ajánló · booktag · színház · személyek · szerelem · történelem · történelmi vonatkozás · YA

Klasszikus Book Tag!

Ismét eljött az ideje, hogy megmozgassuk agytekervényeinket és egy szokatlan Book Taggel álljunk elő! S megtesszük, annak ellenére is, hogy Klasszikus hetet tartunk jelenleg. Bátran vigyétek el, ismételten csak annyit kérünk, hogy tüntessetek fel minket forrásként!

Romeo-and-Juliet-2013-LB-1
X

Rómeó és Júlia – Lőrincz barát: Egy karakter, aki számodra tönkrevágta a boldog befejezést, s te pont ezért szeretted/nem szeretted:

RavenS: Lord Asriel elég csúnyán szétbarmolja az Északi fény végét, és legszívesebben én is lelöktem volna akkor a legmélyebb szakadékba, de sajnos ennek ellenére – vagy éppen ezért – is imádom a karakterét, egyszerűen zseniális!

So-So: Mark Twain Arthur király udvarába tévedt jenkije megérdemli, hogy itt szerepeljen. Annyira jól indult! A könyv közepéig olvasáskor estéket nevettem végig, de aztán komoly lett, és egyáltalán nem vidám. Zseniális a könyv, imádom, és nagyon örülök, olyan amilyen.

Luca: Tahereh Mafi Ne érints című könyvéből Warner. Annyira imádtam magát a karakterét és számomra ő az egyik ultimate könyves pasim, úgyhogy még szép, hogy örültem, hogy szétcsapott Juliette és Adam között! 😀 Adam amúgy is egy barom(fi) volt, úgyhogy megérdemelte, hogy végre kicsit őt is fejre koppintsák.

800-animal-farm-0
X

 

Orwell: Állatfarm – A könyv, amelyik belőled is kihozta az állatot, s legszívesebben oroszlánként üvöltöttél volna, ha abban a világban kellene élned, amelyet a mű megteremtett:

RavenS: Cassie Clare: A herceg. A világban még tán csak elélnék is, de főszereplők közül egy se közelítsen hozzám, mert sikítok, annyira gyűlölöm mindhármat.

So-So: Orwelles kérdésre írhatok Orwelles választ? 😀 Igazából talán pont az Állatfarm és az 1984 világában élnék legkevésbé. Nem akarom, hogy az emberré lett disznók eladjanak kutyakajának, meg hasonlók.

Luca: Hmmm… Általában minden ilyen disztópikus könyvvel így vagyok, de ha nagyon ismertet kéne mondanom, akkor elsőre az Éhezők viadala ugrana be.

poe__s_raven_by_twistedsynapses-d3keb3l
X

Edgar Allan Poe: A holló – A regény, amelynek a hangulata rabul ejtett, s nem eresztett:

RavenS: Alexandra Christo: To Kill a Kingdom. Még mindig a hatása alatt vagyok, egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Old school tündérmese hangulat, para de gyönyörű szirének… áhhhh, csodás volt!

Cersei: Egyértelműen a Rekviem egy gyilkos asszonyért című könyvet sorolnám ide a Könyvmolyképzőtől. Bátran ajánlom mindenkinek, aki valami mély, elgondolkodtató olvasmányt keres.

So-So: Szerb Antal érte ezt el nálam A Pendragon legendával. Olyan kellemesen, sötéten, furán hátborzongató. (Apa utálta XD)

Luca: Sok ilyen könyv van most komolyan azt akarod, hogy egyet válasszak? Na jó… Renée Ahdieh Harag & hajnal című könyve egyszerűen levett a lábamról és azóta is azon gondolkozom, hogy újra kéne olvasnom, mielőtt belekezdek a második részbe. A magyar borító förtelmes, de maga az egész sztori… Hát az egyszerűen szavakkal le nem írható varázslatos utazás a mesék világában. Nagyon tetszett az írónő stílusa és nem tudom írt e másik könyvet ezen kívül, de lassanként majd ennek is utána nézek.

Netra: Alwyn Hamilton: A homok leánya – Bár már több, mint 2 hónapja olvastam a könyvet, a hangulata azóta is velem van (és nem csak a nyári meleg miatt). A sivatagi tábortüzek azóta is kiabálják a nevem, hogy térjek vissza hozzájuk, szóval már alig várom, hogy olvashassam a folytatást.

Karloff-Boris-Frankenstein
X

Shelley: Frankenstein – A riasztó külső érző belsőt takart —> csúnya borító, gyönyörű történet:

RavenS: Ilona Andrews nagyjából összes könyve – Innkeeper Chronicles a kivétel, ami erősíti a szabályt. Ránézel, és hányingert kapsz, de fedd be csomagolópapírral inkább, mert zseniálisak, viccesek, pörgősek, és érdekesek, egyszóval pont olyanok, amilyennek egy jó kis urban fantasynek lennie kell.

