dream válogatás · Extra tartalom · filmajánló · maxim kiadó · YA

Színes szuperképességek – Sötét elmék

darkestmindprojekt

A héten volt a Sötét elmék című könyv adaptációjának premierje, ezért miniprojektünk keretein belül különböző extrákat hozunk nektek, ami a könyv, és már a film világához köthetőek. A történet alappillérei a különleges képességekkel rendelkező fiatalok, akiknek szupererőit különböző színek szerint lehet csoportosítani. Bejegyzésünkben bemutatom nektek ezeket, hogy aztán ti is választani tudjatok, melyik színt képviselnétek legszívesebben. 😉

20180724_sotet_elmek_filmes_kemeny_borito_800kEgy titokzatos, halálos betegség. Túlélő gyerekek különleges képességekkel, amiket nem tudnak kontrollálni. Egy világ, melyben elzárják őket. Egy lány, akinek ereje nagyobb minden másnál. Természetfeletti képessége miatt Ruby Daly hosszú éveket töltött a kormány egyik táborában, ahol félelemre és erejük elnyomására nevelték őt és a hozzá hasonlókat. A lány egy nap végre kiszabadul, és csatlakozik egy csapatnyi szintén különleges fiatalhoz, Liamhez, Charleshoz és Suzuméhoz, akik menedéket keresnek. Azonban hamar rájönnek, hogy a menekülésnél, bujkálásnál többre van szükség: harcolniuk kell. Veszélyeken, szerelmeken, barátságokon, csalódásokon és felemelő pillanatokon át követhetjük, ahogyan Ruby és társai összefognak, és megpróbálják visszaszerezni a jövőjüket – bármi áron. Hiszen ha ők nem segítenek magukon, akkor senki sem.

Narancsvörösek

Az egyik legveszélyesebb és legfélelmetesebb képességgel rendelkezők tartoznak közéjük. Minden telepatikus képesség ebbe a körbe tartozik, azonban annak megjelenési formája elég változatos. Ahhoz, hogy valaki megfelelően tudja alkalmazni képességét, nagyon nagy önuralomra, és sok gyakorlásra van szükség. Az erejüket leginkább befolyásolni tudó fiatalok érintés nélkül is képesek az alkalmazásra, azonban a nem gyakorlottabb társaiknak mindenképpen valamiféle fizikai kapcsolódásra is szükségük van. Azon kívül, hogy láthatják más személyek emlékeit, érzéseit, képesek hamis képeket is táplálni mások fejébe, mozgásképtelenné tenni a másikat, elültetni saját gondolataikat a másikban, hogy aztán azt sajátjuknak tekintsék, de szimpla “üzenetküldésre” is képesek.

Pirosak

Azok a személyek tartoznak ebbe a körbe, akik pyrokinetikus hatásokat tudnak kiváltani. Magyarán tűz létrehozásában, valamint annak manipulálásában szerepelnek kiemelkedően. Mivel az ő erejük okozza az egyik leginkább szemmel látható kárt, így Thurmond-ban, a gyerekek rehabilitációs táborában fokozott figyelemmel kezelték őket. Későbbiek során a nagy károknak köszönhetően, amiket okoztak, eltávolították őket a táborból.

Kékek

A kékek közé tartozó gyerekek telekinetikus képességekkel rendelkeznek. Vagyis az elméjükkel képesek különböző objektumok mozgatására. Ezt tartják az egyik legkevésbé veszélyes képességnek, így őket teljesen másként is kezelik, mint veszélyesebb társaikat.

Sárgák

Elektrokinetikus képességüknek örvendő gyerekek tartoznak a sárgák közé, akik ily módon az elektromos áram létrehozásával, irányításával tűnnek ki a többiek közül. Ezáltal szintén veszélyesnek kell tekinteni őket.

Zöldek

A zöldek nagyon magas intelligenciával rendelkező személyek, akiknek ezáltal fokozott problémamegoldó képességeik, fejlett fotografikus memóriájuk van. Mivel ez sem veszélyezteti a környezetet, ezért egyáltalán nem tekintik őket veszélyesnek. A táborban sokkal nagyobb szabadságot kapnak, és ezáltal a munkák működésének elméleti hátterének megalkotásában is részt vehetnek.

Ti melyik csapatba tartoznátok legszívesebben? Írjátok meg nekünk! 🙂

uszáma_bio.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s