ajánló · fantasy · könyvmolyképző · Libri · projekt · prológus · szerelem · történelem · történelmi vonatkozás · YA

Tbr csökkentés? Egy frászt! – 5 könyv, amelyet már megint kinéztem magamnak…

Menthetetlen vagyok. Ismerős, ugye? Amikor épp most érkezett pár könyv, de egyébként is évtizedekkel le vagy maradva. Egyszerűen megfulladsz attól a mennyiségtől, amit el akarsz olvasni, de épp most jelent meg az a könyv, amelyet már régóta kinéztél magadnak. Meg amúgy is, szép a borítója, tetszik a fülszöveg, vagy éppen valamelyik blogger ódákat zengett róla, és kell neked, te is tudod. Akarod, hiába kellene, vagy hát szeretnél legalább tízet elolvasni abból a százból, ami még rád vár.

Bevallom, én is ebben szenvedek. Sajnos idő itt sincs, rengeteget kellene olvasnom, de itt az én listám. Hozom azokat a könyveket, amelyeket még a nyáron be akarok szerezni, illetve el akarok olvasni úgy mondjuk októberig, de inkább szeptember 10-ig, mert utána… Egyetem.

Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az árnytrón

Ez a könyv a Hatalom-trilógia 3. része, s mivel az első kettőt imádtam, ezért izgatja a fantáziám, hogy mi jöhet még. Sajnos azt tapasztalom, hogy Jennifernek ezt a trilógiáját kevesen ismerik, pedig a YA irodalom egyik legkiemelkedőbb kötetei, persze csak szerény véleményem szerint.

Egy ​háború. Túl sok véres csata. Vajon megmentheti-e a király az országát, ha a saját túlélése is kétséges?

A háború elérte Carthyát. Az ország minden ajtaján és ablakán bekopogtat. És amikor Jaron megtudja, hogy Vargan király elrabolta Imogent, hogy térdre kényszerítse Carthyát, az ifjú király felismeri: az ő feladata, hogy vakmerő mentőakcióba fogjon. Ám minden, ami elromolhat, az el is romlik.

Barátai szétszóródtak Carthyában és a környező országokban. Utolsó, kétségbeesett próbálkozásként, hogy megóvja országát a pusztulástól, Jaron elindul talán utolsó útjára, hogy megmentsen mindent és mindenkit, akit csak szeret.

Ám még pengeéles esze sem elég ahhoz, hogy elhárítsa a hatalmas veszélyt, ami őt és országát fenyegeti. Vajon útközben elveszti azt, ami a legfontosabb? És a végén vajon ki foglalhatja el Carthya trónját?

Kíváncsivá tettelek? Az alábbi linken még több információ érhető el a Kiadó honlapján.
>>Könyvmolyképző<<

Agatha Christie – Temetni veszélyes

Történetesen ezt már beszereztem, mert a vizsgák után szükségem volt valami olyanra, ami leköti a figyelmem, és nem hagy elbutulni. Úgy éreztem, hogy annyira le van szívva az elmém, hogy muszáj lesz kicsit feltréningezni. Kettő regényt így gyorsan el is olvastam az írónőtől (Gyilkosság a paplakban, Nyaraló gyilkosok), de ez a harmadik még várat magára. Tillai Tamást pedig külön kiemelném a borítótervei miatt, valahogy annyira eltalálta a hangulatot ezekhez a könyvekhez.

A Coral tyúkszemtapasz- és lábápolószer-gyár gazdag tulajdonosát váratlanul elragadja a halál. Fia, lánya nincs: öccsei, húgai, sógornői búcsúztatják díszes temetésén a rájuk váró csinos örökség reményében. Mindnyájan alaposan rászorulnak némi pénzmagra. A temetést követő bőséges villásreggeli után kiderül, hogy nem ok nélkül reménykedtek, s immár a rózsásabb jövő boldog tudatában sajnálkozhatnak a megboldogult hirtelen halálán, amikor az egyik örökös váratlanul megszólal: – Hiszen meggyilkolták, nem?! És másnap – őt gyilkolják meg otthonában. Van-e összefüggés a két haláleset között, s ha igen, milyen? A boldog örökösök közül gyilkolt-e valaki, s ha igen, miért? Ezt a rejtélyt kell megoldania Hercule Poirot barátunknak, a belga mesterdetektívnek – s talán nem árulunk el nagy titkok, ha megnyugtatjuk a nyájas olvasót: Poirot ezúttal sem hagyja cserben a zseniális képességeiben reménykedőket.

