ajánló · Új megjelenések · Extra tartalom · fantasy · projekt · prológus · történelmi vonatkozás · YA

Mit olvasunk majd az év második felében?

A nyári könyves uborkaszezon alatt sem állunk meg, és már javában figyeljük, hogy miket is kell majd mindenképp beszereznünk az őszi-téli időszakban. Sajnos sok kiadó terveiről még nem tudni semmit, az Aranymosás pályázat megjelenő regényei is később érkeznek, de így is sikerült 6 könyvet találnunk magyar fronton, amin rajta tartjuk majd a szemünket az adott hónapokban. A külföldi megjelenéseknél egy fokkal könnyebb dolgunk van, hiszen sok kiadó már egy évre előre majdnem biztosra meg tudja mondani, mi fog megjelenni, de mindig lehetnek változások. Izgatottan várjuk tehát az összes lent felsorolt könyvet. Téged melyik ragad meg?

/A könyvek címei, fülszövegei nem minden esetben a hivatalos végső fordítások, hiszen sok könyvhöz ilyen még nem készült. /

MAGYAR SZEKCIÓ

 

SZEPTEMBER
DINARA MIRTALIPOVA – A képzelet erdeje (Kossuth)
A KÉPZELET ERDEJE a szerző kelet-európai népművészeti hagyományokban gyökerező, egyedülálló alkotói világába kalauzol. Valójában egy kreatívkönyv, amely lépésről-lépésre végig vezet a folklór világát idéző csodás rajzok, használati és dísztárgyak megalkotásának folyamatán. A lényegretörő leírások és Dinara elbűvölő, meseszép rajzai, illusztrációi segítségével te is ihletet kaphatsz a saját alkotásaidhoz. Sok-sok inspiráló ötletet találsz, melyek segítségével szépséges rajzokat, különleges díszítésű tárgyakat hozhatsz létre.

34826946OKTÓBER
ED MCDONALD – Éjszárny (Agave)
Galharrow Éjszárnyainak éber felügyelete ellenére a köztársaság a megsemmisülés szélén áll. Váratlanul a férfi holló tetoválása leválik, hogy egy kétségbeesett üzenetet továbbítson. Galharrow egy rejtélyes nemesasszony kíséretében kénytelen belevetni magát egy régen meghalt mágus örökségének a felkutatásába. Ám a citadellában összeesküvések egész sorozata akadályozza őket: árulók, zombik, és a puszta szellemei vannak a nyomukban. Ha pedig nem tudják megoldani az ősi mágus feladványát, a Mély Királyai újra bebocsátást nyernek a világukba és minden elvész.

NOVEMBER
ALMA KATSU – Éhség (Agave)
Katsu legújabb regényében a Donner-társaság karavánjának valós történetét ötvözi a természetfelettivel. Tamsen Donner bizonyosan egy boszorkány. Más nem magyarázza a karavánnal történt szerencsétlenségek sorozatát. A társaság 90 tagja, férfiak, nők és gyerekek egyaránt részesei lesznek az amerikai történelem egyik legborzalmasabb western történetének. Míg a balvégzetű karaván nehéz körülmények között a túlélésért küzd, a gonosz burjánzásnak indul. Amint a karaván tagjai kezdenek eltünedezni, fel kell tenniük a kérdést: Mi van, ha valami csak rájuk vár a hegyekben? Valami zavaros, valami beteg… és nagyon ÉHES.

DECEMBER
CHRISTINA DALCER – Vox (Művelt Nép)
Egy napon a kormány rendeletet hoz: a nőknek ezentúl napi száz szó engedélyezett. Dr. Jean McClellan ezt nem fogadja el -itt nem történhet meg. Amerikában nem. Ővele nem. Pedig ez csak a kezdet. Hamarosan a nőknek nem lehet többé állásuk. A lányokat nem tanítják írni, olvasni. A nőneműeknek nincs többé hangjuk. Korábban az átlagember napi tizenhatezer szót mondott ki naponta, de most a nők csak százzal rendelkeznek, hogy hallassák a hangjukat. Ám ez nem a vég. Önmagáért, a lányáért és minden elnémított nőért, Jean vissza akarja követelni a hangját.

