ajánló · Extra tartalom · miniprojekt · Top10 · YA

Top 5 girl power könyv

Nincs is jobb annál, amikor erős női karakterekkel találkozunk kedvenc könyveinkben, akikről nem csak jó olvasni, de példát is vehetünk róluk, magunkra ismerhetünk bennük. Fiatal lányok, felnőtt nők, akik nem függnek senkitől, és megmentik a napot. Úgyhogy az Egy feminista nem jár rózsaszínben miniprojekt keretében elhoztuk nektek a Top 5 girl power könyvünket, amiket bátran merünk ajánlani nektek!

Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal

Schwab néni bármelyik könyvét ide sorolhatnám gyakorlatilag (talán a Viszály kivételével), mert szinte minden kötetében erős női karakterekkel találkozni, akik tökéletesen képesek megmenteni saját magukat, köszönik szépen. Az Egy kegyetlen dal azonban kitűnik a sorból a női főszereplőjével. Kate Harkerrel aztán nem érdemes szórakozni, mert véghezviszi amit kitűz maga elé, kerül amibe kerül.
thissavagesong

Kiadó: Fumax
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 394
Rendeld meg most!
Fülszöveg:
Egy ​városban, amelyet háború dúl, és utcáit szörnyek róják, sehol sem vagy biztonságban
A város kettészakadt. Északot a rettegett Harker-család uralja, a Déli Várost pedig a Flynn-klán. Háborújuk szó szerint szörnyeket szabadított el a világban: lényeket, amelyek mások félelmével, húsával és vérével… vagy a lelkével táplálkoznak.
Kate Harker másra se vágyik, csak hogy bebizonyíthassa apjának, a keménykezű Harker-családfőnek, hogy ugyanolyan kegyetlen, mint ő. Kate ember, de szörnyé akar válni.
August Flynn másra se vágyik, csak hogy jó ember lehessen, jószívű, mint apja, az ártatlanok védelmezője. Csakhogy egyetlen dallammal képes elragadni és elemészteni a védtelenek lelkét. August szörnyeteg, de emberré akar válni.
Egy nap lehetőséget kap, hogy segítsen: magát a nagyszájú Kate-et kell szemmel tartania, akit éppen újabb iskolából tanácsoltak el.
A háttérben azonban soha nem látott fenyegetés ébredezik. August és Kate több választásra kényszerül: hősök lesznek, vagy a sötétség oldalára állnak – barátok lesznek, vagy ellenségek. Döntésük tétje nem pusztán az életük, a város jövője is ezen áll vagy bukik.
Victora Schwab (Viszály, Egy sötétebb mágia) New York Times sikerlista-vezető regénye a sötét hangulatú Verity szörnyei duológia első kötete.

Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Csak nem gondoltátok, hogy kihagyjuk a lehetőséget, hogy megemlékezzünk a Halál szépséges szolgálólányairól? Ismae riadt, de elszánt fiatal lányként kerül a világtól elzárt kolostorba, hogy az apácák orgyilkost képezzenek belőle. A küldetése folytán egy szövevényes politikai helyzet közepébe csöppen, ahol az ország sorsa a tét, és végre eljön az ideje, hogy ne csak utasításokat kövessen, hanem bízzon a saját ítélőképességében.gyilkoskegyelem

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 488
Rendeld meg most!
Fülszöveg:
FIATAL, ​GYÖNYÖRŰ ÉS HALÁLOS
A késő tizenötödik században Mortain, a halál istene, kiválasztja a fiatal Ismae-t, hogy legyen a szolgálója és orgyilkosa. Egy távoli szigeten álló kolostorban a többi hozzá hasonló lánnyal együtt megtanulja a ravasz hadviselés és nőies művészetek minden fortélyát, így semmi nem akadályozhatja abban, hogy teljesítse küldetését, és végrehajtsa a halál istenének parancsait.
A kolostor a válsággal küzdő bretagne-i udvarba rendeli a lányt, ahol a gyanakvó nemes, Gavriel Duval szeretőjének szerepét kell eljátszania. Ismae-nek itt meg kell tapasztalnia, hogy nincs felkészülve nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a szívét fenyegető új érzelmekre sem. Képes lesz elhárítani a hercegségre leselkedő veszélyt? Fel tudja deríteni az árulónak hitt Duval valódi szándékait? Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét?

LaFevers könyve szövevényes, kifinomult, veszélyekkel teli történet. Minden sora inspirálja a képzeletet: a gyilkosság és az irgalom harca, megfűszerezve intrikával, mérgekkel, szerelemmel, finom csábítással és szenvedéllyel. De végül megmutatkozik a helyes út?

