Bookstagram · Borítómánia · Extra tartalom · projekt · prológus

Bookstagram borítómániásoknak vol. 2

Borítómániás hetünk a végéhez érkezett, ugyanis a vasárnap ezen a héten is villámsebességgel érkezett meg. Ezen a borús napon mi is lehetne jobb program, mint bookstagram képek nézegetése? Ha velünk tartotok, szebbnél szebb klasszikus könyveket láthattok.

austen
Képek forrásai: cat_has_books (1-3. kép), les_livres (4. kép), kendalls_books (5. kép), best_dressed_bookworm (6. kép)

Kezdem is a sort Jane Austen regényeivel. A bal felső sarokban lévő kiadások – Vintage Classics – a személyes kedvenceim, nekem eddig A klastrom titka van meg így. Nem elég, hogy csodaszépek a borítóik, de még a belső oldalai is nagyon jól meg vannak csinálva, sőt még pecsétnek is adtak helyet! A felső három egyébként ugyanannak a lánynak a képei, látszik is a sémán. Vidám színek, lepkék – egyből jobb a kedve az embernek, ha rápillant. A lenti kettő őszies hangulatú, a szemem előtt látom, ahogy teát szürcsölgetve, takaróba bebugyolálva olvas valaki egy Austen kötetet. Az utolsó képen az illusztrált Büszkeség és balítélet található.

bronte
Képek forrásai: booksonhowtobeinvisible (1.kép), thebookboy (2. kép), heilowz (3. kép), eyeloveprint (4. kép), zayonaraah (5. kép), silvergray_ag (6. kép)

Áteveztünk kicsit sötétebb vizekre! Színséma szerint személyes kedvencem a bal felső oldali Jane Eyre, és az jobb alsó oldali Wildfell asszonya. Mindhárom Brontë nővér regényeihez készültek szépséges borítók, ez az egy biztos!

christie
Képek forrásai: adoreabook (1. kép), the_bearded_reader (2. és 6. kép), thereaderswardrobe (3. kép), maviyesilbeyaz (4. kép), drowninfiction (5. kép)

Virágos díszítéssel nem lehet mellélőni, na meg a jó öreg shelfie-vel a háttérben sem! A bal alsó kép pedig igen kreatív, a nagyítóval és a vérfoltokkal. Agatha kedvelői sem szomorkodhatnak, ugyanis remekebbnél remekebb kiadásokkal lehetnek gazdagabbak. Szerencsére a magyar kiadások is ugyanolyan kreatívok!

dickens
Képek forrásai: rickvstheuniverse (1. kép), honeybeemillbooks (2. kép), thequeenrex (3. kép), pagesandpastry (4. kép), basilandbelle (5. kép), beautifullittlewords (6. kép)

Mindenkinek megvan a maga preferenciája, hogy vajon a modern kinézetűeket kedveli, mint az első képen lévőt, vagy a régi, rusztikusakat, csak úgy, mint amiket a második és harmadik képen láthatunk. Őszintén szólva, nekem mindegyik elnyerte a tetszésemet, de nyilván különlegesebb a régi. A jobb alsó képtől pedig egyből karácsonyi hangulatom lett!

doyle
Képek forrásai: chicadelalibreria (1. kép), lonopia (2. kép), anadventureathand (3. kép), adbookss (4. kép), girafaliteraria (5. kép), jenn.mckenzie (6. kép) 

Mindegyik kép elég jól elkapta az őszies, angolos hangulatot. Nekem a fenti középső, és a bal alsó a szívszerelmem. Éhesen viszont ne nézegessük nagyon a jobb alsó sarokban lévőt, mert bajban leszünk!

wilde
Képek forrásai: devourerofstories (1. kép), ilonka_reads (2. kép), katy_moe (3. kép), vic_indigoua (4. kép), lu.fan.cy (5. kép), asphode.l (6. kép)

Amit ma megtanultam bookstagram képek keresgélése közben, az az, hogy az oroszok nagyon szeretik Oscar Wilde-ot (fotózni legalábbis). Elég jól látható a válogatásból is, hiszen hat képből négy orosz (de minimum szláv – sajnos nem beszélem a nyelvet, így nem 100%, hogy azok, de eléggé valószínű). Hangulatra kedvencem az első, és az két középső, de jó látni, hogy nem csak a fizikai példányokat népszerű fotózni, hanem e-könyveket is.

Ez lett volna mára a bookstagram válogatás! Remélem elnyerte tetszéseteket. Melyik íróé tetszett a leginkább? Írjátok meg itt, molyon, vagy Facebookon kommentben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s