TOVÁBBI ŐSZI MEGJELENÉSEK
(Ismeretlen hónap)

32075662VICTORIA SCHWAB – Our Dark Duet (Fumax)
/Verity szörnyei duológia 2./
A világ szétesőben.
Kate Harker nem fél a szörnyektől. Vadászik rájuk, és jól csinálja.
August Flynn valaha ember akart lenni, de most más szerepet kell játszania, és meg is teszi, tekintet nélkül a következményekre.

A háború kezdetét vette. A szörnyek állnak nyerésre.

Kate visszatér Veritybe, és August vissza fogja engedni. Egy új szörny vár rájuk, mely a káoszból táplálkozik és előhozza áldozatainak belső démonait. Melyik lesz vajon nehezebb: szembenézni a szörnnyel vagy önmagukkal?

35715280MARK LAWRENCE – A szürke nővér (Fumax)
/Az Ős könyve 2./
Nonának hamarosan el kell hagynia a kolostort, de mielőtt ezt megteszi, választania kell, kihez csatlakozik.  Vajon a  harcos nővérek pirosát, a diszkrét nővérek szürkéjét, a titokzatos nővérek kékjét, vagy a szolgálat és ima útját jelentő feketét választja? Pár dolog áll csupán az útjába, többek között egy kijátszott  bérgyilkos, egy állítólagos császárnő és a birodalom leggazdagabb lordjának bosszúja.


ANGOL SZEKCIÓ

34324484SZEPTEMBER
REBECCA SCHAEFFER – Not Even Bones
A Dexter és Egy kegyetlen dalhoz hasonlított mű Nita életébe kapcsolódik be. A lány nem öl természetfeletti teremtményeket, és nem adja el az interneten azok részeit, az anyja viszont igen. Nita csak felboncolja őket, de minden megváltozik, amikor az anyja egy élő természetfelettivel állít haza. Ám amikor megpróbálja megmenteni a lényt, hirtelen ő találja magát a rács túloldalán, és annál is nagyobb slamasztikában, mint amit el tudott képzelni.

37570566OKTÓBER
MEGAN SHEPHERD- Grim Lovelies
A történet a 17 éves Anukról szól, aki irigyli az embereket, a gyors autóikat, és hogy szabadon eshetnek szerelembe. Anuk egy szörnyeteg, akit Mada Vittora, a gonosz boszorkány változtatott állatból emberré. A lány nem hagyhatja el párizsi börtönét, ám egy nap vérbe fagyva találja meg teremtőjét. Anuknak három napja maradt, hogy megtalálja a gyilkost és megállítsa az általa csodált világot fenyegető veszélyt. Sietnie kell, hiszen az emberré tévő varázslat máris kezd elmúlni…

37569318NOVEMBER
EMIKO JEAN- Empress of All Seasons
Az illúziók palotájában semmi sem az, aminek látszik. Honoku trónjáért minden nemzedék életében egyszer tartanak egy versenyt. A szabályok egyszerűek. Éld túl a palota mágikus évszakos termeit. Győzd le a tavaszt, a telet a nyarat és az őszt, és házasodj össze a herceggel! Mindenkinek megvan a joga a versenyen való részvételhez, kivéve a yokai szörnyeknek, akiket a császárnőnek kell elpusztítania. Mari egész életében a versenyre edzett, és a győzelemnek sem kellene kihívást jelentenie, de a lány egy yokai. Pontosan az a szörny, amit a következő császárnőnek el kell pusztítania.

32469736DECEMBER
M.K. ENGLAND – The Disasters
Nax Hall, a nagymenő pilóta nem a jó döntéseiről híres, így hát nem meglepő, hogy kevesebb mint 24 óra alatt sikerül kirúgatnia magát az Ellis űrállomás  nagyon elit akadémiájáról. Naxot visszaküldik a Földre, de három másik bukottal együtt út közben szemtanúja lesz a történelem egyik legnagyobb bűntényének. Valaki a szemük előtt robbantja fel az akadémiát. Ők az egyetlenek, akik látják mi történt, és bár közel sem tökéletes kadét alapanyagok, nekik kell eljuttatni a hírt a megfelelő személyeknek.


Nos, ők lennének azok, akikkel nagyon szemezünk, és biztosak lehetünk benne, hogy a nagy részük végül felkerül a polcukra. A friss bejelentéseket pedig tűkön ülve várjuk, ugye ti is?

szonja_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s