Borítómánia · Extra tartalom · projekt · prológus

Borítómánia badass módra

Halihó coverwhore molytársak! Ismét egy borítómániával jelentkezünk, a kedvenc badass karaktereink szerencsére csodaszép borító mögé bújtak el, ezeket mutatjuk most meg nektek. Vágjunk is bele a dolgok közepébe, ahogy főhőseink szokták tenni.

V. E. Schwab: Verity szörnyei duológia

A Fumax kiadónak köszönhetően már magyarul is olvashatjuk ezt a szépséget, sőt, hamarosan jön a második rész is. A magyar kiadás egyébként az eredeti, US verzióra hasonlít, de mégis picit más, egyedi tervezésű. Nekem az US kiadás a kedvencem, de holtversenyben a magyarral, az ezüstérmet pedig a kínai verzió kapja nálam.

This Savage Song – Egy kegyetlen dal

thissavagesongus

thissavagesong“Corsai, Corsai, karmos árnyék,
sok-sok foggal élve rág szét. 
Malchai, Malchai, eszes gonosz, 
véred issza és mosolyog. 
Sunai, Sunai, szén a szeme, 
lelkeket lop az éneke. 
Szörnyek jönnek, szörnyek járnak, 
és mindenkit felzabálnak!”

savagesong.jpg

Our Dark Duet – Egy sötét duett

Nekem ha lehet, a második rész borítója még jobban is tetszik, szintén az US borító a kedvencem, de a román verzió (Duetul Nostru Intunecat) is nagyon szép, egyszerű de nagyszerű. Nemsoká magyarul is olvashatjuk ezt a szépséget, már előrendelhető a kötet a Fumax Kiadó oldalán.

My Post (15)

Marissa Meyer: Cinder (Holdbéli krónikák 1.)

Legszívesebben az összes borítót megmutatnánk nektek a sorozatból, csodaszép és a témához passzoló mindegyik, de most csak a főhősről elnevezett, első kötetet hoztuk el nektek, amely nem más, mint a Cinder. Cinder tényleg egy igazi badass karakter, a végsőkig küzd, és még annál is tovább, közben pedig rettenthetetlen, nagyszájú és mindezekkel együtt is imádnivaló!  A Prológus több tagjának is nagy kedvence ez a sorozat, a külseje és a belseje miatt egyaránt érdemes beszerezni!

Érdekes, hogy a legtöbb verzióban a műláb kapja a legnagyobb szerepet, a francia kiadás viszont szinte semmit sem sejtet abból, miről is lesz szó (alsó sor, harmadik), mégis mesébe illő a borító, igazi retellinghez méltó.

My Post (14)

Laini Taylor: Füst és csont leánya

Kék hajú főhősnő, aki bármilyen bajjal szembenéz? Ide a könyvet, most! Bónuszként angyalok és egyéb izgalmak is várnak rád a kötetben, nem is beszélve arról, mennyire szép a borítója, majdnem minden kiadásban (a francia sajnos nagyon csúnya, azt meg se mutatom inkább nektek, de érdeklődőknek erről beszélünk). Személyes kedvencem az UK kiadás, nagyon szeretem a tollakat (alsó sor, első).

My Post (13)

Pierce Brown: Vörös lázadás

Küzdelem az elnyomás ellen, egy föld alatti ellenállásban? Hát mi lehetne még ennél is badassebb dolog? Darrow csatlakozik a földalatti ellenálláshoz, hogy megdöntse az Aranyak zsarnoki uralmát, és végsőkig kitart célja mellett. A fordulatokkal, feszültséggel izgalommal teli regény borítójában is pontosan ezt sugallja, nem véletlenül tartotta meg a legtöbb kiadás a vörös-fekete színeket, hiszen csak úgy vonzzák a tekintetet! Személyes kedvencem a német kiadás, a lángoló szárnnyal, de a magyar, minimalista verzió is nagyon jól sikerült.

“– A bosszú üres, Darrow. 
– Én csordultig telnék tőle.”

redrising (1)

Suzanne Collins: Az éhezők viadala

Bár én személy szerint nem vagyok nagy rajongója a történetnek, el kell ismerni, a kötetekben több szereplőre is ráillik a badass jelző. Katniss már az első perctől mindent megtesz, hogy megnyerje magának ezt a címet, ahogy végül a viadalt is megnyeri. A könyv rengeteg nyelven és kiadásban megjelent, egy kis összeállítást láthattok a legszebbekből a következő kollázson.

hungergames.jpg

Szerintetek melyik borítók illenek legjobbak kedvenc badass főhősötökhöz? Írjátok meg nekünk!

regi_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s