booktag · Extra tartalom · projekt

Éjszárny Book Tag

Az elmúlt egy hétben Ed McDonald debütáló dark fantasy regénye, az Éjszárny volt nálunk terítéken. Olvashattatok interjúkat, értékeléseket, fordításokat, és egyéb extra tartalmakat. Ide kattintva tudtok böngészni a héten kikerült tartalmak között. A projekt lezárásaként egy saját készítésű book taggel jövünk, amit az Éjszárny világa inspirált. Ahogy az lenni szokott, nyugodtan vigyétek és töltsétek ki Ti is, ha kedvetek van hozzá, csak jelöljetek meg minket forrásként. Na és persze nyugodtan küldjétek el nekünk a linket, kíváncsiak vagyunk a válaszaitokra! 🙂

ejszarny

Kárhozat – egy könyves helyszín, ahol nem szívesen vakációznál

So-So: A Rengeteg engem tuti elnyelne, szóval Naomi Novik könyvének helyszínére nem akaródzik betenni a lábam.

Mancs: Bármennyire is rajongója vagyok a Christelle Dabos által teremtett világnak, A tél jegyeseinek Sarki világszilánkján semmiképp sem nyaralnék. A Légvárba ellátogatnék egy egynapos kirándulásra, de egy egész vakációról szó sem lehet, ahhoz túl hideg és veszélyes.

Fancsali: Elég sok olyan hely van, ahol nem vakációznék szívesen, de ezek közül is kiemelkedik a Veres Attila által ábrázolt világ. Ugyan még csak az Éjféli iskolák című novelláskötetét olvastam, de egyszer sem kaptam kedvet az általa lefestett világhoz.

Csemete – első ránézésre ártalmatlan, de a szentlelket is kiijeszti belőled

Timi: Nem tudom, hogy itt személyt kellett-e választani, de nekem egy könyv jutott eszembe. Jamie McGuire – Red Hill tudtam, hogy zombikról szól, és lehet hogy valójában nem is ijesztő, de az éjszaka közepén, amikor kihalt utakon jár az ember, és valaki miatt meg kell állni az út szélén, akkor bizony ijesztő gondolatok futnak át az ember agyán, főleg egy ilyen könyv olvasása közben.

So-So: Victoria Schwab a nagymestere az ilyen karaktereknek. Egyik Sunai-al sem futnék össze szívesen. 😀

Cersei: A kritikusan alacsony összeg a bankkártyámon.

Fényfonás – egy mágikus képesség, amit szívesen birtokolnál

Zsebi: Antari szívesen lennék! Utazgatnék Kellel közösen a Londonok között.

Mancs: Sokáig azt gondoltam, hogy ha lehetne szupererőm, akkor shapeshifter lennék, mert akkor lényegében bármi lehetnék, bármikor. Az ifjú kiválasztottakban viszont Adelina képessége annyira megtetszett, hogy mostmár inkább illuzionista szeretnék lenni. Imádnám, hogy akár láthatatlan is lehetnék mások számára, vagy éppen kétszer akkora, mint amekkora vagyok.

Timi: A gyors és tartós tanulás mágikus képességnek számít? Ha igen, légyszi légyszi légyszi, csak a vizsgaidőszak végéig hadd legyen az enyém!!!!

Szarkaláb – egy karakter, aki sosem akkor jelenik meg, amikor szükség lenne rá

Lexa: A Füst és Csont leányából Kaz mindig a legrosszabb szituációkban jelenik meg és kezdi el idegesíteni a főhősnönket. Az elején még ez csak-csak elment, de a modelles húzásánál én is legszívesebben jól seggbe rúgtam volna. Örültem is, hogy aztán Karou helyettem is móresre tanította.

RavenS: Jason Az Olimposz hőseiből! Lehet, hogy fizikailag éppen jelen van, de Az elveszett hős konkrétan azzal telt, hogy amint valami érdekes történik, Jason köszöni szépen elájul, és oldja meg mindenki más a fennforgást.

Cersei: Szerintem a Szellem a Hamletből.

Helóta – egy karakter, akinek annyi esze sincs, mint egy zombinak

Mancs: Ha buta karakterekről van szó, valahogy egyből az Angelfall idiótája jut eszembe, Penryn. Nagyon könnyen megvezethető, és semmi mással nem törődik, mint egyetlen, bukott angyal szerelmével. Hát hol az eszed, lányom?

Zsebi: Cleo a Falling Kingdomsból. Egy kősziklának több esze van mint annak a lánynak.

So-So: Mac a Tündérkrónikákból, legalábbis az elején. Élete legnagyobb problémája, hogy a kedvenc rózsaszín körömlakk árnyalatát már nem gyártja a cég. Na jó, ő azért kikupálódik a végére, de néha úgy megmondtam volna neki, hogy hülye vagy leányom, ne csináld.


Nos, ennyi lett volna az Éjszárny book tag, reméljük tetszett! Ti mit válaszolnátok? Írjátok meg nekünk facebookon, vagy itt a kommentekben.

bizbasz_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s