Érdekességek · Extra tartalom · Időkapszula

Időkapszula

Ismét elhoztunk számotokra egy időkapszulás posztot. Mint azt tudjátok az időkapszula egy időtálló tárolódoboz, amelybe egy esemény ürügyén tárgyakat helyezünk, amit, ha valaki 60-70 év múlva kiás, akkor felfedezhet benne olyan dolgokat, amik érdekesek lehetnek a jövő embere számára.

Viszont most megcsavartuk a dolgokat és nem a jövő embereinek, hanem a múltban élőknek szánjuk a könyveket.

Időutazós hetünk keretében megkérdeztük bloggereinket, hogy ha lenne egy időpostájuk, amely bármelyik korba és országba elszállítja a küldeményeket, leküzdve az időt, és minden egyéb akadályt, akkor melyik könyvet küldenék el, hova és kinek?

Lássuk ki mennyire bolygatná meg a múltat!

Zsebi:
1816 környékére, V. E. Schwab egy sötétebb mágiáját, csak hogy megtudjam mit reagálnának rá az akkori emberek és természetesen Londoba! Kell kell a népnek! 😉

Timi:
Az Obszidiánt, és azt mondanám, hogy ez lesz a jövő. Akkor tuti mindenki pánikba esne, hogy megszállnak minket a földönkívüliek. És hogy hova küldeném? Amerikába és az 1900-as évek elejére esetleg? Akkor talán már kicsit nyitottabbak voltak az emberek, és nem kiabálnák rögtön azt, hogy boszorkányság.

Zhatria:
Habár annyira nem szívlelem VIII. Henriket, de a halála előtti pár hétben elküldeném neki a I. ​(Angliai) Erzsébet című könyvet. Így megnyugodhatna, hogy jó kézben lesz az országa és tovább viszik az örökségét.

RavenS:
Egy töri könyvet szívesen visszaküldenék mondjuk a Középkorba, tuti megállna bennük az ütő és antikrisztust kiáltanának. Feltéve persze, hogy át bírjuk hidalni a nyelvi akadályokat. Oh, ha már nyelvi akadályok. Láttam egyszer egy latinra lefordított Harry Pottert. Azért megnézném, mit kezdenének vele a Római birodalomban. 😀

Fancsali:
Nem kellett ezen túl sokat gondolkodnom. Biztosan Marissa Meyer Heartless című regényét küldeném el egy barátomnak, mert imádja az írónőt. Feltehetőleg ő ekkor majd valahol a világban fog utazgatni, úgyhogy pontos helyszínt nem tudok mondani. Bár… anyukája biztos otthon lesz. Majd elküldöm oda. 😀

Noémi:
Talán furcsán fog hangzani, de az Alkonyatot küldeném el a 15 éves énemnek. Rengeteget köszönhet a tini énem ennek a regénynek, hiszen rávilágított, milyennek is kell lennie egy szerelemnek például, innentől kezdtek el tetszeni a romantikus, figyelmes fiús, és nem a “menő csávók”, és rájöttem, hogy én is inkább szeretnék olyan lenni, amilyen valójában vagyok, ahelyett, hogy másokra hasonlítsak. Bárcsak ezek a jó gondolatok még előbb érkeztek volna. Ráadásul az olvasás iránti rajongásom is közvetetten a könyvhöz kapcsolható.

sc3a1ra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s