Érdekességek · Borítómánia · Extra tartalom · fantasy

Borítómánia – tündéres kiadás

Még mindig nem fogytunk ki a tündéres bejegyzésekből, Csingiling a tündérporával elrepített minket a Csodaszép Borítók Birodalmába. Sajnos ott is akadt egy-két kivétel, de azért a legtöbb könyvecske káprázatosan szép. Fedezzük fel együtt, milyen csodás borítókkal örvendeztetnek meg minket a tündéres könyvek!

Aprilynne Pike: Wings sorozat

Bár a könyvek a nagyközönség számára eléggé megosztóak, a borítók szépségét szerintem senki sem vitathatja. A magyar kiadás – azaz a Könyvmolyképzős verzió – egy-az egyben az angol borítót vette át. Nekem az is tetszik, mert eléggé letisztult és egyszerű, de valahogy a román kiadás fogott meg nagyon (az első rész Aripi néven jelent meg románul).  A kínai kiadás is nagyon szép, ezért is válogattam be a kollázsba. Érdekesség, hogy a számtalan kiadás közel felére egy nőről készült kép került (persze nem ugyanaz), azonban egyiknek sem sikerült eltalálni a könyv hangulatát szerintem, csak a kínai kiadásnak.

Wings – Szárnyak

My Post (10)

Spells – VarázsigékMy Post (11)

Illusions – Illúziók

My Post (5)

Destined – Elrendelve

My Post (4)

Sarah J. Maas – Tüskék és rózsák udvara sorozat

Átkos hetünkön Timi már összegyűjtötte nektek az első rész különféle kiadásait, most pedig a második és harmadik részt mutatjuk meg nektek. A legtöbb kiadás átvette az UK vagy US verzió valamelyikét szinte teljes egészében, kizárólag a német és a spanyol kiadók vetették el őket és gondolták újra a borítókat. Nekem sokkal jobban tetszik az eredeti koncepció, a német kiadást egyenesen borzalmasnak találom…

A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara

My Post (12)

A Court of Wings and Ruin

Bár a sorozat harmadik része magyarul még nem olvasható, reméljük, ez hamarosan megváltozik. Addig is gyönyörködhetünk a csodaszép borítójában, nekem az egész sorozatból ez a kedvencem, ha a külsejét tekintjük.

My Post (8)

Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma (Üvegtrón sorozat 5. rész )

Sarah nagyon kedveli a tündéreket, mindkét népszerű könyvsorozatában hangsúlyos szerepet kapnak. Az Üvegtrón kötetek mindegyike megért volna egy összeállítást, ám most csak a legújabb (legalábbis magyarul) megjelent részt mutatjuk meg nektek. Angolul nemsokára jön az utolsó kötete a sorozatnak, a Prológus tagjai már tűkön ülve várják!

My Post (9)

Nektek melyik kiadású könyvek nyerték el legjobban a tetszéseteket? Írjátok meg nekünk!

regi_bio

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s