Érdekességek · booktag · Extra tartalom · Improvizáció · könyvek világa

Időutazós Booktag

Időutazós hetünk utolsó napjához érkeztünk. Bloggereink összekapták magukat és egy Booktaget hoztak el nektek. 😊

Lássuk miket sikerült alkotni!

1.Őskor – egy szereplő, akinek legszívesebben egy baltát vágtál volna a fejébe

Cersei:

Azt hiszem, mivel a Falling Kingdomsból Cleót elintézték a kövek, így Skylart kínálnám meg a baltával. Komolyan mondom, ősbuta, s biztosan elfelejtette, hogy a teherbe esés melyik módjáról is kellett volna tanulnia a bioszórákon.

Noémi:

Jonathan Randall fejéhez például ki ne vágna szívesen egy baltát? Az Outlander hőn gyűlölt karaktere engem is kihozott a sodromból, bár bevallom, néha egyenes ági leszármazottja, Frank is ilyen hatást váltott ki belőlem, főleg a harmadik részben.

RavenS:

Nehéz olyanra gondolni, akinek brutális meggyilkolásának indoklása nem lenne brutálisan spoileres, de Berenilde-t a Tél jegyeseiből szíves-örömest kinyírtam volna, hogy ne rontsa ott tovább a levegőt.

2. Ókor – egy könyv, amiben a demokráciát hírből sem hallották

Fancsali:

A.M. Aranth Oculus. Ahol kérdés nélkül halnak meg a kedvenc karakterem. Mélyen tisztelt író úr, hát mi ez, ha nem diktetúra?!

Zhatria:

Hát Katniss biztos csak a apukájától hallott ilyet, maximum a Kapitóliumba lehetett valami áldemokrácia de az is csak a nép félrevezetése gyanánt. Caesar jól mondta anno, cirkuszt és kenyeret a népnek! Akkor nyugodtan csinálhatsz bármit, ők követnek, mint a barmok, amikor behajtják őket a legelőkről.

Cersei:

A szolgálólány meséje. De ha hallották volna, akkor nem lenne történet, mi meg szegényebbek lennénk egy igazán jól felépített világgal. Mondanám a Trónok harcát is, de akkor elfog a honvágy.

3. Középkor – egy szereplő, akiben az értelem csak pislákol

Regi:

Rachel Ward – Menekülésből a főszereplő lány, Jem. Nejlonszatyorral nekiindulni a világnak, igazi kaja helyett pedig chipssel meg kólával. Tapsvihar.

Poppy:

Cleo a Falling Kingdomból. Szerintem egy kősziklába több értelem szorult, mint a drágalátos hercegnőbe.

Zhatria:

Ennyire buta karakterrel még szerencsére nem hozott össze a sors, maximum bennem szokott csak pislákolni az értelem egy egy LOL könyv után…

4. Újkor – egy új, egyedi világfelépítésű könyv

Timi:

Nagyon tetszett a Füst és csont leányának a világfelépítése, ahogy egyik helyről a másikra lehetett utazni, bár nem mindenkinek, de azért tetszett. Nagyon érződött a kontraszt a két világ között, ez kifejezetten tetszett.

Noémi:

A legegyedibb világfelépítésű könyvek közt tartom számon az Acotar-t, éppen ezért is a kedvencem, mint ahogy szerintem még rajtam kívül többezer molyocskának. Tündérek, udvarok, fürdés a csillagfényben, végtelen erdők, szemkápráztató, eldugott városok…

RavenS:

Christelle Dabos: A tél jegyesei. Abszolút egyedi, gyönyörűen megírt fantasy. Ilyet még ziher, hogy sehol máshol nem láttál!

5. Jövő – egy olyan világ, ahol élni szeretnél

Fancsali:

Ha lehet, akkor egy nyugis, nem túl veszélyes világot akarok, ahol még esélyem is lenne az életre. Mondjuk… J. Goldenlane bármelyik világa. Oké. Meredekek és veszélyesek, de mit nekem az! Meg is örülnék egy romantikus realizmusban, ide nekem a csatabárdot!

Cersei:

Narniaaaa. Lefagyasztanék mindenkit a gecibe, én vagyok az evil witch, és akarok egy trojkát, meg egy manót és végtelen számú töhökcemegéthhhh.

Zsebi:

Félvér tábor. Még mindig oda vágyom, tizenéves korom óta, de csak nem jön a jel, hogy mehetek és a Roxforti levelem is eltévedt félúton 😦

Poppy:

Hú, erre jó nehéz válaszolni, de ha belefér akkor Harry Potter világban szeretnék élni, tehát kvázi a mostaniban + varázslat. Mennyire király lenne már!

+1 Időnyerő – egy olyan könyv, aminél szívesen megtoldottad volna a napodat még pár órával

Timi:

Ha a napomat nem is a könyv oldalszámát biztosan. 😀 Jelenleg a nagy kedvencem a Rubinvörös, még jó, hogy sorozat. 🙂

Cersei:

Csak egy árnyék. Életem első pszichothrillere volt, és annyira bejött, hogy felrúgtam a napi 100 oldalt, és kétszáztízeket olvastam.

Noémi:

Az Árnyék királynője az Üvegtrón sorozatból a kedvenc részem. Annyira szerettem volna haladni az oldalakkal, de egyszerűen kevés volt az időm ahhoz, hogy 1-2 nap alatt kiolvashassam. Jól jött volna egy időnyerő, ami megengedi, hogy egyhuzamban elolvassam a könyvet anélkül, hogy folyton félbeszakítanának.

Zsebi:

Minden jó könyvnél úgy érzem, hogy kevés az a 24 óra, ami a rendelkezésemre áll 😦

Na és nektek mik lennének a válaszaitok? Ha tetszett a Booktag, várjuk a te ötleteidet a kérdésekhez 😊

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s