Extra tartalom · Könyvmoly problémák · projekt · prológus

Könyvmoly problémák – TBR edition

tbrcsokkenteoshet

Mi könyvmolyok elég problémás népség vagyunk, mindennel csak a bajunk van. Persze ez nem teljesen igaz, nem kell véresen komolyan venni, de be kell valljuk, hogy ha megkérnek minket, hogy soroljunk fel néhány problémát kapásból tudunk vagy húszat mondani. Mostani bejegyzésünkben a várólistával kapcsolatos gondjainkat osztjuk meg veletek.

1. Melyik könyvet olvassam először?

Mindenki ismeri az érzést, amikor több könyv közül kell kiválasztani, hogy éppen akkor melyiket olvassuk el. Velem gyakran megesik, hogy több regényre is kíváncsi vagyok, és vacillálok, hogy melyik legyen az első. Ilyenkor órákig gondolkodom, hogy mit is tegyek, végül arra esik a választásom, amelyikhez adott pillanatban nagyobb kedvem van.

2. Új könyv vásárlása

Bemész a könyvesboltba és meglátsz egy gyönyörű borítót, vagy éppen az egyik régóta vágyott könyv kerül a szemed elé, és megszólal mélyen belül egy hang, amely arra ösztönöz, hogy vedd meg a drágaságot. Nagy a kísértés, viszont ekkor eszedbe jut, hogy otthon a polcon számtalan olvasatlan könyv hever, sőt lassan több lesz ebből, mint az olvasottból. Farkasszemet nézel a kiszemelteddel, majd heves vitába keveredsz saját magaddal a bolt közepén, hogy megvedd-e vagy sem. Felsorakoztatod magadban a mellette, ellene érveket, majd boldogan kisétálsz az épületből elégedetten lóbálva a könyvet tartalmazó szatyrot.

3. Még meg nem jelent könyv

Böngészés közben megakad a szemed egy gyönyörű borítón, szerelem első látásra, és érzed, hogy mindenképpen meg kell szerezned ezt a könyvet, bízol abban, hogy a belseje is ugyanolyan szép lesz, mint a külső része. Ezután meglátod a legszomorúbb hírt, amit csak egy könyvmoly láthat, a megjelenés dátumát, ami természetesen még nagyooooon messze van. Egy újabb regény került a várólistára és sajnos egy jó darabig ott is marad.

4. Időhiány

Amikor annyira szeretnél olvasni, és bőven van miből válogatni, de időd nincsen. Munka, iskola, család és egyéb dolgok mellett már nincs időd arra, hogy leülj és a régóta vágyott könyv világában elmerülj. Próbálod úgy osztani a napjaidat, hogy legalább pár óra beleférjen, de sajnos pont a legjobb részeknél kell befejezned.

5. Lelőtt poénok

Régóta várólistán csücsül az adott regény, de még nem jutottál el az olvasásáig, ám az egyik barátod, ismerősöd rég túl van rajta. Már az is fáj, hogy annyira magasztalja a történetet, hogy szinte bizseregnek az ujjaid, hogy azonnal a kezedbe vedd a könyvet, de nem teheted, de mintha ez nem lenne elég „véletlenül” kicsúszik egy-két kulcsfontosságú cselekmény a száján. Te pedig tátott szájjal figyeled, és arra gondolsz, hogy már nem ugyanolyan szemmel fogsz nekikezdeni, mint ahogy szeretted volna.

Nektek mi a véleményetek a várólistás könyvmoly problémákról?

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s