ajánló · Érdekességek · projekt · prológus · ruha

Kalóznak készülsz? – Avagy néhány trükk, hogy tökéletes legyen az outfited!

Valamennyien rajongunk a kalózokért, s egy-egy ikonikus karakter felbukkanásával rajtunk is erőt vesz a láz. Ki ne szeretett volna annak idején Jack Sparrow lenni – vagy annak szeretője? Jó, jó, én megértem, ha valaki Davy Jonesnak készült, mert az menőbb és ijesztőbb, meg azért, mert így halloween közeledtével relevánsabb felhúzni azt a nyálkás polipgúnyát, s vadítani a kihalt utcákon.

No de, hogy mi is kell ahhoz, milyen kincsek, amelyek már-már a kliséket súrolják – s nem az aranyra gondolok, de a ruhákra, kiegészítőkre -, hogy igazi kalóznak tűnj, mutatjuk. Szerezzétek be ezeket, s ti lehettek azok, akiktől rettegnek a tenger elfuserált kis kereskedői!

1., Hajó

Őszintén, láttál te már kalózt hajó nélkül? Nem, nem a csónakról, bárkáról, ladikról beszélek, hanem arról a tengeri szörnyetegről, amelyiktől első pillantásra megretten az ellen, s megpróbál minél előbb egy örvénybe teleportálni, mert az tűnik a kisebbik rossznak. Meg amúgy is, presztízs szempontjából sem mindegy, hogy mi lesz a következő szelfid hátterében.

05499__s_nf_black_pearl.jpg
X

2., Majom vagy papagáj

Mennyire cuki már egy rajtad ülő vagy rohangáló kis állat, akit lehet simogatni, és lehet, hogy nagyobb boldogsághormont termel, mint a csoki. Persze az a minimum, hogy a papagájod tud beszélni, és megmarad a válladon évtizedeken keresztül – tehát nem macska -, és növeli a szimpatikussági mutatódat. Ezzel ellentétben a majmot, ha beszélni nem is, de lopni mindenképpen be kell tanítanod, mert kapzsi vagy kalózkapitányként, mint a legtöbb uzsorás. A pórázt felejtsd el, csak rontaná az összképet.

482bfe32f0203b0d970b312b35b58ddc3a7265d9_hq
X

3., Kampókéz

Hiába minden, ha nincs egy ilyened. Az nem érdekes, hogy megvan-e még a kézfejed, vagy sem, de ha akarsz egy plusz fegyvert, akkor mire vársz még, irány az ebay. Hook kapitánynak is volt, s milyen stílusos figurává nőtte ki magát. Valljuk be, jobban izgultunk érte, mint szegény Pán Péterért. Ideje levetkőznöd a fémallergiádat, majd átadni magad a gonosz kacaj és a kampókéz összehangolt kombójának. Figyelem, főpróba indul!

hook_18
X

4., Műláb, mi másból, fából

Az ilyen tengeri csaták, no meg a kraken következtében adódhatnak balesetek. A kézre már mutattuk a gyógyírt, lásd az előbbi pontot, a kampókezet. De mi történik, ha egy tengeri szörny kérdezés nélkül amputálja a bal vagy a jobb lábadat, de te jó kalóz módjára mély ellenállást tanúsítva életben maradsz? Nyugalom, itt a műláb, természetesen fából, amit bármelyik hajópadlódeszkából készre faragnak neked előre betanított rabszolgáid. Stílusos leszel, életben maradsz, s harcképessé válasz. Illetve példaképpé, akire felnéznek az ifjoncok.

kaloz-garfield
X

5., Szemkötő

Ha már a baleseteknél tartunk, vagy annál, hogy jól akarsz kinézni, de akkor is jó helyen jársz, ha csak szereted az idegesítő kérdéseket (“Te jó ég, mi történt a szemeddel?“). Bizony ám, a szemkötő elengedhetetlen kelléke egy valamire való kalóznak. Akkor lehetsz a leghatásosabb, ha ez a szemkötő hol a bal, hol pedig a jobb szemedre vándorol, összezavarva az ellenséget, a legénységet és természetesen saját magadat is!

kaloz-szemkoto-asterix-1024x576
X

Ti mit írnátok még fel a listára? A rumot? Írjátok meg nekünk Facebook oldalunkra, vagy akár itt hozzászólásban!


cersei_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s