ajánló · Menő Könyvek · projekt · prológus · YA

Sarra Manning könyvajánló

Sarra Manning első magyarul megjelent könyvét, a Londonban bármi megtörténhet c. kötetet már megismerhettétek Timi és Netra értékeléséből, de Sarra többi könyvéről is érdemes beszélnünk. A legtöbb története hasonló korosztálynak íródott, mint az előbb említett kötet, az írónő nem véletlenül nyerte el a „különleges tinikirálynő címet”. Eredeti nyelven egyébként már több megjelent műve is van, szám szerint 25. A következőkben említett 5 kötet tehát angolul jelent meg, de reméljük magyarul is olvashatjuk a jövőben őket.

You Dont Have To Say You Love Me.

youndont

A legismertebb Sarra Manning kötet a You Dont Have To Say You Love Me. A történet egy lányról, Neveről szól, aki meg van róla győződve, hogy nem érdemli meg a helyes fiúkat. Szigorú szabályok között él, és ez az egyik fő szabálya: egy túlsúlyos, kedves, átlagos lány nem kaphat meg jó pasikat. Szerinte egy olyan srác, mint a népszerű William csak álom marad számára, pedig az egyetem eleje óta totál bele van zúgva. A dolgok azonban változnak az évek során: Neve lefogyott és sokat fejlődött, jobb emberré vált. Ez feltűnik Williamnak is, aki három évig volt távol Los Angelesben, visszatértekor pedig egy teljesen új Neve-t ismer meg, és bele is zúg. Neve azonban kevésbé tapasztalt a szerelem terén, és nem szeretne elrontani semmit Williammel, így nővére, Celia tanácsára kiszemel magának egy „gyakorlati alanyt”. Ez a személy pedig nem más, mint a kollégája, Max, elég hírhedt tapasztalatairól a kellő dolgok terén. Neve biztos benne, hogy mivel egyáltalán nem az esete, kötöttségek nélkül alakulhatnak a dolgok. Tuti, hogy nem fog beleszeretni. A történet a könnyed romantikus könyvek szerelmeseinek ajánlott, igazi chick lit.

 

“The thing about love was that it caught you unawares, turned up in the most unexpected places, even when you weren’t looking for it.”

The House of Secrets

houseofsecrets

A Goodreadses értékelések képzeletbeli dobogójának első helyét a The House Of Secrets nyerte el, amely egy történelmi romantikus kötet. Egy szörnyű tragédia után Zoe és Win új életet szeretnének kezdeni, rendbe hozni kapcsolatukat. Beköltöznek egy régóta üresen álló, 1936-ban épült házba, amelynek szobái bár érintetlennek tűnnek, telis-tele vannak titkokkal. A pár úgy tudja, sosem lakott senki a házban, ám pakolászás közben Zoe egy szekrény hátuljában rálel egy régi bőröndre, benne pedig a titkokra: egy menyasszonyi ruhára, levelekre és egy naplóra. A régi holmik mind Libbyhez, a ház előző lakójához tartoznak, ám a bőrönd mást is rejt, amely fájdalmas emlékeket idéz fel Zoeban… Zoe elhatározza, hogy megismeri Libbyt, így hát végigköveti útját Párizstól Spanyolországig. A régi történet azonban sötét fordulatot vesz, Zoe pedig foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy kiderítse mi történt sok-sok évvel azelőtt a lánnyal. Ha Libby története happy enddel ért véget, talán Win és Zoe is megtalálhatják a boldogságot. A könyvben tehát nem csupán Zoe és Win traumával való megküzdését olvashatjuk, de Libby története is elénk tárul, amely segít a párnak feldolgozni a történteket.

 

Unsticky

unsticky
fülszöveg

Kedvenc borítóm Sarra könyvei közül az Unsticky. A történet szintén érdekesnek hangzik. A huszonéves Grace Reeves kénytelen belátni, hogy a pénz az, ami a világot mozgatja. Egyhelyben toporog, amíg mások elhúznak mellette. Kilátástalannak látja a jövőjét a szörnyű munkája és az adósságai miatt. Grace úgy érzi nincs kiút, és szépen lassan darabjaira esik szét… Ám egy szép napon belecsöppen az életébe egy nála idősebb, szexi, sőt, mi több dúsgazdag műkereskedő és egyből fel is kelti Grace figyelmét, a lány minden igyekezete ellenére. Grace Vaughn mellett hirtelen a gazdagság és privilégiumok világában találja magát, elhalmozva drága ruhákkal, különböző ajándékokkal,a férfi még pénzt is ad neki.  Hirtelenjében bizonytalanná válik a határ Grace számára: vajon eladta magát a férfinak, vagy ez még a “kirakat-barátnőség” keretei között belefér? De ami még ennél is fontosabb: mi van a szerelemmel?

“Maybe relationships shoudn´t be such hard work. Like, if you´re right for someone then shouldn´t everything fall into place really easily?”

Nine Uses for an Ex -Boyfriend

11339030.jpg

Az írónő komolyabb könyvei közé tartozik, amely inkább felnőtteknek szól a Nice Uses for an Ex-Boyfriend. A címe és a fülszöveg is valamivel vidámabb könyvet sugall, mint aminek valójában leírják az olvasók. A történet egy nagyon rossz kapcsolatban való vergődésről szól, nem a mézesmázos „egyszer csak minden rendbe jön” stílusban, inkább realisztikusan ábrázolva. Hope nem igazán kedveli munkáját, de az élet kompenzálja egy tökéletes pasival: kedves, jóképű, megnyerő, jó munkája van, mi kell még? A lány úgy érzi, megtalálta élete szerelmét, Jacket. Végül az húzza keresztül számításait, akiről sosem gondolta volna: a legjobb barátnője. Egyik nap ugyanis meglátja Jacket Sueval csókolózni… Vajon az igaz szerelem képes megbocsájtani az árulást? Netán bosszúra szomjazik? A könyvből kiderül.

“No one gets through life scot-free. Shit happens. I’s how you deal with it that shapes you, not the actual event itself.” 

Adorkable

adorkable
fülszöveg

Sarra Adorkable című könyve ízig-vérig young adult könyv, egy talpraesett blogger lányról, Jeane Smithről és Michae Lee-ről, a középiskola igazi sztárjáról. Michael egy igazi aranyifjú Jack Wills pulcsiban, Jeanne pedig fél millió Twitter követőt tud felmutatni, valamint saját brandje is van. Abszolút nincs semmi közös kettőjükben egy pár szemét exen kívül… Vagy mégis? Könnyed, romantikus szórakozás, nevettető sorokkal, egy pici szomorkodással fűszerezve.

“We’re broken. It’s like we have all these jagged edges that scare other people off, but when we’re with each other, our jagged edges fit together and we’re almost whole.” 

Ti olvastátok már Sarra valamelyik könyvét? Írjátok meg nekünk, hogy tetszett! Ha még nem olvastátok, ti melyikkel kezdenétek?

regi_bio

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s