Extra tartalom · fantasy · interjú · YA

Interjú Sarah J. Maas írónővel – fordítás

sarah-j-maas-1493409187

Sarah J. Maas már 2012 óta csábítja olvasóit az általa megálmodott fantasy világokba, és nem tűnik úgy, mintha lassítani szeretne. Csak 2018-ra 3 új könyvet tervezett be, így méltán viseli a Young Adult királynője becenevet. A Unitedbypop oldal nem is olyan rég egy érdekes interjút készített az írónővel, melynek magyar fordításával szeretnénk közelebb hozni az itthoni rajongókat Sarah-hoz.


Csak 16 éves voltál, amikor elkezdet az első regényed írni. Már az elejétől kezdve tudtad, hogy fantasy regényeket szeretnél alkotni?

Igen! Már fiatalon is lényegében félig ebben a világban, félig pedig valamilyen fantáziabirodalomban éltem. Mindig is vonzott a fantasy – ez az amit legjobban szeretek írni és olvasni egyaránt. Az, hogy most hivatásosan is fantasy regényeket írhatok, igazi valóra vált álom.

Le tudnád írni nekünk, hogy néz ki egy átlagos írós napod?

Nem olyan izgalmas, mint ahogy sokan gondolják, azt kell, hogy mondjam. Nem vagyok egy koránkelő típus, szóval ebéd előtt főleg az íráshoz szorosan nem kapcsolódó teendőket intézek (email-ekre válaszolok, borítóterveket véleményezek, stb.). Miután a kreatív énem is felébredt (köszönhetően néhány bögre teának vagy kávénak, hangulatomtól függően), a nap többi részét írással, vagy a könyveim szerkesztésével töltöm, általában vacsoráig. Attól függően, hogy mennyire szoros a határidő, vagy megállok vacsoránál (és megpróbálom behozni a lemaradásom a TV-műsoraim vagy az olvasmányaim terén), vagy egészen hajnalig folytatom a munkát. Lényegében ezt ismételgetem a hét minden napján.

Ha egyvalamit áthozhatnál a fantasy világaidból a miénkbe, mi lenne az és miért?

Az Üvegtrónból: Abraxost – Nagyon szeretnék látni egy wyvernt (és felülni rá)!

A Tüskék és rózsák udvarából: Rhyst. Egyértelműen Rhyst. (Bár ő nem egy dolog, de értitek mire gondolok.)

Mi volt az eddigi legjobb visszajelzés, amit egy olvasótól kaptál a könyveidre?

Rengeteg olvasótól kaptam már olyan visszajelzést, ami mélyen megérintett, szóval nehéz csak egyet választani. Bárkitől azt hallani, hogy a könyveim átsegítették egy nehéz időszakon, mindig csodálatos emlékeztető arra, hogy miért is imádok írni. Ilyenkor megéri azt a sok belefektetett órát.

Végül, de nem utolsó sorban, milyen tanácsot adnál azoknak, akik a saját fantasy regényüket szeretnék megírni?

Számos ember fog lenézni titeket azért, mert fatnasy-t írtok (bár örömmel veszem észre, hogy ez mintha változna az utóbbi időben!), de soha ne hallgassatok rájuk. Azt írod, amit szeretsz, a többiek meg elmehetnek a fenébe. Hosszú az út a publikálásig, de nem lehetetlen – ha ragaszkodsz hozzá, ha azt írod amit szeretsz és hiszel magadban, el fogsz jutni odáig egy nap!


petra_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s