Disztópia · idézetek · Kedvencek · projekt · prológus

15 motiváló idézet a Részlegesek trilógiából

A Részlegesek (Partials) trilógia Dan Wells kiemelkedő alkotása, teljesen más élményt nyújt, mint a szintén méltán híres Nem vagyok sorozatgyilkos kötetek, hiszen jelen esetben egy disztópiáról beszélünk. RavenS már összegyűjtött nektek 5 érvet, amiért érdemes olvasni a Részlegesek köteteket, most pedig a kedvenc idézeteinkkel készültünk nektek, azonban nem is akármilyen idézeteket hoztunk! A könyvek főszereplői – főként Kira és Samm – arról híresek, hogy kezükbe veszik a dolgokat. Azt üzenik a könyvek, hogy csináld! Tedd meg! Küzdj az álmaidért – ami jelen esetben a világ megmentése -, küzdj azért, amiben hiszel! Ne add fel! Következzék tehát 15 motiváló idézet Dan Wells tollából, amely arra emlékeztet minket, hogy sosem szabad feladni, bármilyen nehéznek is tűnik a helyzet. Légy önmagad, légy bátor, hozd meg a saját döntéseid és küzdj!

22
forrás

Partials – Részben ember

A megpróbáltatásaim erősebbé tesznek. A saját hasznomra fordíthatom a megpróbáltatásaimat. Sose mondd azt, hogy „nem fog sikerülni”, csak azt kérdezd, „hogyan tudom ezt a helyzetet a saját előnyömre fordítani?”

Minden életnek más célja van, és egyesek könnyebben megtalálják, mint mások. (…) A legfontosabb, amit tudnod kell, hogy bármi legyen is az életed célja, nem ez az egyetlen választás áll előtted.

Akármiért legyél is itt földön, akármiért is legyen bármelyikünk itt a földön, nem kényszerít minket a sors. Nem vagyunk bezárva. Te magad hozhatod meg a döntéseidet, Kira, és sose hagyd, hogy ezt bárki is elvegye tőled.

– Van pár dolog, ami fontosabb nálunk – fontosabb a jelen korlátainál és a ma szeszélyeinél. Fel kell építenünk és meg kell védelmeznünk a jövőt.

 

partials2
forrás

Fragments – Töredékek

Ha van erőd nyavalyogni, arra is van erőd, hogy tégy valamit ellene.

Találd meg a válaszokat. Oldd meg a problémát. Addig nem lesz életed, amíg olyanná nem teszed, amit érdemes is élni.

Néha szörnyűségeken kell átmenni a jelenben ahhoz, hogy megkapjuk a kívánt jövőt.

A cselekvés hiánya nem kisebb bűn, mint a helytelen cselekvés.

Nem akarok kudarcot vallani, de ha mégis bekövetkezik, azt akarom, hogy kimondhassam: „Én csináltam. Én vallottam kudarcot. Csakis én.”

Az ember a leghihetetlenebb teremtménye az univerzumnak.Vállald fel az összetettségedet, terjeszd ki a kreativitásodat, váltsd valóra a lehetőségeidet.Te teszed naggyá a világot.

partials1
forrás

Ruins – Romok

Ha mindenhol kerestük a megoldást, és nem találtuk meg, az azt jelenti, hogy nem kerestük még mindenhol.

Te Kira Walker vagy. Nem azért fogod megmenteni a világot, mert te vagy a kiválasztott, hanem azért, mert meg akarod menteni, és nincs a világon még egy valaki, aki ilyen keményen dolgoznak azért, amit akar.

A túlélés fontos, de akkor nem, ha közben elveszíted önmagadat. A túlélés önmagáért… nem ér semmit. Az nem élet, csak örökös visszacsatolás.

Senkinek sincs (…) végzete. Mármint, senki számára sincs kijelölve egy elkerülhetetlen út az életben. Ez a bögre agyagból készült, és abból az agyagból bármi más is készülhetett volna, amíg valaki bögrét nem csinált belőle. Az emberek nem bögrék, hanem agyagból vannak. Élő, lélegző, gondolkodó, érző agyagból, és olyanná alakítjuk magunkat, amilyenné csak akarjuk.

A túlélés az egyetlen, amit tehetünk. Ha végünk lesz, hát végünk lesz, de amíg csak életben vagyunk, még mindig van rá egy esély, ha soványka is, hogy eljön a következő nap, meg az azutáni, és így tovább. Lehet, hogy a világ megöl minket, és lehet, hogy nem, de ha feladjuk, az olyan, mintha önkezünkkel vetnénk véget az életünknek.

Az idézetek forrása: moly.hu 

regi_bio

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s