ajánló · Új megjelenések · Extra tartalom · könyvmolyképző · romantikus

5 ok, amiért izgalmas lehet egy színházban játszódó romantikus regény

Ahogy arról már az előző bejegyzéseinkből értesülhettetek, Róbert Katalin hamarosan megjelenő Rubin-pöttyös regényének, a 6 hét a világnak fő színtere a színház. Bár a történetet még nem volt alkalmunk elolvasni, csupán annyit tudunk, hogy a szerelem központi témája lesz, mi elképzeltük, mitől is lehet izgalmas egy ilyen helyszínen játszódó cselekmény. Lehetséges, hogy ezek az izgalmas elemek majd a könyvben is visszaköszönnek? Ez már csak akkor derül ki, ha elolvassuk a regényt.


1. A romantika mellett beláthatunk a kulisszák mögé is

A színház egy zárt közösség, a hétköznapi ember számára tulajdonképpen ismeretlen, miként lesz egy ötletből színdarab. Róbert Katalin elárulta nekünk, hogy hamarosan megjelenő regényében bizony bemutatja a színház egész világát: a súgó munkájától kezdve az olvasópróbákig, egész a bemutatóig. Ha engem kérdeztek, én kíváncsi vagyok az alkotás folyamatára, és persze az interjúja alapján ki tudná ezt nekünk hitelesebben leírni, mint Róbert Katalin?


2. A kavarás garantált

Bizony, az életben sokszor elég a pletykák és félreértések elkerülhetetlenségéhez, ha egy faluban élsz, ha egy kisebb méretű vállalatnál dolgozol, vagy bármilyen kis közösség tagja leszel, akár csak egy színházé. Valószínűsíthetjük, hogy Róbert Katalin könyvében sem pusztán a színdarab hozza majd a legtöbb drámát, épp ellenkezőleg. A munka és a magánélet kombinálása bizony fordulatos eseményeket tud teremteni, egy ilyen regényben semmi sem fog bonyodalmak nélkül zajlani, az unalom ki van zárva.

17riverdalemusical-still-videoSixteenByNineJumbo1600-v2


3. Nem tudni, hol kezdődik a valóság, és hol a színészkedés

Bár Róbert Katalin könyvében a főhősnő marketing gyakornokként érkezik a színházba, kiszemeltje bizony egy színész fiú: K.M. Ennek fényében, ha közös színházi próbákra nem lesz alkalom, a lány még mindig fel tudja ajánlani a fiúnak, hogy gyakoroljon vele, és hát színészkedés közben lehetőség nyílhat akár a valódi érzelmek kinyilvánítására is. Szerelmi vallomás, csók? Nem probléma, ha később ráfoghatod, hogy mindezt a darab miatt kellett megtenned.


4. Történet a történetben

Mikor a Riverdale musicalben előadott részét néztem, vagy éppen a Famous in love sorozatot, kifejezetten élveztem, hogy forgatókönyvben megírt történet mellett megismerhetünk még egy történetet, azt, amit a színészek előadnak. Igaz, ezt a mellékszálat nem fogod teljesen megismerni, olykor mégis olyan jól sikerülnek, hogy azt kívánjuk, bárcsak a regényben vagy sorozatban eljátszott szerepek megelevenednének és láthatnánk a végeredményt teljes valójában. Én bízom benne, hogy a 6 hét a világ is valamilyen fiktív színházi darabot fog a közönség elé vinni, ami legalább olyan érdekes, mint a valóság.

Raige203


5. Az izgalom a tetőfokára hág

Mindjárt kezdés? Mindenki ránk vár? Lámpaláz? Ez csak pár azokból az izgalmakból, amit színészként vagy bármilyen színházi dolgozóként át lehet élni. Mi lehetne érdekesebb környezet egy-egy romantikus jelenethez, ha nem egy ilyen szituáció? Gondoljunk csak bele, saját életünk során is mennyivel izgalmasabbak azok a csókok, amikre alig pár pillanat van, vagy amit nem láthatnak mások? Minden kapcsolatba kell egy kis adrenalin.


Ezek lettek volna azok a szempontok, ami miatt én kifejezetten várom az írónő új regényét. Nem emlékszem egy olyan műre se, amit olvastam volna már színházban játszódó világról, ugyanakkor határozottan élveztem minden amerikai filmben, ha a szereplők akár egy gimnazista színjátszó szakkör, vagy akár egy igazi színház részesei voltak. Ha kíváncsiak vagytok további érdekességekre a készülődő regénnyel kapcsolatban, olvassátok el a többi kedvcsináló bejegyzésünket is.


noemi_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s