lények · projekt · prológus · romantikus · sorozat ajánló · sorozatajánló · személyek · szerelem · történelem · történelmi vonatkozás

Átkos sorozatajánló

Itt a nyár, te pedig kifogytál a sorozatokból? Szereted a válogatott átkokat, valamint azok mindennemű alfaját? Szívesen néznél valami olyat, amit eddig még nem volt szerencséd megízlelni? Ajánlunk pár általunk letesztelt sorozatot, amelyek valami miatt beilleszthetők ebbe a témakörbe, amely jelenleg is hasít nálunk.

1., Zorro – La espada y la rosa

Igen, ez egy szappanopera, de mielőtt kitörne a sikítófrász, leszögezném, hogy először egy  mágiamentes sorozattal készültem. Ez lenne az. Átok ugyanis az olyan lány, aki az együttműködés legkisebb jelét sem mutatja, engedetlen, mindenben ellentmond az apja akaratának, aki nem kisebb ember, mint Kalifornia kormányzója. Esmeralda kezdetben azzal veri ki a biztosítékot, hogy megszökik egy esküvőről, ahol ő a menyasszony. Nem sokkal később a férfi életét veszíti egy köhögőrohamban, így Esmeralda megözvegyül. Átkozott egy nő, de az igazi kalandok még csak most kezdődnek, hiszen beleszeret Diego de la Vegába, színre lép Zorro, tehát szegény csőstül vonzza a bajt. Megjelennek a cigányok, velük együtt a kártya, az indiánok, s velük a “varázslás”, és ne izguljatok, elfér ebben a történetben egy Vasálarcos is!
Sajnálom, de esküszöm, hogy én a mai napig a kedvenc szappanoperámnak minősítem ezt a sorozatot, és aki bizodalmat szavaz neki, megkockáztatom, hogy nem bánja meg.

zoroo
X

Diego de la Vega egy spanyol magas rangú katona és egy indián asszony szerelmének gyümölcse. Édesanyja tragikus körülmények közt meghal, így édesapja neveli fel a fiút. Diego gazdagságban nő fel, művelt, elegáns férfivá érik. Nem sejtheti senki, hogy kettős életet él: atyai jó barátja, Tomás atya hatására megalkotja Zorro figuráját, aki a szegények védelmére esküdött, s maskarát öltve küzd az igazságtalanságok ellen.
Amikor új kormányzó érkezik Spanyolországba, vele együtt megérkezik a végzet is Zorro életébe: a kormányzó nevelt lánya, Esmeralda, a gazdag, de akaratos özvegy személyében.
Egyikük sem sejti ugyanis, hogy Diego édesanyjának haláláért nem más a felelős, mint a kormányzó, Fernando Sanchez de Moncada.

2., Salem

Kinek ne lenne ismerős a híres Salem, az elátkozott kis városka, ahol boszorkányok tanyáznak, és egymást érik az ördög által megátkozott teremtések. Vagy mindez csupán csak álca, és a városi vezetők hatalmat akarnak? Mindennek a hátterében az az átkozott szerelem áll? Nagyon szép képi világgal dolgozik a sorozat, és a készítők bizony elborult elméről adnak tanúbizonyságot. Érdekes meglátások, elgondolások vannak benne, szépek a jelmezek, sötét, komor a hangulat. Sőt, egyszer még magyarul is megpróbáltak beszélni benne – kevés sikerrel, de a szándék a fontos, és én örültem neki -, az “ÁLDOZAT” szó tisztán kivehető volt.
Azoknak ajánlanám, akik szeretnek elrugaszkodni az eredeti történettől, és szeretik a lassabb folyású drámákat.

salem
X

A drámasorozat a XVII. századbeli Massachusettsben játszódik, és arról szól, mi az, ami a város hírhedt pereinek valódi hátterében áll, és a sötét és természetfeletti okokról, ami az amerikai történelem ezen gyalázatos időszaka mögött rejtőzik. A boszorkányok valóban léteztek, de nem azok voltak, akikre gyanakodtak és nem olyanok voltak, mint amilyennek gondolták őket. A történet középpontjában természetesen egy nagy szerelmi történet áll és ezt lengi körül a boszorkányság misztikuma – új megközelítésben.

