Borítómánia · Extra tartalom · projekt

Időutazós borítómánia

Újabb projekt vette kezdetét, ezúttal otthon hagyjuk az átkokat és a kényelmesebbik cipőnket rántjuk fel, ugyanis utazunk! De nem ám a sarki boltba, hanem egy másik időbe! Vagy legalábbis megkíséreljük.

Az időutazás hosszú ideje nem hagyja nyugodni az embereket, így nem csoda, hogy több könyv témájául is szolgál. Miután egy szép borító azonnal felkelti az érdeklődést, összegyűjtöttünk egy csokorra valót a nekünk leginkább tetsző designokról, amik olyan könyvekről köszönnek vissza, ahol az időutazás központi témakör.

Alexandra Bracken: Passenger duológia

Mindjárt egy igazi gyöngyszemmel kezdünk, hiszen Alexandra Bracken, immáron befejezett időutazós duológiája egyszerűen szemkápráztató. Szerencsére a Maxim kiadó is szorosan követte a külföldi design vonalát, így magyarul is ebben a gyönyörű formájában kaphattuk kézhez.

Kerstin Gier: Időtlen szerelem trilógia

Kerstin Gier kicsit lightosabb oldaláról fogja meg a témát, de tagadhatatlan, hogy mindezt rendkívül szórakoztató módon teszi, és a borítók is elég jól néznek ki. A magyar az eredeti németet vette át, de az angol verziók is igen jól sikerültek.

Wesley Chu: Időrabló duológia

Wesley Chu duológiája az Agave gondozásában jelent meg, és egy az egyben átvette a rendkívül hangulatosra sikerült külföldi borítót.

Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

A vándorsólyom trilógia inkább a creepy mint a szép kategóriába tartozik, már ami a borítót illeti, viszont a kiadás igényessége lehagyhatatlanná teszi erről a listáról. Élmény őket kézbe fogni.

Diana Gabaldon: Outlander sorozat

Diana Gabaldon gigahosszú időutazós sorozatának még csak négy része jelent meg magyarul is, ám a fekete alapú borító legalább egy fokkal fantáziadúsabb, mint a külföldi színes.

Jodi Taylor: St. Mary krónikák

Bár itthon még csak nemrég startolt el a St. Mary krónikák, külföldön már 9 része napvilágot látott, nem számítva a novellákat! A magyar kiadó is az egyik angol mintáját követte, ami a lehető legjobb döntés volt, ugyanis ezek a rajzolt borítók az összes többi kiadást messze felülmúlják! Igazán remekül mutatnak a részek így együtt!

Az angol részleg

Jó néhány olyan időutazós könyv akad, aminek a tervezői remek munkát végeztek, ám itthon még nem láttak napvilágot, így ezekből szemezgettünk nektek zárásul. Az angolul olvasók hátha találnak valami újdonságot, ami megragadja a figyelmüket.


Nos, ennyi lett volna a mi kis gyűjtésünk, reméljük tetszett! Nektek melyik a kedvencetek? Írjátok meg nekünk facebookon, vagy itt, a kommentekben!

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s