Érdekességek · Extra tartalom · projekt · személyek

Fun factek Ed McDonaldről

Mindig izgalmas érdekességeket keresni az adott írókról, ám arra még én sem számítottam, hogy Ed McDonald ennyire sokoldalú.

1.Nagyon sokszínű egyéniség. Többek között kardforgató, középkori történész, előadó, férj és gamer is egy személyben. Imádja a Starcraftot, valamint a World of Warcraftot is.

2.Ha csak egy művet ajánlhatna valakinek, akkor az a The Straight Razor Cure lenne Daniel Polansky-től. Elmondása szerint a harmadik rész a legjobb és Polansky-t egy alulértékelt írónak tartja.

3.Íróként David Gemmell volt rá a legnagyobb hatással. A Legenda című könyvében  ugyanis David képes volt megragadni egy olyan érzést, amit Ed is meg szeretne teremteni a saját olvasói számára. Gemmell hite az emberiség alapvető jóságában meghatározó volt McDonald számára.

4.McDonald állítása szerint igyekszik kerülni a saját műveiről szóló kritikák olvasását, ám amikor alkalomadtán mégis megtöri e szokását, inkább a bloggereket választja a Goodreads olvasók helyett. A negatív értékelésektől sem riad vissza, hiszen a banánt sem szeretheti mindenki.

5.Egyszer 16 éves korában egy áruház női ruhaosztályán dolgozott, ahol fogalma sem volt arról, hogyan kell ruhákat hajtogatni. Egy alkalommal egy 70 éves idős hölgy segített neki egy selyempizsama összehajtogatásában.

+1. Úgy ünnepelte meg az Éjszárny debütálását, hogy készíttetett egy funkcionális, éles kardot, ami egy szablya mintájára készült egy kis éjszárny csavarral.

stuart-image-1

Források:https://alwaystrustinbooks.wordpress.com/2017/07/31/blackwing-by-ed-mcdonald-author-interview-edmcdonaldtfk-gollancz-epic-fantasy-amazing/; http://geekgirlpenpals.com/an-interview-with-ed-mcdonald-author-of-ravencry/https://anna-stephens.com/2017/05/29/author-interview-ed-mcdonald-blackwing/

lorelei_bio

Fun factek Ed McDonaldről” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s