ajánló · Extra tartalom · projekt · prológus · sorozatajánló

Mesterséges intelligenciák Sorozatajánló

mestersegesintelligenciahet

Projektjeinkből nem maradhatnak ki az ajánlók, ezért mostani cikkünkben összeszedtünk néhány olyan sorozatot, amelyekben fontos szerepet kapott a mesterséges intelligencia.

Westworld

wp1886209Akkor bukkantam rá erre a sorozatra, amikor éppen egy másik nagy kedvencem véget ért. Sok helyen találkoztam vele, de ezelőtt szinte átsiklottam felette, most viszont megragadta a figyelmemet. Olvasgattam róla, és megnéztem az előzetesét is, ugyan kicsit bizarrnak találtam az ötletet miszerint egy robotokból álló világban játszódik a cselekmény. Fontos tudni, hogy Westworld olyan, mintha a felnőttek játszótere lenne, hiszen amikor az ember megérkezik erre a helyre szó szerint bármit megtehet, a lehetőségek száma végtelen. Nők és férfiak egyaránt ellátogatnak ide, hogy kiéljék a legtitkosabb vágyaikat, a robotok pedig minden segítséget megadnak ehhez.

Órákig eltudnék beszélni erről a sorozatról, de Uszáma megtette helyettem is egy bejegyzés formájában, amit ITT megtekinthettek.

I Am Not a Robot

2l1KTliFU7SjNT1OpTojbvjEnZe
A sorozat középpontjában egy fiatal, gazdag férfi áll, aki egy különös betegség miatt képtelen érintkezni embertársaival, emiatt magányosan tölti a mindennapjait, de egyáltalán nem lustálkodva. Bizonyos események miatt a birtokába kerül Aji 3, egy robot. A férfi feladata, hogy tesztelje és bizonyos szinten tanítsa őt. Hamar barátság szövődik kettejük között, de sajnos nem ennyire egyszerű a történet, és mivel ez egy dráma számítani lehet arra, hogy akadályhegyeken kell átküzdeniük magukat a szereplőinknek, mire a végére érünk a sorozatnak.

 

 

The 100

The 100
Valójában ennek a sorozatnak nem sok köze van a mesterséges intelligenciához, hiszen nem ez a fő témája, viszont a harmadik, negyedik évadban mégis felbukkan. A.L.I.E nagy szerepet kap a történet alakulásában, átrendezi az emberi kapcsolatokat, sok ember nézőpontját megváltoztatja, egyszóval ő válik az egyik központi szereplővé, ha mondhatjuk így. Befolyásolja az eseményeket, egyesek a megváltót látják benne, míg mások az ellenséget, így még széttagoltabbá válik, az amúgy sem erős csapat.

Humans

dptxxne-pkc_market_maxres

A robotok a mindennapjaink részét képezik, segítenek a bevásárlásban, vigyáznak a gyerekeinkre. A mesterséges intelligenciával rendelkező egyének a társadalom részévé váltak, ám mi történik akkor, ha öntudattal ruházzák fel őket? Szabad akaratuk lesz, és többé nem fogadják el feltétel nélkül a parancsokat. Az emberek félni kezdenek a robotoktól, a robotok pedig az emberektől. A levegő feszültséggel teli, és senki nem tudja mi lesz ennek a vége.

Are You Human Too?

250px-Are_You_Human_

Egy gazdag család sarja balesetet szenved, és kómába zuhan. A fiú édesanyja fontos szerepet tölt be a mesterséges intelligencia kutatásában. Egy új androidot épít, ami átveszi a fia helyét a mindennapokban. A robot olyan jól sikerül, hogy senki nem veszi észre a cserét.  Telik az idő ,úgy tűnik a körülményekhez képest minden rendben lesz, ám a fiú felébred, és elborzadva látja, hogy mit tett az anyja. Bonyodalom bonyodalom hátán, és ha ez nem lenne elég a szerelem is felüti a fejét (ráadásul nem várt személyek között), még jobban összekuszálva a szálakat.

 

 

 

 

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s