ajánló · Extra tartalom · filmajánló · projekt · sorozatajánló

Kedvenc kékségek a filmvásznon

Az óceán mélyén projektünk azoknak a molyocskáknak kedvez, akik hozzám hasonlóan a vízi világ megszállottjai. Sellők, szirének, kalózok? Nekünk bizony mindegyik a kedvencünk, vonz minket az a megfoghatatlan, végeláthatatlan kékség, ami ki tudja, mit rejt magában. A hét folyamán számos olyan könyvet figyelmetekbe ajánlunk, ami tetszhet a témában, ugyanakkor egy igazi rajongó valószínűleg nem elégszik meg a könyvekkel, így annak érdekében, hogy teljes legyen a kínálat, érkeztünk egy film és sorozatajánlóval is.


Kedvenc sorozat

Szirén

covers_49597Műfaj: amerikai drámasorozat, fantasy
Készítette: Freeform
Epizódok: 1×10 rész
Játékidő: ~ 60 perc részenként
Folytatás várható megjelenése: 2019.02.08
Imdb értékelés: 7,2

Leírás

A tengerparti Bristol Cove-ban ősidők óta él a legenda, hogy a környék a sellők otthona. Amikor titokzatos lány érkezik a városba, úgy tűnik, hogy a legenda nagyon is igaz. Az ember és a tenger közötti csata gonosz fordulatot vesz, amikor a teremtmények visszatérnek, hogy visszavegyék az óceánhoz való jogukat. A tengerbiológus Ben (Alex Roe) vonzódik Rynhez, a különös lányhoz (Eline Powell), akinek sötét titka van. Ben kolléganőjének, Maddie-nek (Fola Evans-Akingbola) azonban gyanús a lány.


Kedvenc élőszereplős mesefeldolgozás

A kis hableány

MV5BNjhiYzE5YjctZTg4ZS00OWEwLWIyZGItMjZjNWVjODZmNDBkXkEyXkFqcGdeQXVyNjQ3NTcyNzQ@._V1_UY268_CR11,0,182,268_AL_Műfaj: fantasy, kaland, romantikus
Készítette:  Conglomerate Media
Produkciós vállalat: Netflix
Játékidő: 82 perc
Várható megjelenés: 2018.08.17

Leírás

A kis hableány című klasszikus mese élőszereplős változata. A produkciót a Chris Bouchard és Blake Harris duó rendezte, míg főbb szerepekben  Poppy Drayton, Shirley MacLaine, Jared Sandler, Loreto Peralta és William Moseley  lesznek láthatók. Hans Christian Andersen könyve alapján Blake Harris hozta tető alá a forgatókönyvet.

A történet alapján a hableány egy cirkuszban fog raboskodni, és ehhez persze érkezik egy szerelemi szál is.


Kedvenc film

A víz érintése

shape_of_water_ver3Műfaj: kaland, fantasy, romantikus, dráma
Készítette:
Fox
Forgalmazó: Fórum Hungary
Játékidő: 
123 perc
Megjelenés ideje: 
2018.02.22
Imdb értékelés: 
7,4

Leírás

Az Oscar-díjra jelölt Guillermo del Toro új filmje, A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.


Kedvenc filmsorozat

A Karib-tenger kalózai

covers_44285
Részei

covers_44285A Fekete Gyöngy átka – 2003

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant a rettegett Barbossa kapitány elátkozott kalózhajójáról. A kovácsinasból lett tengerész génjeiben benne van a kalózkodás és kaland, azonban újdonsült barátjának nem csupán a lány visszaszerzésén jár az esze, hanem hajóját, a Fekete Gyöngyöt is meg akarja kaparintani, veszélybe sodorva ezzel a küldetést.

karib-tenger-kalozai-2-onlineHoltak Kincse – 2006

Jack Sparrow felbukkanását ismét szerencsétlenségek és kalamajkák sora követi, többek között Will és Elizabeth esküvőjének meghiúsulása. A kapitány ugyanis még mindig bajban van, mert egy  vérszerződés miatt Davy Jonesnak továbbra is adósa, és ha nem rendezi tartozását, az átok örök rabszolgaságra kárhoztatja. Az újra felbukkanó barátok és ellenségek pedig mindent elkövetnek, hogy küldetését megnehezítsék.