3., Bűbájos boszorkák

Sokak nagy kedvence, az örök klasszikus, ahol az átkok szerves részét képezik a mindennapoknak. Legalább is a Halliewell nővérek esetében biztosan. De nem csak az igék, hanem a különböző démonok is felbukkannak, akik nem ismernek kegyelmet. Kezdetben Phobes, Piper és Prue kalandjai nyűgöznek le bennünket, majd beáll Paige, hogy ismét teljes legyen a hármak ereje. De akárki is jelenjen meg a sorozatban, az biztos, hogy remek nosztalgia lehet az idei nyárra a 2000-es évek sztársorozata.
Tehát nosztalgiázásnak is remek, aki pedig még nem látta, annak kötelező megpróbálkozni az első résszel!

charmed-reboot
X

A Bűbájos boszorkák a világ három legerősebb jó boszorkányáról szól, akiket a természetfeletti társadalom „bűbájosok” néven, mindenki más pedig családnevük után „Halliwellként” ismer. Minden nővérnek különleges varázsereje van, amely befolyásolja életüket. A bűbájosok egy San Francisco-i udvarházban élnek együtt és természetfeletti képességeiket démonok, vámpírok, warlockok és más alvilági lények ellen használják.

4. Once Upon a Time

A 7 évadot megélt sorozat igazi csemege lehet a Disney-mesék szerelmeseinek. Itt ugyanis megismerjük a mesék “igazi” oldalát. Az átkokról már ne is beszéljünk, abból itt nem lesz hiány. A Gonosz Királynő ugyanis egy ilyen speciális drágaság segítségével arra készül, hogy az Elvarázsol Erdőből a jelenkor világába telepítse át a mesék szereplőit. És ez még csak az első átok. Átkok létrehozása, azok megtörése, a legtöbb meseszereplő felvonultatása.
Azoknak ajánlom, akik nem félnek az álomkép lerombolásától, a változástól, és készek az igazi kalandokra. Bár nem egy Trónok harca, de azért itt is vannak elhulló szereplők, akiket azért szoktak kedvelni…

once-upon-a-time
X

Emma Swan talpraesett nő, akinek óvadékügynökként az a feladata, hogy a legdörzsöltebb szökevénynek is a nyomára bukkanjon. Amikor azonban a születésnapján beállít hozzá egy kisfiú, és azt állítja, hogy ő Emma gyereke, akit tíz évvel ezelőtt örökbe adott, Emma alatt megbillen a talaj. Mikor visszaviszi Henryt a nevelőanyjához egy Maine állambeli kisvárosba, Storybrookba, a fiú, aki nyilvánvalóan a mesék megszállottja, azt állítja, hogy egy átok következtében a mesék szereplői ezen a helyen ragadtak úgy, hogy a mesevilág létezéséről sem tudnak. Miután rövid úton összerúgja a port Henry nevelőanyjával, Regina Mills-szel, akinek úgy tűnik, igen nagy hatalma van Storybrookban, Emma úgy dönt, egy időre a városban marad.

5., Grimm

Áldás vagy átok, ha egyszer csak feltárul előtted egy eddig rejtett világ igazi arca? Ha az emberek mögött ott rejtőzik egy szörny, aki csak arra vár, hogy lecsapjon? Ha a főnököd egy megátalkodott Varázslószörny és pont nem azon az oldalon áll, amelyiken te? Farkasemberek, Boszorkányszörnyek, meg még ki tudja mik egész hada várja, hogy harcolj ellenük, ha Nick mellé szegődsz!
Erősen ajánlom a mesék és a fantasy vonal kedvelőinek!

grimm
X

A misztikus sorozat a Grimm-testvérek klasszikus meséinek adaptációja, amely a történetek sötétebb oldalát mutatja meg a néző számára, horror-köntösbe bújtatva. A sorozat főszereplője, Nick Burkhardt gyilkossági nyomozó, aki egy erdőben elkövetett sorozatgyilkosságok után kutat, miközben lépten-nyomon farkasemberekre bukkan. Majd rövidesen az is világossá válik számára, hogy ő a híres-nevezetes meseírók leszármazottja, ezért elhatározza, hogy ettől a perctől kezdve annak szenteli az életét és a hivatását, hogy természetfeletti lényekre vadászik…


Ti láttátok már valamelyik sorozatot? Van kedvencetek ezek közül? De vajon ti mit írnátok fel a listára? Várjuk válaszaitokat, ajánlóitokat a Facebook oldalunkon, vagy akár itt, hozzászólásban!


cersei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s