Kíváncsivá tettelek? Az alábbi linken még több információ érhető el a Kiadó honlapján.
>>Helikon<<

Allen Eskens – Temetni jöttünk

Elsősorban ennél a könyvnél ismételten a borító fogott meg, gyönyörű és havas, a tél amúgy is a kedvenc évszakom. Bár nem tudom, mi alapján van ez bekategorizálva, hogy Női pszichothriller, szerintem akkor sem történik semmi, ha egy férfi veszi kezébe a könyvet, de mindegy, neve van a gyereknek. Szóval, ide az adrenalint, ideje meglesni, mit rejt a ház.

Egy nagy tehetségű krimiíró első könyve, amivel elindult a siker útján.
Joe Talbert a Minnesota Egyetem küzdelmes sorsú diákja , autista öccse és alkoholista anyja egyetlen támasza, csak boldogulni próbál az életben. Egy angol kurzuson azt a feladatot kapja, hogy írja meg egy idegen életrajzát. Mi sem könnyebb, nem? Ám, amilyen a szerencséje, a sors egy gyilkos nemi erőszaktevőt sodor elé Carl Iverson személyében. Ahogy a rákban haldokló vietnámi veterán, Carl története kibontakozik, Joe és szerelme, Lila egyre meghökkentőbb dolgokkal szembesülnek.

Kíváncsivá tettelek? Az alábbi linken még több információ érhető el a Kiadó honlapján.
>>Könyvmolyképző<<

Claire Seeber – A mostoha

Ismét egy thriller, aminek nem fogok tudni ellenállni, bár ez a meglehetősen klisés kategória, de talán pont ezért is akarom ezt a könyvet. Nem mondanám, hogy tetszik a borítója, de a fülszöveg alapján nagyon kíváncsi vagyok, mit sikerült kihozni belőle.

Jeanie és Matthew boldog házasságban él. Előző kapcsolataikból származó tizenéves gyerekeikkel egy fedél alatt az élet nem fenékig tejfel, de a Jeanie – Matthew páros erős és kitartó.
Bár Scarlett nem igazán akarja elfogadni mostohaanyját, a türelem talán most is rózsát terem.
Csakhogy Jeanie körül szörnyű titok lappang. Évekkel ezelőtt hiába temette el magában a múltat, az most utat tör magának, és a házasságát is fenyegeti.
Valaki ijesztő játszmába kezd vele, így a gondos feleségnek egyszer és mindenkorra véget kell vetnie a mérgező manipulációknak, ha a kislányként vágyott áloméletet akarja élni.
A tündérmesének mindig jó a vége… vagy mégsem?

Kíváncsivá tettelek? Az alábbi linken még több információ érhető el a Kiadó honlapján.
>>Libri – Insomnia<<

Michelle Richmond: A házassági szerződés

Itt is van egy kis misztikum, szerződésszegés, s minden ami a kiváló hangulatteremtéshez kell. A szabályok pedig azért vannak, hogy megszegjük őket, nem? Nos, a Szerződés mindenesetre másképp vélekedik.

Hol ​a határ, ha a házasságunk védelméről van szó?
A fiatal házas Alice és Jake ránézésre tökéletes pár. Közös életük végtelen lehetőséget kínál. Alice, aki valaha egy ismert rockbanda énekesnője volt, immár sikeres ügyvédnő, Jake pedig egy prosperáló pszichológiai praxis társtulajdonosa. Miután izgalmas nászajándékot kapnak Alice egyik híres ügyfelétől, úgy döntenek, hogy csatlakoznak a Szerződés nevű rejtélyes és exkluzív csoporthoz.
A Szerződés célja roppant egyszerűnek tűnik: a házasságok boldogságának és épségének megőrzése. A szabályok legtöbbje is logikus. Mindig vedd fel a telefont, ha a házastársad hív. Havonta adjatok egymásnak figyelmes ajándékokat. Negyedévente egyszer utazzatok el valahová együtt…. És sose beszéljetek senkinek a Szerződésről.
Alice-t és Jake-et kezdetben lenyűgözik a fényes partik, a közösségi érzések, a hozzájuk hasonlóan gondolkodó párok hirtelen kitáruló világa.
Aztán egyikük megszegi a szabályokat.
A fiatalok hamarosan rádöbbennek, hogy a Szerződés felei számára a tagság éppúgy élethosszig szól, mint a házasság. És a Szerződés bármire képes azért, hogy ez így is maradjon.
Jake és Alice számára az álomházasság hamarosan lidércnyomássá válik…

Kíváncsivá tettelek? Az alábbi linken még több információ érhető el a Kiadó honlapján.
>>Libri – Insomnia<<

Ebből a válogatásból is látszik, hogy erre a nyárra vérfagyasztó könyveket választottam ki, talán a hőségre való tekintettel is. Ti miket válogattatok? Írjátok meg nekünk Facebook oldalunkon vagy akár itt, hozzászólásban!


cersei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s