Pirates_3_AWE_Poster_International.jpgA világ végén – 2007

Will és Elizabeth összefognak régi ellenségükkel Barbossa-val, hogy megmentsék Jack Sparrow kapitányt és Bill Turnert. Keletre hajóznak, ahol összetalálkoznak az új gonosztevõvel, Sao Feng-gel, aki a “Világ végére” vezetõ térképet keresi. Feng a Császárnõ nevû hajó kapitánya, amelyen vendégül látja a titokzatos “sárkány-asszonyt”. Will és Barbarossa végül a tengerfenéken találja meg Jack Sparrow kapitányt és hajóját, a Fekete Gyöngyöt. Együtt szinte lehajóznak a térképrõl, árulás és hûtlenség között navigálva szövetségeseket keresnek, hogy megvívják utolsó döntõ csatájukat.

250px-Ismeretlen_vizeken_poszterIsmeretlen vizeken – 2011

Vajon nem éppen azért kapta-e az újabb epizód az Ismeretlen vizeken alcímet, mert a híres-hírhedt Jack Sparrow kapitánynak most nemcsak a vérszomjas ellenfelekkel kell megküzdenie, hanem zöld ágra kell vergődnie a férfiak legádázabb kihívójával, a szép nővel is? A kalóz múltjábó felbukkanó Angelica behálózza Jacket, aki hirtelen a rettegett Feketeszakáll  hajóján találja magát…

ZR1V6sQlSalazar Bosszúja – 2017

Johnny Depp visszatér a vászonra a híres-hírhedt Jack Sparrow szerepében A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja címre hallgató új epizódban. Az elsöprő kalandban a hányatott sorsú Jack kapitányt erősen megcsapja a balszerencse szele, mikor a rettentő Salazar kapitány (Javier Bardem) vezette gyilkos szellemkalózok megszöknek az Ördög Háromszögéből. Egyszerű cél vezérli őket: végezni akarnak minden egyes kalózzal – és Jackre különös gondot fordítanának. Sparrow egyetlen reménye Poszeidón legendás szigonyában rejlik, ám erre csak úgy bukkanhat rá, ha kényszerű szövetségre lép Carina Smythszel (Kaya Scodelario), a ragyogó elméjű és szépségű csillagásszal, és az ifjú Henryvel (Brenton Thwaites), a Királyi Flotta nyakas tengerészével. A méretében és ápoltságában is szerény hajójának kormányánál Jack kapitány nem csupán sorozatos balszerencséjén kíván fordítani, hanem becses életét is menteni igyekszik eddigi legiszonyatosabb és legfondorlatosabb ellenfelétől.


Kedvenc újrafeldolgozás

Kék lagúna: Az ébredés

sinqta_laguna_2012Műfaj: romantikus, dráma, kaland
Készítette:
Peace Out Productions
Forgalmazó: Sony Pictures 
Játékidő: 
85 perc
Megjelenés ideje: 
2012. június 16.
Imdb értékelés: 
5,6

Leírás

A középiskolás Emma kiváló tanuló, ugyanez nem mondható el a lógós Deanről. Trinidadi osztálykirándulásra mennek, ahol részt vesznek a hajón rendezett vad partin. A rendőrségi razzia során Emma kiesik a hajóból, és Dean utánaugrik, hogy megmentse. Végül a motor nélküli kis csónakban találnak menedéket. Az árral sodródnak lefelé, mígnem megfeneklenek egy elhagyott szigeten. Miközben a szüleik kétségbeesetten kutatnak utánuk, Emma és Dean egymásra támaszkodik a túlélés reményében. Egyre jobban vonzódnak egymáshoz.


Kedvenc várható megjelenés

Aquaman

5345Műfaj: akció, kaland, fantasy
Készítette:
 DC Comics, Warner Bros
Forgalmazó: Warner Bros
Játékidő: n.a.
Várható megjelenés: 
2018.12.20

Leírás

Arthur Curry rájön, hogy ő valójában Atlantisz elveszett birodalmának örököse, és be kell teljesítenie küldetését: hogy méltó vezére legyen népének, és hőssé váljon.


Ha van kedvetek, írjátok meg ti is, melyek a kedvenc filmeitek és sorozataitok, hátha mi is gazdagodunk olyan ötlettel, amit még nem láttunk. Vagy ismertek még új megjelenéseket a témában? Örömmel fogadnánk a jó híreket.


noemi_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s