ajánló · filmajánló · projekt

Halloween a mozikban, avagy mit nézz meg idén ősszel

halloweeni

Ősz környékén megszaporodnak a különböző félelemre építő filmújdonságok száma a mozikban. Nem véletlen, hiszen ennek az évszaknak a hangulata, a halloweeni időszak tökéletesen megalapozza bármely rettegést. Thrillerek, horrorok, szereted a borzongást? Tarts velünk, és lesd meg, mik dübörögnek a filmvásznon jelenleg.

LIBABŐR 2: HULLAJÓ HALLOWEEN

Elsőként a listánk egyik könnyedebb sztorijával kezdünk, amely főként az ifjúságot célozza meg. Az első részhez hasonlóan most is a könyvekből szabadulnak ki különböző lények, amik aztán majd nem csak szereplőire, de a nézőkre is a frászt hozhatja. Természetesen gyermeki szinten, miközben a humoros elemek sem maradhatnak el.

3077D2R-lgA horrorregényírónak van egy nagy titka: fantáziájának meghökkentő és hátborzongató szülöttei életre kelnek, kilépnek a borítók közül, és elkövetik mind azt a gonoszságot, amellyel szerzőjük felruházta őket. Ezért van minden könyvén lakat. És ezért nem tanácsos kinyitni a lakatot.Ha valamelyik rémnek sikerül megszöknie, a hosszú fogság után kiélvezi a szabadságát, és annyit rosszalkodik, amennyit csak tud. A szerző legutóbb ifjú szomszédja segítségével zabolázta meg az elszabadult regényrém hordát – de ezúttal még nagyobb megpróbáltatás várja a könyvek új kíváncsi olvasóit…2015 egyik legkellemesebb meglepetése a Libabőr-film elsöprő sikere volt. A népszerű ifjúsági horror könyvsorozat alapján készült filmben megelevenedtek a rémek, közben a film mégis szellemes, ötletes családi vígjáték maradt.

DEFEKT

Te mit tennél, ha egy teljesen kietlen tájon ragadnál, a külvilágtól teljesen távol a barátaiddal, és közben valaki elkezdene rátok vadászni? A defekt című film alapsztorija éppen erre építve bontja ki az egyes szálakat, hogy aztán a legvégsőkig feszítse azt a bizonyos húrt. Vajon mi lehet az egésznek a hátterében? Derítsétek ki ti is!

3127D2R-lgEgy fiatalokból álló baráti csoport tagjai izgalmas ötletnek tartják, hogy egy hosszú felfedezőútra induljanak, így szakadva el a szokványos napok unalmától, ám amikor autójuk defektet kap egy elhagyatott úton, akkor az, ami korábban még ideális kikapcsolódásnak tűnt, egyenesen rémálommá válik. Térerő nincs, segítséget senkitől sem tudnak kérni, és kiderül, hogy a defekt okát nem a véletlen számlájára kell írni. Valahol a távolban ugyanis egy mesterlövész figyeli őket, amikor pedig eldördül az első lövése, a csapat azonnal megtapasztalja, milyen érzés űzött vadnak lenni…Ryuhei Kitamura, az Éjféli etetés, valamint két kultikus alkotás, a Versus és az Azumi rendezője bűnösen szórakoztató horror-thrillerjében sokadszorra is megmutatja, hogy kevesen képesek nála mesteribben adagolni a feszültséget. A Downrange – Defekt egy váratlan fordulatokban bővelkedő film, mely nézőjét az első perctől fogva megragadja, és nem ereszti el egészen a lezárásig.

HALLOWEEN

Ha már Halloween, nem mehetünk el szó nélkül a szintén ezt a nevet viselő film mellett sem, melyben az ijesztő, sokak életét emlékezetessé tevő álarcos ember hozza ránk a frászt. Ha nem lenne elég csak rápillantva borzongani ettől az álarctól, akkor mindenképpen érdemes mélyebben is elmerülni ebben az alkotásban.

2918D2R-lgJamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.A horrormester John Carpenter az executive producere és kreatív konzultánsa a nagysikerű horror-sorozat legújabb részének, a producer pedig Jason Blum (Tűnj el!, Széttörve, Parajelenségek). Carpenter klasszikusa ihlette a történetet, melyet David Gordon Green és Danny BcBride írtak, és Green volt a rendező.

HORROR PARK

Úgy látszik, sorozatgyilkosaink szeretnek különböző álarcok, maszkok mögé bújni, itt is a következő erre építő film. A különbség viszont annyi, hogy ebben az esetben a leendő áldozatok kacarászva, poénnak élik meg először mindazt, ami velük történik. A horror tematikájú parkban aztán tényleg elszabadulhat a pokol. Mű vagy igazi vér? Ki tud különbséget tenni?

3005D2R-lgEgy maszkos sorozatgyilkos saját játszóteret csinál egy horror tematikájú vidámparkból: terrorizálni kezd egy baráti társaságot, míg a többi vendég azt hiszi, ez az egész csak a műsor része.A főiskolás Natalie (Forsyth) meglátogatja gyerekkori legjobb barátnőjét, Brooke-ot (Edwards) és szobatársát, Taylort (Taylor-Klaus). A lányok az év bármely másik napján valószínűleg bulizni vagy iszogatni mennének a pasijukkal, de most Halloween van, vagyis a többséghez hasonlóan ők is a Horror Parkba tartanak – az országot járó, rémisztő játékokat felvonultató vurstli ugyanis nemrég érkezett meg a városba. Minden évben több ezren látogatnak el a Horror Parkba, hogy részt vegyenek a hátborzongató attrakciók karneválján.Ám egyvalaki számára a Horror Park nem vidámpark, hanem vadászmező. Lehetőség arra, hogy nyílt színen lecsapjon a szájtátva közlekedő emberekre, akiket túlságosan is leköt a szörnyű szórakozás ahhoz, hogy felfigyeljenek a szemük előtt lejátszódó borzalmakra. Miközben a holttestek száma és a közönség rettegéssel vegyes izgatottsága egyre csak nő, a maszkos gyilkos célba veszi Natalie-t, Brooke-ot, Taylort és pasijaikat, akik mindent megtesznek, hogy valahogy túléljék az éjszakát.

EGY KIS SZÍVESSÉG

Végezetül egy thrillerbe átcsapó történetet is figyelmetekbe ajánlunk. Anna Kendrick az éneklős vígjáték után egy kicsit sejtelmesebb, izgalmas thrillerben is megmutatja színészi tehetségét, hogy újdonsült barátnőjének titokzatos eltűnésének végére járjon. Természetesen semmi sem kerek az eltűnt nő életében, mint ahogyan a végkifejlet sem lesz mindennapi.

2934D2R-lgMindenkinek vannak sötét titkai…Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló vlogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű és titokzatos Emilyvel (Blake Lively). Egy nap Stephanie-t felhívja újdonsült barátnője és egy kis szívességre kéri, ami váratlan események sorozatát indítja el. Emily rejtélyes módon eltűnik és az aggódó Stephanie vlogja nézőihez valamint Emily jóképű férjéhez, Seanhoz (Henry Golding) fordul segítségért. Az eltűnt nő utáni nyomozás során sötét titkok kerülnek a felszínre, ami meghökkentő fordulatot hoz mindenki életébe.

Valamelyik felkeltette az érdeklődésetek? Írjátok meg nekünk! 🙂

uszáma_bio.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s