ajánló · Időkapszula · Körkérdés · Kedvencek

Időkapszula – Tündéres kiadás

Bizonyára mindenkinek ismerősen cseng az időkapszula szó. Ez egy olyan időtálló tárolódoboz, amelybe valamilyen esemény ürügyén olyan tárgyakat helyezünk, amelyről úgy gondoljuk, 30-40 év múlva érdekes lehet a jövő emberei számára, valamilyen szellemi értéket képviselnek.

Az Időkapszula sorozatunk keretében ezúttal arra kértük bloggereinket, hogy ajánljanak olyan könyveket, amelyek tündérekről szólnak vagy legalább nyomokban tartalmaznak párat, és amit szívesen ajánlanának a jövő nemzedékének.


Timi: Nem sok tündéres könyvet olvastam, de ami tetszett az Aprilynne Pike: Wings sorozata volt. Aranyos, romantikus, és eltért az addig olvasott könyvektől, ezért emlékezetes volt számomra.

acotarLexa: Mi mást is említhetnék meg, mint örök kedvenc könyvemet: az ACOTAR-t Sarah J. Maastól. Az a regény zseniális. Sarah Üvegtrón sorozatát nem igazán szerettem, de a Tüskék és Rózsák udvara számomra világ rengető volt körülbelül. Utána hetekig nem tudtam mit kezdeni magammal, úgyhogy gondolhatjátok mennyire jó is lehetett. Esküszöm ilyeneket kellene kötelező olvasmánynak tenni… #TeamRyhs ❤

Cersei: Csongor és Tündét a népnek, mert igen, a kötelezők között is van tündér.

So-So: Tündérkrónikákat a népnek! Sosem elég a vérköcsög tündérekből, ha már manapság a vámpírok csillognak, legalább a tüncikben legyen egy kis fűszer. Azért imádom ezt az öt könyved, mert fejlődnek a szereplők, fokozatosan bomlik ki a történet, percről percre izgalmasabb lesz, és minden egyes kötet olyan érzelmi árokba sodor, hogy egy magatehetetlen kéthetes csecsemőnek érzed magad, amíg kezedbe nem veszed a következő kötetet.

Mancs: Alapvetően nem bírom a tündéres sztorikat, valahogy nem szeretem ezeket a lényeket. Viszont ha választanom kell, akkor Cassandra Clare Gonosz fortélyok sorozatát tenném időkapszulába, de ezt sem a tündér szereplők miatt, hanem mert Jules az egyik bookboyfriendem. Úgy értem, a történet is baromi izgi, de Julian…

Ezen kívül szívesen tennék Tolkient is időkapszulába, vagy a Csongor és Tündét, az az egyik kötelező olvasmány a kettőből, amit gimiben elolvastam.

letöltés (1)Lorelei: Karen Marie Moning egész Tündérkrónikák sorozatát idetenném. Imádom a világfelépítést, a főszereplőket, a karakterfejlődést, a részletességet, hogy végig szórakoztat, óva int és elgondolkodtat.

RavenS: Az én kedvenc tündéres sorozatom egyértelműen a Tündérkrónikák Karen Marie Moningtól, szóval valószínűleg ezt ásnám el a későbbi generációk számára. Nem hiszem, hogy lesz olyan idő, amikor a törött karú Mac körmét rózsaszínre lakkozó Barrons gondolata nem lesz vicces.

Arwen: Nem lesz meglepetés a választásom, ugyanis egyértelműen A Gyűrűk Ura az, amit beraknék egy időkapszulába. Mivel Tolkien műve lendítette fel a fantasy zsánerét, tele rengeteg érdekes lénnyel, szemlélettel és bölcsességgel.

Ti milyen tündéres könyveket ajánlanátok a jövő nemzedékének?


zsebi_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s