ajánló · Extra tartalom · filmajánló · projekt · prológus

Iskolai sorozatajánló

1

Már a nyakunkon az iskola, és ez sajnos nem egy örömteli időszak az életünkben, ugyan boldogok vagyunk, hogy innentől napi szinten találkozhatunk a barátainkkal, ám a tanulástól a hátunkon áll a szőr. Szerettük volna kicsit megkönnyíteni ezeket a napokat, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan iskolában játszódó filmet, amik viccesek és érdekesek.

Fák jú, Tanár úr!

b2367b47db5e3c832bf2b57e7ec297c4A volt bűnöző, Zeki Müller (Elyas M’barek) barátnője elrejtette a férfi által ellopott pénzt, és valaki pont a szajré fölé húzott fel egy iskolát. Zekinek ebben a helyzetben nincs más választása, kénytelen helyettes tanárnak kiadni magát a Goethe Középiskolában, és ezáltal újabb problémával gazdagítja a német oktatási rendszert: minden idők legőrültebb pedagógusával. Éjszakánként titokban próbálja kiásni a pénzt, napközben pedig drasztikus, bár hatékony módszerekkel igyekszik megnevelni a 10/b rakoncátlan diákjait. Ugyan pedáns kolléganője, Lisi Schnabelstedt (Karoline Herfurth) elítéli a férfi radikális pedagógiai fogásait, azon kapja magát, hogy beleszeret, sőt még segít is neki előásni valamit, ami jóval többet ér a pénznél – Zeki erkölcsi integritását.

A film nagy népszerűségnek örvendett, ezért nem meglepő módon folytatták a történetet, és nemrég mutatták be a harmadik részét a mozikban.

Éretlenek

200A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki Claude Zidi fergeteges vígjátékában.

Évekkel ezelőtt láttam a filmet, és hihetetlenül megtetszett és nagyokat nevettem rajta, ezért nem meglepő módon az iskoláról rögtön eszembe jut. Számtalanszor láttam már azóta, és mindig megnevettet, hogy a diákok milyen vicces, és furfangos puskázási módszereket eszelnek ki. Tavaly egyik bloggerünk Cersei bővebben is írt erről a filmről, amit ITT el is olvashattok. 🙂

Rossz tanár

covers_1707Elizabeth nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebben otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton megakad Elizabeth szeme, a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel kezd járni, ami persze nem teszik Elizabethnek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

Cameron Diaz nem ismeretlen a filmiparban, és szerintem jól játssza a nemtörődöm, lusta tanárnőt. Ezen tulajdonságai miatt rengeteg vicces jelenetnek lehetünk szemtanúi filmnézés közben. Nem az évezred legjobb alkotása, de egy kis kikapcsolódáshoz tökéletes választás lehet.

Harry Potter

harry potterSzülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzék a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá, de mi ez egy elsőéves varázslótanoncnak? J.K. Rowling regényéből.

A sorból nem maradhatott el mindenki kedvenc intézménye a Roxfort sem, én sajnos idén sem kaptam levelet, hogy felvettek. 😦 Lehet hogy rossz címre küldték, vagy eltévedt a bagoly? Na majd legközelebb, elvégre a remény hal meg utoljára. Ettől függetlenül szívesen nézem a filmeket, amelyekben Harry kalandjait követhetjük nyomon, és garantáltan nem fogunk unatkozni közben.

 

timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s