ajánló · Extra tartalom · projekt · prológus

Tarryn Fisher könyvajánló

cohofisher5

Tarryn Fisher neve nem ismeretlen hazánkban, hiszen számos könyve jelent már meg magyar fordításban is. Mai bejegyzésünkben összeszedtük az összes eddig megjelent regényét.

Az írónő munkásságával 2014-ben találkozhattunk először, amikor a Könyvmolyképző kiadó gondozásában megjelent a The ​Opportunist – Kihasznált alkalom című regénye, amely a Szeress, ha hazudok is sorozat indító kötete. A következő évben a Dirty Red – Zűrös vörös című könyve, idén pedig végre a Thief – Tolvaj a sorozat befejező része is kijött magyarul a rajongók legnagyobb örömére.

Tarryn Fisher sorozat 1

A történet főszereplője Olivia, Caleb és Leah, akik bizonyos események következtében egy szerelmi háromszögben találják magukat. Olivia az ex, Leah pedig az aktuális barátnő és ott van Caleb, aki komoly balesete után amnéziában szenved, ezért elfelejtette a múltját. A történetben megtudhatjuk, hogy az első szerelem elmúlhat-e nyomtalanul, vagy mindennél erősebb. Két mindenre elszánt lány harcol egy férfi szerelméért, de vajon ki lesz a győztes?

Az írónő másik sorozatát Colleen Hoover írónővel együtt alkották meg. A Never never egy igazán egyedi, és elgondolkodtató sorozat, ami ébren tartja az olvasó kíváncsiságát, és felébreszti a rejtély megoldása iránti vágyát.

Never never sorozat

Szerencsére már ebben az esetben is egy befejezett sorozatról beszélhetünk, így nem kell hónapokat várni arra, hogy kezünkbe vehessük az új részt. Az írónők Silas Nash és Charlie Wynwood különös életét mutatják be három rövidke kis könyv segítségével. Hőseink versenyt futnak az idővel, de mindent megtesznek, hogy megtalálják a szükséges válaszokat a kérdéseikre, és hogy ráleljenek a megoldásra. A regények érzelmekkel, problémákkal és rejtélyekkel teliek. Te mit tennél, ha egyik pillanatról a másikra elfelejtenél mindent? Nem emlékeznél arra, hogy ki vagy, kik a szüleid, és egyszeriben minden olyan idegennek tűnne? Ez a sorozat pont ezeken a kérdéseken alapszik.

Tarryn Fisher: F*ck ​Love – Kapd be, szerelem!

kabbeFülszöveg:

Helena Conway szerelmes lesz.
Akaratlanul.
Észrevétlenül.

De nem véletlenül. Kit Isley pontosan az ő ellentéte – rejtélyes, fékezhetetlen és a legkevésbé sem óvatos. Mindez akár remekül is alakulhatna…
Ha nem Helena legjobb barátnőjével találkozgatna. Helena kénytelen dacolni a szívével, helyesen cselekedni, és másokra is gondolni.
Egészen addig, amíg fittyet nem hány az egészre.

Tarryn Fisher, New York Times sikerkönyves szerző lehet, hogy vagányabb nálad, de ezt nem dörgöli az orrod alá. Az első diplomáját a Roxfort Varázsló és Boszorkányképző Szakiskolában szerezte. Az emberi természet nagy tisztelője, egy hús és vér gonosz, mégpedig a Mardekár házból. A szíve sötét, de az olvasóit azért kedveli. Jelenleg Washingtonban él fiával és lányával.

Az év legizgalmasabb regénye a női útkeresésről és a szerelemről.

A következő regények még nem jelentek meg hazánkban, de ha esetleg valaki szeret angolul olvasni, és a fent említett könyvek elnyerték a tetszését, talán ezek is érdekesek lehetnek számára, bár stílusban, témában némelyik eléggé eltér a fent említettektől.

