Extra tartalom

Bloggerek átka

atkos-done

Ha már átkok hetét tartunk a Prológuson, arra gondoltam, összeszedem mindazokat a dolgokat, amiket bloggerként néha átoknak is érezhetek. Félreértés ne essék, imádok olvasni és írni is, de azért lássuk be, hogy mindenben vannak hullámvölgyek, nem lehet mindig minden zökkenőmentes.

HATÁRIDŐK

Az egyik legnagyobb nehézséget a határidők biztosítják számomra. Egy-egy projekthez kapcsolódóan nem is feltétlen a bejegyzés megírása, ami a legnagyobb kihívást okozza, de ha egy könyv értékeléséről van szó, akkor sajnos elengedhetetlen, hogy időben elkezdjem azt olvasni. Néha így születnek a darálások, ugyanis mint sokan másoknak, nekem is a legnagyobb múzsám a határidő. Ez a furcsa kettősség tökéletes elegyet alkot számomra. Nincs is jobb érzés annál, mikor azt hiszed, hogy aznapra te is beosztottad magad, majd a beosztást meglátva rájössz, hogy bizony csak másnap kell posztolnod az írásod. Mit csinál ilyenkor Uszáma? Megírja előre, hogy ne mindenre az utolsó pillanatban kerüljön sor? Ugyan! Jobb esetben elmegy valami más produktívat csinálni, de általában a sorozatok viszik a prímet.

KÖNYV-KÖNYV-KÖNYV

Szintén egy furcsa kettősség lesz a következő pontban, hiszen milyen király már, hogy ennyiféle könyvvel van dolgom. Bár ez is relatív, hiszen egy évben összesítve egyáltalán nem olyan sok az olvasott könyveim száma, mint másoknak. Ellenben egy húzósabb időszakban van, hogy több könyvet is le kell darálnom. Ez egyrészt tök szuper, másrészt mégis néha azt érzem, hogy egyszerűen nincs erőm egy újabb könyvet elővenni, és végigrágni magam rajta. Bár nem kimondva, de év elején elveszítettem a lelkesedést, egyfajta olvasási válságba kerültem, ami nem ördögtől való dolog könyvmoly körökben. Aztán jön egy olyan könyv, ami visszaránt, és fokozott lelkesedéssel vetem bele újra magam a többi könyvbe is. Persze közben a legújabb megjelenések, amik felkeltik az érdeklődésem, nem maradhatnak ki a polcom repertoárjából.

KÖNYVES KÉPEK

Imádok fotózni, nincs ez másképp a könyvekkel sem. Amennyiben magával ránt a gépszíj, és belendülök a saját instagram oldalam elárasztásába, akkor muszáj képeket is nagyiparban gyártani. A Könyvspirációkon is nagy mértékben építek a saját képekre, szóval ahhoz, hogy közzé tegyek bármilyen bejegyzést, elengedhetetlen fotózni. Sajnos gyakran nem vagyok megelégedve az elkészült anyagokkal. Ilyenkor van, hogy 50-100 kép is a süllyesztőben végzi, teljesen elvéve a kedvem attól, hogy kikerüljön bármelyik is. Aztán máskor, mikor ez az átok elillan, hirtelen egy csomót sikerül készítenem, amivel meg is vagyok elégedve. Ilyenkor megszaporodnak a bejegyzéseim száma is, akár a közösségi média felületeken, akár csak a blogbejegyzésekre való tekintettel.

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Valamilyen szinten az előzőhöz is köthető, bár ha úgy nézzük, akkor az egész “átkozott” folyamat összekapcsolható egy szinten. Egyszer teljes lelkesedéssel látok hozzá minden, blogomhoz kapcsolódó platformon működni, aztán valahogy megakad ez a folyamat, és egyáltalán nem úgy járok el, mint ahogyan azt szeretném. Ennek egyrészt az is lehet az oka, hogy több felületen próbálok helytállni, aztán igazából az egyik sem lesz teljesen olyan, mint amit szeretnék.

Végtére is a fő lényege mindennek, hogy élvezzem, amit csinálok. Nincsenek túlzott megfelelési kényszereim, minden úgy zajlik, ahogy annak zajlania kell. Valószínűleg, ami néha belülről átoknak tűnhet, kívülről mit sem látszik. 😀 Ti hogyan vélekedtek erről? Írjátok meg nekünk! 🙂

uszáma_bio.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s