ajánló · Extra tartalom · sorozatajánló

Westworld – sorozatajánló

mestersegesintelligenciahet

Mesterséges intelligenciák. Napjainkban egyre inkább ihleti meg a téma a világban található fiktív történeteket író személyeket. Nem vagyunk ezzel másképp mi sem, hétköznapi emberek, akik bármikor szívesen vetjük bele magunkat egy-egy ilyen történetbe. Nem is olyan meglepő, hogy ekkora sikernek örvendenek ezek, hiszen technikai fejlődésünk előrehaladtával mondhatni már a téma “előszobájából” is továbbléptünk. Bár rengeteg papírra vetett, könyv formájában megjelent, mesterséges intelligenciát alapul vevő írással találkozhatunk, most egy kicsit a sorozatok irányába vesszük utunkat.

Westworld. Ki ne találkozott volna már legalább egyszer ennek a sci-fi, western és thriller ötvözetéből született sorozat nevével? Lépten-nyomon akadhattunk bele a sorozat plakátjába, ismertetőjébe és róla szóló cikkek, videók hadába. Nem véletlen, manapság egyre többen vélik felfedezni az interneten nagy teret hódító, némely esetben azonnal egyben felkerülő teljes évadok nyújtotta szórakozási lehetőséget. Biztosan közületek is, mint ahogy csapatunk nagy részére abszolút jellemző, sokan szerettek elmerülni egy-egy ilyen sorozat világában.

wp1886209
Forrás

Hogy pontosan mit is nyújt ez a sorozat? Nem kell agytrösztnek lenni hozzá, hogy bárki rájöhessen történetünk helyszínéül Westworld szolgál, ami egy kitalált világ, mondhatni a normál világ kiterjesztett valósága. Annyira fejlett lett a technika, hogy ezek a szórakozókomplexumok nyújtják a legnagyobb kikapcsolódást az emberek számára, ahol aztán minden vágyukat kiélhetik. Ki ne szeretne óriási kalandokban részt venni, következmények nélkül hús-vér embereknek látszó robotokat lőni, gyilkolni, vagy akár ágyba bújni velük? Talán, ha most a teljes elutasítás lenne a válaszod, akkor szerintem magad sem tudod elképzelni, milyen is lehet ez a valóságban. Valószínűleg egy ilyen létrejöttét hatalmas érdeklődés fogadná, gondoljunk bármiféle újdonságként világunkban létrejövő objektumra.

Igen ám, csak aztán jön a nem várt fordulat, mert bizony egyszer eljuthatnak ezek a létrehozott gépezetek arra a szintre, hogy öntudatra ébredjenek. Ez meg is történik, ezáltal már rengeteg etikai, morális kérdést felvetve a sorozatfolyam. Mindeközben a sorozat készítői az alap izgalmakon túl gondoskodnak arról is, hogy nézői ne feltétlen tudják megkülönböztetni az idősíkokat, ezáltal rengeteg meglepetés alapját szolgáltatva.

A sorozat hihetetlen nagy sikernek örvend, első évadát egytől-egyig imádta a publikum. Nem is csoda, hogy aztán elkészítették a sokkal hosszabb részekkel rendelkező második évadot, ahol az eddigi világot csak még inkább tágítani szerették volna. Tehát, aki eddig még nem tette, jelenleg 2 évadon keresztül élvezheti ezt a különös világot, mintegy 20 részen keresztül. A folytatást várók sem panaszkodhatnak, ugyanis a híresztelések szerint további évadokra is számíthatunk. A kérdés már csak az, hogy mennyiben sikerül megtartani a megszokott szintet úgy, hogy közben nem bonyolítják túlságosan túl az egészet.

Ti hogy álltok ezekkel a sorozatokkal? Szerintetek lehetséges, hogy a nem túl távoli jövőben akár mi is egy ilyen park látogatói lehessünk? Bármilyen gondolatot ébresztett bennetek ez a bejegyzés, vagy maga a sorozat, szívesen vesszük visszajelzéseitek. 🙂

uszáma_bio.png

Westworld – sorozatajánló” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s