Mud ​Vein

covers_303918Amikor Senna Richards, a visszavonult regényíró harmincharmadik születésnapjára ébredt, minden megváltozott. Az elektromos kerítés mögött, bezárva egy házba a hó közepén, Sennát hátrahagyják, hogy a nyomok alapján fejtse meg, hogy miért vitték el. Ha szabadságot akar, közelebbről meg kell vizsgálnia a múltját. De a múltja él és lélegzik, az emberrablóját pedig sehol nem találják. A túlélése egy hajszálon függ, Senna pedig hamarosan rájön, hogy ez egy játék. Veszélyes játék. Csak az igazság teheti szabaddá.

(When reclusive novelist Senna Richards wakes up on her thirty-third birthday, everything has changed. Caged behind an electrical fence, locked in a house in the middle of the snow, Senna is left to decode the clues to find out why she was taken. If she wants her freedom, she has to take a close look at her past. But, her past has a heartbeat…and her kidnapper is nowhere to be found. With her survival hanging by a thread, Senna soon realizes this is a game. A dangerous one. Only the truth can set her free.)

Marrow

covers_353257A Csontban van egy ház.

A házban van egy lány.

A lányban sötétség van.

Margo nem olyan, mint a többi lány. Egy elhagyott szomszédságban él, amit Bone-nak (Csontnak) hívnak, egy elátkozott házban, az elátkozott anyjával, aki nem beszél vele több mint két éve. Éli a mindennapjait, azt érezve, hogy láthatatlan. Egészen addig, amíg barátságot nem köt a kerekesszékhez láncolt szomszédjával, Judah Granttel, amitől a dolgok elkezdenek megváltozni. Amikor a szomszédlány, a hétéves Neveah Anthony eltűnik Judah arra készül, hogy segít Margonak feltárni, hogy mi történt vele.

Amit Margo talál az megváltoztatja őt, és hirtelen új szemmel látja az életet: elhatározza, hogy megtalálja a gonoszt és megbünteti – az erőszaktevőket és a gyermekmolesztálókat célozva egyenként.

De a gonoszra vadászni veszélyes, és Margo kénytelen mindent kockára tenni, beleértve saját lelkét is.

(In the Bone there is a house.

In the house there is a girl.

In the girl there is a darkness.

Margo is not like other girls. She lives in a derelict neighborhood called the Bone, in a cursed house, with her cursed mother, who hasn’t spoken to her in over two years. She lives her days feeling invisible. It’s not until she develops a friendship with her wheelchair-bound neighbor, Judah Grant, that things begin to change. When neighborhood girl, seven-year-old Neveah Anthony, goes missing, Judah sets out to help Margo uncover what happened to her.

What Margo finds changes her, and with a new perspective on life, she’s determined to find evil and punish it–targeting rapists and child molesters, one by one.

But hunting evil is dangerous, and Margo risks losing everything, including her own soul.)

Bad Mommy

covers_422792Amikor Fig Coxbury házat vásárol a West Barrett Streeten, nem azért teszi, mert szereti a környéket, vagy azért, mert szereti a házat. Csakis azért, mert mindaz, amire vágyik, a szomszédban van: a férj, a gyermek és az élet, amely valaki máshoz tartozik.

(When Fig Coxbury buys a house on West Barrett Street, it’s not because she likes the neighborhood, or even because she likes the house. It’s because everything she desires is next door: The husband, the child, and the life that belongs to someone else.)

 

Atheists ​Who Kneel and Pray

covers_448731Yara Phillips egy vándor múzsa.

Olyan férfiakkal randizik, akiknek szükségük van rá, de mindig vált valami újabbra, soha nem marad egy helyen sokáig.

David Lisey-nek múzsára van szüksége.

Olyan tehetséges zenész, aki nem rendelkezik lírai inspirációval. Amikor először meglátja a lányt, tudja, hogy megtalálta, amit keresett.

Yara hisz benne, hogy megadhatja Davidnek pontosan azt, ami a teljes potenciál eléréséhez szükséges:

Egy összetört szív.
David a szeretetben hisz.
Yara a szívfájdalomban.

Egyikük sem hajlandó a megadásra, de a hit mindig áldozatot követel.

(Yara Phillips is a wandering muse.

She dates men who need her, but always moves on to something new, never staying in one place for very long.

David Lisey is in need of a muse.

A talented musician lacking lyrical inspiration. When he first sees her, he knows he’s found what he’s been looking for.