Kristin Cashore: Graceling – A garabonc

A Graceling hősnője Katsa nem manapság robbant be a polcokra, de még így is megtartotta az őt megillető helyet az igazi kick-ass hősnők között. Bebizonyította, hogy egy fiatal lány is lehet erős anélkül, hogy a képessége azzá a szörnyeteggé változtatná, amiként a körülötte lévők mindenáron kezelni akarják.

gracelingKiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 478
Rendeld meg most!
Fülszöveg:
Katsa, a garabonc Úrnő, egyike azoknak a ritka és fura szerzeteknek, akik különös képességgel születtek. Az ő rendkívüli tehetsége a küzdelemben, a halálosztásban mutatkozott meg; nyolc éves kora óta tudja, hogy akár puszta kézzel is képes embert ölni. A király unokahúgaként kiváltságos életet élhetne, de garabonciája miatt kénytelen a király erőszakos megbízásait teljesíteni.
Amikor találkozik a szintén garabonciás harcos Pongor herceggel, Katsa még nem sejti, hogy élete fordulóponthoz ért.
Nem számít arra, hogy Pongor a barátja lesz.
Nem számít arra, hogy megtudja az igazságot a saját garabonciájáról – a legkevésbé pedig arra, hogy egy távoli földön lappangó, rettenetes titok közelébe kerül…

A. M. Aranth: Oculus

A girl power nem csak erős nőket jelent, hanem erős barátságokat is, és ha karakterek közötti barátságra gondolok, Truth és Aoi az elsők között jutnak eszembe. Különböznek, sok mindenben nem értenek egyet, de ha valamelyikük bajban van, a másik mindent elhajít és rohan segíteni. Még akkor is, ha egyikük már személynek se számít a világ szemében…

oculus

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 420
Rendeld meg most!
Fülszöveg:
Mit ​tennél, ha tudnád, hogy egy napon elveszíted a nevedet, a családodat, a barátaidat, a jogaidat és jó pénzért egy vak Idős tudós mellé adnak oculusnak, hogy helyette láss és a nap harminckét órájából huszonhatban neki bámulj mikroszkópba?
Itt, Avalonon így megy. Akkor is, ha emiatt őrült szektások megpróbálnak felrobbantani, megutál a legjobb barátod, elszaporodnak a vágások a csuklódon… mert itt ez a rend.
A nevem Truth Dunn volt. Most már nem vagyok ember. Nem vagyok személy. Csak oculus.
*
Mit tennél, ha tudnád, hogy a legjobb barátod, egy lány, akit mindennél jobban szeretsz, rabszolga lesz? Végig tudnád nézni, ahogy tönkremegy? Hogy lassan megfojtja a rendszer? Mit éreznél, látva a híradóban egy robbantás helyszínén, mint szerencsés túlélőt?
Az én válaszom egyszerű. Én megpróbálnám kiszabadítani. Akkor is, ha nem akarja. Akkor is, ha nyakig véres leszek közben. Akármit is kelljen tennem.
A nevem Aoi Kane. És én nem fogadom el, hogy itt ez a rend.
*
Mit tennél, ha tudnád, hogy az Ellenséged, az, akinek a levadászására mindent feltettél, ott van az orrod előtt? Hogy még csak nem is tudja, hogy a világon vagy? Hogy elképzelni is képtelen, hogy mérgezett nyílvesszőként rohansz felé?
Én nem várok. Lecsapok rá, és eltaposom, ahogy érdemli. Bele sem gondolok, hogy mit ránt magával a semmibe.
A nevem nem számít. De mától én vagyok itt a rend.

Julie Murphy: Dumplin’ – Így kerek az élet

Nem csak a fantasy és sci-fi világában találkozni bátor, független női szereplőkkel, érdemes szétnézni a való világban játszódó sztorik háza táján is, elvégre a gimnáziumnál kevés rémisztőbb hely létezik egy fiatal lány számára. Will a hétköznapi hősök egyike, akikről azért jó olvasni, mert magunkra ismerünk benne. Hinni önmagunkban néha nagyobb bátorságot igényel, mint legyőzni a sárkányt.

dumplin

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 368
Rendeld meg most!
Fülszöveg:
Willowdean Dickson, azaz Dundika, ahogy exszépségkirálynő anyukája hívja, mindig jól érezte magát a bőrében. Hogy mit gondol a tökéletes bikinialakról? Azt, hogy vegyél egy csini darabot, és vedd fel, akárhogy nézel is ki. Barátnője, Ellen – a tökéletes amerikai lány – mindig mellette állt, és semmi problémájuk nem volt… egészen addig, amíg Will el nem vállalt egy munkát a helyi gyorsétkezdénél. Ott találkozott a szexi magániskolás exsportolóval, Bóval. Willt nem is lepi meg, hogy vonzódik a fiúhoz, de az már igen, hogy a dolog kölcsönös. Ahelyett, hogy Will ettől még magabiztosabbá válna, kételkedni kezd magában. Végül úgy dönt, úgy szerzi vissza régi önmagát, hogy megteszi a legrémisztőbb dolgot, amit csak el tud képzelni: jelentkezik a Miss Clover City szépségversenyre, hogy megmutassa, pontosan annyira megérdemli azt, hogy ott álljon, mint a sok vékony lány. Ezzel egész Clover Cityt megdöbbenti – talán a legjobban épp saját magát.


Nos, ennyi lett volna a mi kis válogatásunk, de kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is! Olvastátok már a fenti regények valamelyikét? Hogy tetszett? Na és mit adnátok még a listához? Írjátok meg nekünk facebookon, vagy itt, a kommentekben!

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s