Extra tartalom · maxim kiadó · projekt · YA

Top 5 Az idő vándorai idézet

Alexandra Bracken második sorozatában ezúttal egy igazi kincsvadászatra invitál minket az időn keresztül. Az idő vándorai egy duológia első része, aminek folytatása nemrég jelent meg magyarul a Könyvhétre, a Világok utazói címmel. Miután ezen a héten az időutazás a témánk, kihagyhatatlannak tartottuk ezt a YA duológiát, úgyhogy bele is vetettük magunkat! Most pedig, kedvcsinálás gyanánt elhozzuk nektek az 5 kedvenc idézetünket a könyvből.

1. A társadalom minden korban ugyanolyan. Megvannak a maga látszólag tökéletesen értelmetlen szabályai és előírásai.

2. Minél tovább hallgat egy hegedű, annál nehezebben talál rá a hangjára.

3. (…) az életet soha nem a múltért vagy a jövőért kell élni, hanem a jelen pillanatért.

passenger

4. A szerelem önző, nem igaz? Olyasmire ösztönözhet tisztességes, becsületes férfiakat, amihez nincsen joguk. Selyemburokba zár a realitások elől, akár az időt magát is megszünteti, félresöpör minden észérvet. Felbújt, hogy szembeszállj az elkerülhetetlennel. Arra hajt, hogy egy másik ember teste és lelke után sóvárogj. Elbizakodottá tesz, mintha bizony megérdemelnéd ennek az embernek a szívét; arra buzdít, hogy helyet keress benne magadnak.

5. (…) az él teljes életet, akit nem tartanak vissza félelmek, és nem vár semmi különöset a jövőtől; akinek nem az előbbiek szabják meg választásait.

Nos, ennyi lett volna a mi kis gyűjtésünk, reméljük, meghoztuk a kedveteket! Ha többre vagytok kíváncsiak, maradjatok velünk, mert a héten érkeznek még majd értékelések a könyvről.

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s