Yara believes she can give David exactly what he needs to reach his full potential:
A broken heart.
David’s religion is love.
Yara’s religion is heartache.

Neither is willing to surrender, but religion always requires sacrifice.)

Folsom

covers_493803A nemzet, ahogy azt eddig ismertük, a múlté.

A férfi nem a kihalás szélén áll,  egy End Men nevű társadalom alakul ki, hogy megmentse a világot. Folsom Donahue egyike azon tizenkét embernek, akiknek egyedüli célja a régiók újratelepítése.

A végtelen napok amiket idegenekkel szexelve tölt el ürességet hagynak Folsomban, ami nem tölthető be nőkkel, pénzzel, vagy státusszal.

Egészen addig, ameddig meg nem ismeri Gwent.

Gwen amióta csak az eszét tudja gyereket akar, de amikor végre esélyt kap rá, felfedez egy régóta rejtőző igazságot. Az igazságtalanság, amit látott arra készteti, hogy segítsen azoknak a férfiaknak, akiknek senki nem hiszi, hogy segítségre van szükségük.

A tiltott szerelem, amely a kétségbeesés idején nőtt fel, fellobbantja a forradalmat.

Folsomnak és Gwennek választaniuk kell a szerelmük és a kötelezettségük között. Néhányan pedig nem riadnak vissza semmitől, ha ezzel megállíthatják őket.

(The nation as we know it is a thing of the past.

With the male species on the verge of extinction, a society called the End Men is formed to save the world. Folsom Donahue is one of twelve men whose sole purpose is to repopulate the Regions. The endless days spent having sex with strangers leaves Folsom with an emptiness no amount of women, money, or status can fill.

Until Gwen.

Gwen has wanted a child for as long as she can remember, but when she finally gets a chance to have her own, she uncovers a long hidden truth. The injustice she sees moves her to help save the men whom no one else believes need saving.

A forbidden love, grown in a time of despair, ignites a revolution.

Folsom and Gwen, torn between their love for each other and their sense of duty, must make a choice. But some will stop at nothing to destroy them.)

Jackal

covers_498829Jackal Emerson soha nem vette magát komolyan. Az “orgia királynak” hívják, úgy szerezte a hírnevét, mint a vad End Man. De Jackalnak nehezére esik a megszokott, önfeledt életét élnie amikor lázadás közeledni látszik, a legjobb barátja pedig eltűnt.

És akkor találkozik egy tolvajjal, és minden megváltozik.

Phoenix Moyo, egy hírhedt balett-társaság fő táncosnője ridegségben éli életét. Amikor a világa összetalálkozik Jackaléval, a köztük lévő kémia nyilvánvalóvá válik mindenki számára, kivéve őt. Kénytelen vele dolgozni, hogy ellopja a Régiók legértékesebb áruját, de túl későn ébred rá, hogy Jackal karizmája elől nincs menekvés.

Amikor elképzelhetetlen bűncselekmények merülnek fel, a régiók elkezdenek összeomlani. Senki sincs biztonságban. A családok feloszlanak, a titkok pedig kiderülnek, veszélyes ámokfutás kezdődik minden oldalon. Egyesek számára az áldozatok mindent megérnek.

(Jackal Emerson has never taken himself seriously. Dubbed the “orgy king,” he’s renowned for his reputation as the wild End Man. But with the uprising on the horizon and his best friend missing, Jackal is having a hard time living the same carefree existence.

And then he meets a thief and everything changes.

Phoenix Moyo, principal dancer of a notorious ballet company, lives a life of rigidity. When her world collides with Jackal’s, their chemistry is evident to everyone except her. Forced to work with him to steal the most precious commodity of the Regions, she realizes too late that there is no escaping Jackal’s charisma.

When unimaginable crimes come to light, the Regions begin to crumble. No one is safe. Families divide and secrets are exposed, danger running rampant on every side. For some, sacrifice costs everything.)

timi_bio_2

Tarryn Fisher könyvajánló” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Aaaah jezusom, az eddig csak angolul megjelent konyveinek eddig nem nagyon neztem utana, de hatalmas alapotletei vannak a nonek, most teljesen azt erzem hogy idenekemmindet 😂 Remelem minel tobb kotetet kiadjak itthon is ^^

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s