So-So: Ezt melyik klasszikusról nem tudjuk elmondani? Számtalan pocsék borítót sikerült szerintem mindhez alkotnia az elődeinknek. 😀 Ha minenképp példát igényel a nagyérdemű, hát A skarlát betűt és a Hétormú házat együtt tartalmazó kék kötet tökéletes a célra.

Luca: Nagyon szeretem Meg Cabot munkásságat, de esküszöm itthon csak borzalmas borítóval jelentek meg könyvei. Ráadásul már nem is lehet őket kapni sehol csak antikváriumban. 😦 Meg Cabot történetei nem gyönyörűek hanem inkább szórakoztatóak, de mivel ezt tudtam találni, ezért ezt kapod, majd legközelebb meg is tanulom elolvasni a kérdést. XD

Netra: Renée Ahdieh: Harag & hajnal – Nagyon nem találták el a duológia egyik részének borítóját sem, ha nem kardoskodik mellette Zsebi, engem is elijesztett volna a könyv külseje, és ezzel egy hihetetlenül jó történetet hagytam volna olvasatlanul.

ritratto-dorian-gray-wilde
X

Wilde: Dorian Gray arcképe – A könyv, amitől úgy érezted, az arcképed nem csak megöregszik, de ha végig kell olvasnod, el is szárad:

RavenS: Dan Krokos: Hamis valóság. Nem egy hosszú könyv, de brutális módon próbára tette a türelmemet, na meg ami megmaradt a végére az idegrendszeremből. Kiégtem a szereplők inkompetenciáján, pedig azt hittem, imádni fogom ezt a sorozatot.

Cersei: Maradjunk annyiban, hogy majdnem elszáradt Elizabeth Chadwick – A legnagyobb lovag olvasása közben, de győztem.

So-So: Ezer bocsánat minden magyart tanító ismerősömtől, tanáraimtól, de a Kincskereső kisködmöntől már a cím említésére is kiver a hideg veríték. Na nem azért, mert borzalmas dolgok történnek benne, ugyan kérem, maga a könyv borzalmas szerintem!

Netra: Bármelyik Jókai-regény, egyszerűen képtelen vagyok megemészteni a stílusát. Ha minden ötödik oldalon nem aludtam be az általa írt kötelezők mindegyikénél, egyiken sem.

79076_original
X

Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés – Raszkolnyikov, avagy egy karakter, akinek ingyen is odaadnád azt a fránya órát:

RavenS: Mad Rogan. (Ilona Andrews: Hidden Legacy) Felőlem a házat is viheti, ameddig szépen kéri, mert bárki, aki olvasta ezt a sorozatot tudja, hogy kedvenc telekinetikusunk csak egyszer kér szépen. A következőnél meg rád borítja a felhőkarcolót.

Cersei: Jaime, mindenem a tiéd! A gyerekeim…, hű, azok tényleg.

testor-5.jpg
X

Dumas: A három testőr – Egy könyv, amitől még Richelieu bíboros is lecserélné ikonikus ruhatárát, s smaragdba öltözne:

RavenS: Hallod ember, fogalmam sincs, józanodj ki! xD

Cersei: Államcsíny, meg mifene? Azt hiszem ezt még maga James Bond Richelieu bíboros is megirigyelné, mert amit Jaron herceg véghez visz a Hatalom-trilógiában, az minden, csak nem semmi! Kedvenc hímnemű antagonistánk a Dumas-regényből biztosan felöltené a féltékenység fátylát, ha hozzájutna ahhoz a bizonyos dokumentumhoz, amely őrzi a legendás király hőstetteit.

So-So: He?? Milyen smaragd, rosszul van azért zöld? Szerintem amúgy Richelieu maximum egy korabeli pletykalap ( ha létezett ilyen) olvasásától zöldülne be. 😀

Luca: Úgy érzem a Book Tag végére már nem csak egy pohárkával, hanem legalább három üveggel lehúzhattál valami nagyon ütős cuccból… Legközelebb én is kérek!!

Netra: Nos, a smaragdról Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiája jut eszembe, lévén a 2. könyv címe smaragdzöld. igazán magával ragadó történet, olvasgassa mindeni szorgosan, de kizárólag csak akkor, ha mindhárom kötet a birtokában van, mert a függővégek kísérteni fogják.


Komolyan nem hiszem el, hogy a Book Tag végére mindenki elfáradt, s valahogy nem igazán sikerült átszellemülni a kérdést illetően – tisztelet a kivételnek. Sebaj, én vágtam a témát, mint kés a vajat.


cersei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s