, és persze esze ágában sincs feloldani azt.

Sok másik szereplő is van még, akik fontosak, mégis az első könyv szempontjából talán ők a legszámottevőbbek. Ajánlom ezt mindenkinek, aki szereti a varázslós kardozós sztorikat. Végre egy sorozat, ami már lezárult így nem kell őszülnöm meg rágnom a körmöm. A másik, hogy a szerelmi szálak sincsnek agyon csépelve és habár van benne szerelmi háromszög az se zavaró, az írónő szépen egyensúlyt tart a karakterek és a sztori között.

Jó vastag könyvek, de olyan „egybeletolomnemalszommertnemlehet” kategória.

Szóval ha olvastátok vagy hasonlót tudtok még, írjatok, mert kéne valami, ami feldobja a napjaimat! És ezt most fejeztem be nem kezdhetem előröl 😀 Köszi!

sc3a1ra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s