ajánló · Extra tartalom · miniprojekt · projekt · sorozatajánló

Sorozatajánló: The Bold Type

Nem szoktam sorozatajánlókat írni, így kérlek, legyetek elnézőek velem. Mini projektünk keretén belül egy nagyon is rendhagyóan csajos sorozatról hoztam nektek kedvcsinálót. Ez a lehengerlő TV-műsör pedig nem más, mint a The Bold Type.

Az örök sorozatdealerem, Zsebi ajánlotta a figyelmembe és azt kell, hogy mondjam, csalódást keltően alulértékelt kis hazánkban.

A középpontban egy barátnő trió áll, akik alapvetően annyira különbözőek, hogy szinte mindenki valamilyen formában magára ismer az egyes szereplőkben. A csajosságot erősíti, hogy egy női magazinnak, a Scarletnek dolgoznak mindhárman.

giphy

Igazi főnyeremény ez a munkahely.

1. Valós női problémákat igyekeznek körüljárni.

A Scarlet már azzal is kiemelkedik az átlag női szennylapok közül, hogy ténylegesen olyan témákkal igyekeznek megtölteni az oldalakat, amelyek valós női problémákat járnak körül. Rengeteg olyan kérdéssel találkozunk nőként, amiknek még a Google-ben is félünk utána nézni, nemhogy valakivel személyesen beszéljünk róluk. Legyen szó azokról, akiknek még nem volt orgazmusuk, akiket megerőszakoltak vagy éppen a mellrák lehetőségével küzdenek, a sorozat olyan, akár egy nővér, akivel ezeket megvitathatod.

Nem azt erőltetik, hogyan legyél tökéletes, nem azt éreztetik veled, hogy mennyire nem felelsz meg az elvárásoknak és szerintem ez az, ami a sorozat egyik hatalmas pozitívuma is.

2. Van egy szoba méretű gardrób

Ki ne szeretne olyan munkahelyen dolgozni, ahol divatos ruhákkal teli gardróbszoba található?! Pláne, ha ezeket még kölcsön is veheted.

3. A szerkesztő asszony az álomfőnök

Jacqueline egy határozott és jó ízlésű szerkesztő. Sokszor érezhetjük úgy, hogy kemény, de valójában rettentő jó főnök. Ugyan feszegeti az emberek határait, de sosem azzal a szándékkal, hogy ártson, hanem éppen ellenkezőleg. Ha bármikor egy téma megírása nehézséget jelent az illetőnek, leül vele beszélgetni, hogy az a személy átléphesse az adott korlátokat. Ugyanakkor képes a dicséretre és ha kell, személyessé is tud válni, elmeséli az ő tapasztalatait, de azt is belátja, ha tévedett. Sokszor tereli úgy a magazin útját, hogy az megőrizze a fent említett értékeket, még ha ezzel éppen kiváltja az igazgatóság nemtetszését is.

Kicsit bővebben a főszereplőkről:

Jane a maximalista, hibát nem ismerő író, akinek határozott véleménye van egyes dolgokról, no meg a férfiakról. Sokszor kemény dolgokkal kell szembenéznie önmagát illetően egy-egy cikk megírásakor, amiknek nem feltétlenül örül. Fél a hibáktól, a tökéletlenségtől, hogy nem tud megfelelni. Szerintem nagyon sokan élünk hasonló szorongásban. Ám nagyon fontos témákkal foglalkozik, amelyekre kellő tisztelettel hívja fel a figyelmet.

Sutton anyagilag nehéz pozícióból indult a nagyvilágba és álma, hogy titkárnőből stylist gyakornokká váljon a magazinnál. Elsőre azt hinnénk, hogy ő a sorozat ”szőke csinibabája”, de valójában eszességét bizonyítja pénzügyi végzettsége ami mellé rettentő kreatív a divat terén. Igyekszik előrébb lépni az életben, de ez sokszor nagy árat követel tőle.

Kat egy afroamerikai gyökerekkel megáldott igazi badass lány. Hihetetlenül fiatalon a magazin közösségi média felületeinek irányításáért felelős és nagyon jól ráérez arra, hogy milyenek az emberek és mire van szükségük. Általa megismerhetjük az előítéletességet, a diszkriminációt akár a szexuális beállítottság terén, vagy akár más nemzetiségekkel szemben. Sőt, általa önmagunk megismerése is előtérbe kerül.

Mindhármukban közös tulajdonság, amit nagyon irigylek tőlük: a bátorság Mernek lépni az álmaikért, kiállni amellett amiben hisznek és szembenézni a félelmeikkel, rémálmaikkal. Persze van egy hatalmas előnyük. Lehet bármilyen a világ, egymásra védőhálóként számíthatnak. Még abban az esetben is, ha éppen fejmosásra van szüksége a másiknak. Szinte már túlontúl tökéletes barátságról van szó. Persze viták adódnak, de az egymás iránti szeretetük annyira erős, hogy bármin képesek felülkerekedni.

Hatalmas lelkesedéssel ajánlom figyelmetekbe ezt a sorozatot, mert a komoly témák mellett humoros is tud lenni miközben nagyon nyílt és őszinte.

lorelei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s