idézetek · Top10

Top 10 kedvenc Londonban bármi megtörténhet idézetünk

Londonban barmi megtortenhetA Londonban bármi megtörténhet egy nagyszerű történet fiatal olvasóknak Sunny-ról, aki egy váratlan SMS után, miszerint a pasija megcsalja, nyakába veszi a várost, hogy megtalálja a srácot. Időközben új barátokat szerez és rájön, ki kell békülnie önmagával, hogy le tudja zárni a dolgokat.

Mai bejegyzésünkben ebből a könyvből ragadtunk ki 10 olyan idézetet, melyek jól bemutatják a regény hangulatát, és biztosan mosolyra fakaszt bárkit, aki olvassa őket.

 


„- Dél-Londonnal az a helyzet, hogy nem arra tervezték, hogy gyarmatosítsák. Különben nem lenne olyan rohadt nehéz odajutni – lihegi Emmeline.”

„- Odaadhatom Charlie-nak az egyik kekszünket. Azokból, amik nem szenesedtek el teljesen. Hogy demonstráljam a szédületes sütőtudományodat.
– Ne merészeld – morogja Emmeline. Egyedül is tudom kezelni a helyzetet.
– A kezelés alatt az érted, hogy nem csinálsz semmit?
– Megrúghatlak még egyszer. Akkor máris csináltam valamit, igaz?”

„- Ennek a hátulján akarsz elvinni Camdenig?

london belongs to us
Az eredeti borító.

– Sokkal gyorsabb, mint busszal – teszi hozzá Vic. – De nem kell vele utaznod. Én is elvihetlek. La belle Héléne tudni fogja, hogy velem biztonságban vagy.
La belle Héléne kilencvenkilenc idegrohamot kap egymás után, ha rájön, hogy egyáltalán megfordult a fejemben, hogy egy kétkerekű motoros jármű hátsó ülésén száguldjak át Londonon – még ha azt az egyik aranyos francia fiú kormányozza is. Biztos, hogy könnyebben viselné, ha teherbe esnék, meggyilkolnék valakit, vagy megbuknék a próbaérettségin, mint hogy felszálljak az egyik Vespa hátsó ülésére, különösen, hogy egyikük jó eséllyel túl élesen vesz be egy kanyart vagy keresztezi az útját egy nehézgépjármű, és a mentősöknek kiskanállal kell a kövezetről összekapargatni, ami megmaradt belőlem.”

„- Jobb, ha erősen kapaszkodsz – figyelmeztet Vic. – Tudnod kell, hogy a sebesülteket hátrahagyom.”

„- Írok üzit, ha beértünk a belvárosba, bár eltarthat egy ideig, mert ez az éjszakai busz lassabban halad, mint a jégkorszak – mondja Emmeline.”

london montázs
London montázs (forrás)

„- Még soha nem voltam vegyesboltban rave partin, és szeretek mindent kipróbálni egyszer. Legalább egyszer. Hiszen fiatal még az éjszaka. Mi is fiatalok vagyunk…

– Te nem vagy annyira fiatal – szól közbe Jean-Luc. – Sunny és én fiatalabbak vagyunk. Sokkal fiatalabbak.
– Huszonegy éves vagyok. Az fiatal!
– Én pedig tizenkilenc. Mindig fiatalabb leszek nálad, öregapám – keni a szavakat Jean-Luc.
– Ja, mondja ezt az a fiú, aki miatt korábban el kellett jönnünk a piknikről, mert haza akart jönni, hogy kipróbáljon egy új tortácskareceptet, amiben gesztenyemassza van. Olyan vagy, mint egy középkorú háziasszony, aki csapdába esett egy tizenkilenc éves fiú testében.”

„2009-ben a Guardian kijelentette, hogy Dalston a legmenőbb hely Angliában, de 2011-re elvesztette a menőségét, nagyrészt amiatt, hogy Britney Spears itt forgatta „Criminal” című száma videoklipjét.”

„- Jó, ha az embernek nyitva áll a szíve a szerelemre.
– Szerintem nálad az egyetlen dolog, ami nyitva áll, az a slicced – mormolom.”

„Mintha egy olyan lányt néznék, aki úgy néz ki, mint én, úgy öltözik, mint én, de tőlem etérően annyi önbizalma van, hogy felrúgja magát a levegőbe, és ott ér földet, ahol kedve tartja, aztán széles mosollyal az arcán folytatja a táncot.
Ez egy olyan lány, akinek minden sikerül.
Senki nem merészelne szórakozni egy ilyen lánnyal.
Ez a lány pedig én vagyok, és többé senki sem fog szórakozni velem.”

„- Tudod, mi van? Nálad sokkal jobbat érdemelnék. – Hessentő mozdulatot teszek a kezemmel. – Rajta, kisfiam, séta indul.”


 

petra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s