Extra tartalom · projekt

Alternatív iskolaválasztás

1

Nagyon sok könyves történet játszódik az iskola falai között, melyről már 1 évvel ezelőtti projektünk során is rengeteget értekeztünk. Most pedig arra gondoltuk, összeszedjük azokat az ikonikus iskolákat, amikkel megörvendeztettek már minket ezek a kötetek, hogy aztán együtt döntsük el, melyikben is tanulnánk mi szívesen.

Magisztérium

“A sziklafalon kvarc és csillámkő élénk erezte futott át, és ahogy ráhullott a fáklyafény, egy motívum rajzolódott ki belőle, ugyan abból az öt jelből , melyek a Magisztérium kapuja fölött is szerepeltek: egy háromszög, egy kör, három hullám vonal, egy felfelé mutató nyíl valamint egy csigavonal.
-Tűz, föld, víz, levegő és káosz, mondta Aaron.
Nyílván odafigyelt a buszon.”

Hallottatok már a Magisztérium sorozatról? Nem véletlen kapta ezt a nevet a regényfolyam, mily meglepő. Természetesen a könyvben található iskolának a neve ihlette, ahová mi is nagyon szeretnénk bejutni. Na ez nem egy megszokott varázslóiskola, nincs óriási kastély, látványos épületek a földfelszínen. Annál inkább alatta, ugyanis annak barlangjárataiban furcsábbnál furcsább járatokban bóklászva mi is elvarázsolva érezhetjük magunkat. Csak aztán nehogy elvesszünk, mert aztán a különböző elementálok “karjaiban” feledkezhetünk életünk utolsó pillanataiba.

image

Roxfort

“Roxfort, Roxfort, oxi-foxi Roxfort,
Tanítónk te légy!
Mert fejünkben zűr van, s nagy-nagy űr,
Meg pókok s néhány légy.
Tudjuk jól, hogy itt lehet
A balgából is bölcs.
Kedélyünk víg, de elménk oly híg,
Hát észt fejünkbe tölts!
Hegyezkedik a sok fül,
És könyvben túr sok orr;
Csak mondd, hogy „Rajt!”, s mi magolunk majd,
Míg agyunk fel nem forr.”

Az előzőekben említett kastély stílszerűen szerintem mindenkiben egyből a Roxfortot idézte meg. Ki ne ismerné már ezt a különleges, szintén varázslattal teli iskolát. Mindannyian epekedve várjuk a baglyok által szállított levelet, miszerint felvételt nyerve hamarosan mi is kitanulhatunk mindenféle varázslatot. A 9 és 3/4 vágányt keresve, majd a vonatúton csokibékát majszolva mindenki nagy örömmel járná a folyósokat. Ti melyik házba tartoznátok szívesen?

Félvér tábor

“A tábor partja Long Island északi részén található, de mivel elvarázsolták, csak kevesen láthatják. Ide senki sem esik be csak úgy, csak akkor, ha az illető félisten vagy isten, vagy ha egy nagyon-nagyon eltévedt pizzafutár (mert erre is volt már példa, de ez egy másik történet).”

Ha már varázsoltunk eddig, kicsit nézzünk el az istenek világába is. Mit tennél, ha egy nap kiderülne rólad, hogy félisten vagy, mint ahogyan Percy Jackson életében is történt. Nem nevezhetjük mindennapi értelemben iskolának, ugyanis tábor lévén ide nyáron, a rendes iskola végeztével érkezik Percy. Ahogy az idézetből is olvashatjátok, egy mágikus védővonal rejti el a tábort a kíváncsiskodó szemek elől. Kinézetre pedig abszolút jól hozzák a való életből vett táborok hangulatát. Természetesen itt sem maradhat el a “házak” szerinti szétválasztás, csupán itt felmenő Istenedtől függ, hová is kerülsz.

Nektek a három közül melyik iskola tetszett meg legjobban? Bár mindegyikben nagyon szeretnénk tanulni, próbáljatok meg csak egyet választani! 😉

uszáma_bio.png

Alternatív iskolaválasztás” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s